پلو ازبکی ، قابلی پلو یا کابلی پلو
این پلو در مناطق آسیای میانه و افغانستان تهیه می شود و خاستگاه اصلی آن ازبکستان و افغانستان است .
۴ عدد هویج
۲ عدد پیاز
۳ ق غ روغن
۱ ق چ زردچوبه
۶۰۰ گرم گوشت تکه ای
۳ لیوان آب
۲ ق چ نمک (یا به میزان دلخواه)
۱ ق چ فلفل سیاه
۱ ق چ فلفل سفید
۱ ق چ پاپریکا
۲ ق چ پودر تخمگشنیز
۲ ق چ پودر زیره
۴ عدد هل سبز
۱ ق چ پودر زنجبیل
یککم زعفران
۲ عدد چوب دارچین
۲ پیمانه نخود پخته شده
۱ بوته سیر
۳ پیمانه برنج
۲ ق غ زیره
۱۵۰ گرم کشمش
قیسی یا زردآلو خشک به میزان دلخواه
سالاد گوجه و خیار برای کنار پلو (در ازبکستان همیشه با پلو ازبکی سرو میشود).
هویج را برش عمودی زده کنار بگذارید، پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده در روغن سرخ کنید ، زردچوبه بزنید،گوشت را هم اضافه کنید و تفت دهید آب بریزید بگذارید بپزد ، پس از نرم شدن گوشت هویج را اضافه کنید، ادویه ها و نمک و دارچین را اضافه کنید بگذارید بیشتر بپزد.حالا نخود پخته شده را اضافه کنید و یک بوته سیر در وسط قابلمه بین غذا بگذارید.
پس از جاافتادن غذا (حدود ۱۰ دقیقه ) سیر را برداشته ، نوبت اضافه کردن برنج است . (برنج را قبلا حدود ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید )حالا برنجی را که قبلا خیس کرده اید از آب جدا کرده و داخل قابلمه می ریزید ، آب غذا تا روی سطح برنج باید باشد نه بیشتر، چون اگر آب زیاد شود برنج شل می کند و مثل آش می شود. حالا ۲ ق غ زیره روی برنج می ریزید ، و بوته سیری که قبلا هنگام پخت گوشت روی غذا بود را مجددا روی برنج می گذارید. حدود ۴۵ دقیقه با حرارت کم بپزید . غذای شما آماده است ، نوش جان
همه توضیحات ...