باقلوا با خمیر باقلوای ای دو
باقْلَوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمنهای قدیم نیز هست. باقلوا در ایران به شکلهای مختلف همچون لوزی، مربعی و لولهای و در انواع طعمهای پسته ای، گردویی ،بادامی، نارگیلی و کاراملی با مواد اولیه نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه قند، شیر، روغن تهیه میشود. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی باکلاواسی) از مشهورترین باقلواها میباشند. در ایران این شیرینی در شهرهای کاشان، قزوین، یزد، تبریز و سردرود ( سردری باقلواسی ) تهیه میشود.
مشهورترین باقلواهای دنیا که در ترکیه عرضه میشود با نامهای باقلوای استامبولی، باقلوا ترکی، باقلوا بورما، کیک باقلوای ترکی وجود دارد. باقلوایی که در ترکیه عرضه میشود، بهطور سنتی با پر کردن بخشهای میانی لایههای خمیر با پسته و گردو تهیه میشود. این در حالی است که در بخشهایی از منطقه دریای اژه به آن بادام را نیز اضافه میکنند. نوع دیگر این باقلوا در منطقه دریای سیاه عرضه میشود که برای پر کردن لایههای باقلوا از فندق استفاده میکنند. باقلوای ترکیه در ایران با نام « باقلوا ترکی » شناخته میشود و تفاوت باقلوای ترکی در ایران با باقلوای ترکی استانبولی این است که باقلوای ترکی که در ایران تولید می شود با شهد شیر عسل تهیه شده ولی باقلوای ترکی استانبولی با شهد شکر تهیه می شود.
انواع باقلوا ترکیه ای
بورما(Burma)
بلبل یواسی (Bülbül yuvası)
کونفه(Künefe)
سوتلو نوریه(Sütlü Nurıye)
فیستیکلی سارما(Fıstıklı Sarma)
همه توضیحات ...