آموزش سم شناسی - پارت پنجم - مقاومت آفات نسبت به آفت کش ها

فرادرس
فرادرس
مشاهده کامل آموزش سم شناسی https://fdrs.ir/aprt6 با توجه به افزایش جمعیت در جهان و نیاز روز افزون به مواد غذایی، کشاورزی یک ...
مشاهده کامل آموزش سم شناسی https://fdrs.ir/aprt6 با توجه به افزایش جمعیت در جهان و نیاز روز افزون به مواد غذایی، کشاورزی یک فعالیت مهم برای بقای انسان بر روی کره زمین محسوب می شود. اهمیت کشاورزی نه تنها در جهت تولید بیشتر محصولات کشاورزی، با جلوگیری از خسارت های ناشی از عوامل زیان آور گیاهی است بلکه در جهت سلامت انسان نیز اهمیت زیادی دارد. از این رو، محفاظت گیاهان مورد کشت از آسیب عوامل خسارت زا اهمیت پیدا کرده است و کنترل شیمیایی یکی از روش های کنترل عوامل خسارت زا گیاهی است که در آن از سموم شیمیایی برای کنترل آفات، بیماری های گیاهی و علف های هرز استفاده می شود. کنترل شیمیایی در مقایسه با دیگر روش های کنترل، نتیجه سریع و قاطعی دارد اما اثرات مخرب آن بر همگان آشکار است و کنترل شیمیایی باید به عنوان آخرین روش در کنترل عوامل خسارت زا استفاده شود. سم شناسی مبحثی پایه ای و اصلی در علوم کشاورزی است و محققان کشاورزی لازم است که اطلاعاتی را درباره اصطلاحات سم شناسی، میزان سمیت، طبقه بندی سموم و مقاومت به این سموم داشته باشند. بنابراین با توجه به دانش رو به گسترش شناخت سموم و ترکیبات شیمیایی، ضمن مصرف بهینه آن ها باید از خطراتی که این ترکیبات برای سلامتی انسان و محیط زیست ایجاد می کنند، آگاهی داشت. در این فرادرس، اصول کلی سم شناسی، انواع حشره کش ها، عوامل موثر در مقاومت آفات نسبت به آفت کش ها و اثرات نامطلوب آفت کش ها مطرح شده است، تا برای دانشجویان گیاه پزشکی در مقطع کارشناسی و محققانی که با این سموم سر و کار دارند، مفید باشد. در ادامه، در بخش دوم این آموزش (آموزش سم ‌شناسی بخش دوم) به سایر عوامل خسارت ‌زای گیاهی مانند: کنه ‌ها، جوندگان، حلزون‌ ها، قارچ‌ ها، نماتدها و باکتری‌ ها می ‌پردازیم.

همه توضیحات ...