شیرینی نخودی خانگی برای عید نوروز

266 بازدید
بیشتر
آشپزی با آرسام
آشپزی با آرسام
سلام حسین هستم با کانال آشپزی آرسام و بابا در خدمتتونم. امروز اومدیم با آموزش شیرینی نخودی مخصوص عید مواد لازم آرد سفید50 گرم پو ...
سلام حسین هستم با کانال آشپزی آرسام و بابا در خدمتتونم. امروز اومدیم با آموزش شیرینی نخودی مخصوص عید مواد لازم آرد سفید50 گرم پودر قند 80 گرم روغن صاف قنادی 100 گرم آرد نخود 150 گرم پودر هل نصف قاشق چایخوری طرز تهیه آرد ها رو الک کردم ، آرد سفید رو کمی بو دادم روی گاز ۵ دقیقه، پودر قند رو هم الک کردم . پودر قند و روغن (من روغن صاف قنادی) استفاده کردم و پودر هل رو با هم مخلوط کردم و بعد با همزن ۵ دقیقه خوب زدم، اون قدر که دیگه رنگش تغییر کنه. بعد هم آردها رو کم کم ریخته و مخلوط کردم. اگه دیدم که دیگه خوبه خمیر شل نیست كافيه ، آرد خیلی نریزین . (از آرد نخودچی من باقی موند و همه اش استفاده نشد) نیاز به ورز دادن زیاد نیست روغن میفته . بعد خمیر رو داخل کیسه ۲۴ ساعت در محیط خنک و یا نیم ساعت در یخچال استراحت دادم . خمیر رو بین دو تا کیسه فریزر با وردنه به قطر یک سانت باز کردم و قالب زدم ، برای اینکه راحت هم از قالب بیرون بیاد ، قالب رو کمی به آرد آغشته کنید و بعد به خمیر. روی شیرینی ها رو زعفران زدم . توی سینی فر چیدم، نیاز به چرب کردن هم نداره. سینی رو در فر ۱۶۰ درجه از پیش گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم(دمای فرها فرق داره) بعد از پخت ، این شیرینی نرمه ، دست نزنین وگرنه پودر میشه بزارین خنک بشه . بعد از چند ساعت سفت میشه . نكات : بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید. ماندگاری نخودچی بسیار بالاست ، توی ظرف درب بسته و در محیط خنک تا چندین ماه با کیفیت میمونه روغن جامد که هم می تونید روغن صاف قنادی استفاده کنید و یا روغن نیمه جامد ، روغن نیمه جامد (همون حلبی ها) رو صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید با این شکل که روغن رو روی حرارت ترجیحا غير مستقیم آب کنید و بزارید کنار کمی از دما افتاد بزارید یخچال تا بسته بشه و بعد از قسمت سفت آن بردارید و داخل شیرینی ها استفاده کنید. کره رو جایگزین روغن نکنید مگر مجبور باشید و در این صورت دوغ کره گرفته بشه کیفیت نخودچی با روغن جامد بهتره. از آرد نخود مرغوب استفاده کنید تا شیرینی لطیفی داشته باشید. با این مقدار مواد میشه حدود 400 گرم شیرینی تهیه کرد.

همه توضیحات ...