طرز تهیه زیتون پرورده اصیل و خوشرنگ گیلانی

36,251 بازدید
بیشتر
آشپزی با بهنام رستمی
آشپزی با بهنام رستمی
زیتون پرورده یکی از مخلفات پرطرفدار کنار غذای گیلانی هاست که به دلیل بالا رفتن قیمت گردو این روزها با تقلب های زیادی به فروش میر ...
زیتون پرورده یکی از مخلفات پرطرفدار کنار غذای گیلانی هاست که به دلیل بالا رفتن قیمت گردو این روزها با تقلب های زیادی به فروش میرسه. واسه همین فکر کنم بهترین کار اینه که چاشنی خوشمزه ی گیلانی رو توی خونه درست کنیم و لذتش رو ببریم. طرز تهیه زیتون پرورده هم اصلا کاری نداره و فقط کافیه نسبت هایی که بهتون میگم رو رعایت کنین و یه زیتون پرورده اصیل و سنتی و خوشمزه رو به صورت خونگی درست کنید. برای درست کردن یک کیلو زیتون پرورده به این مقدار مواد نیاز داریم: زیتون 700 گرم گردو دویست گرم خالواش و نعنا از هرکدام 50 گرم چوچاق 100 گرم آب انار ترش یک استکان رب انار ترش دو قاشق غذاخوری سیر 7 حبه گلپر یک قاشق چایخوری مقدار نمک بستگی به مقدار شوری زیتون داره. فلفل سبز تند یک عدد. برای داشتن یه زیتون پرورده خوش رنگ بهتره که بیشتر از آب انار ترش استفاده کنید چون رب انار رنگ زیتون پرورده رو تیره میکنه. اگه دسترسی به سبزی های شمالی ندارید میتونین به جای خالواش و چوچاق ، از جایگزین چوچاق و خالواش استفاده کنین و به جاش مرزه ترخون یا کمی گشنیز بریزید یا هر سبزی معطری که خودتون دوست دارین. البته میتونین فقط از 50 گرم نعناع استفاده کنین و سبزی های محلی رو کلا حذف کنید. این رو هم بهتون بگم که خیلی از فروشگاه ها اصلا از سبزی های محلی توی زیتون پرورده هاشون استفاده نمیکنن. توی ریختن نمک خیلی دقت کنین چون گاهی زیتون ها خیلی شور هستن و با ریختن نمک زیتون پرورده تون شور میشه. حتما اول طعم زیتون پرورده رو تست کنین. مقدار سیر زیتون پرورده اختیاریه و توی خیلی از شهرها سیر رو به دلیل بوی بد دهان حذف میکنن، ولی اضافه کردن بین 7 الی 12 حبه سیر طعم خیلی خوبی به این چاشنی شمالی میده. امیدوارم خیلی زود این زیتون پرورده اصیل رو درستش کنید و لذتش رو ببرید. اگه سوالی درباره درست کردن زیتون پرورده داشتین هم میتونین توی کامنت ها ازم بپرسید.

همه توضیحات ...