عوامل اثر گذار در ایجاد انواع نان ایرانی
شکل گیری انواع نان همچون دیگر غذاهای ایرانی تابع عامل زندگی ایلی و عشایری در ایران باستان و بدنبال آن یکجا نشینی و شکل گیری شهر ها بوده است.
از آنجایی که غالب زندگی ایرانی، کشاورزی و دامپروری بوده است لذا 4عامل در شکل گیری انواع نان ایرانی اثر داشته است.
شش عامل در تولید اندازه و شکل ساختار نان موثر است.
1. فرصت پخت و زمان : جامعه چوپانی فرصت ساخت تنور نداشته و یا زمان بر آمدن نان و پخت محدود الف : دامداران و عشایر کوچ رو نان تازه و نرم و یا نان خشک و نازک است
ب: جوامع کشاورزی تنوع نان بیشتر است چون زندگی ثبات داشته و یکجا نشین بوده اند.
سایر عوامل :
2. امکانات محیطی و محلی
3. نوع گندم بومی محل
4. آب و هوا و شرایط اقلیمی
5. سطح معیشت و اندازه محل سکونت
6. هوش و خلاقیت مردمان منطقه
همه توضیحات ...