سمنو خانگی

1,353 بازدید
بیشتر
آشپزخانه مجلل
آشپزخانه مجلل
یکی از هفت سین های عید نوروز... معمولاً پختن سمنو در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان بیشتر از جاهای دیگه انجام میشه. در افغ ...
یکی از هفت سین های عید نوروز... معمولاً پختن سمنو در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان بیشتر از جاهای دیگه انجام میشه. در افغانستان و تاجیکستان، سروده‌هایی موقع پختن سمنو خونده میشه. یکی از این سروده ها سمنو در جوش و ما کفچه زنیم، دیگران در خواب و ما دفچه زنیم". در دوران جدید، سمنو پزی با جمع شدن اعضای خانواده و فامیل همراه است. مواد لازم: گندم بهاره يا گندم سمنو يك ليوان ارد گندم (ارد سنگك) سه ليوان آب ولرم سه ليوان طرز تهيه: اول از همه گندم رو خوب پاك كنيد و اونايي كه شكسته يا خراب هستش رو حتما جدا كنيد چون سمنورو ترش و خراب ميكنه دوم اينكه آرد رو از الك رد كنيد تا اماده ريختن داخل شيره ي كندم بشه سوم اينكه جاي گندم بايد خشك و خنك باشه تا خوب رشد كنه گندم رو دو شب بزاريد تو اب تا جوانه كوچيك سفيد بزنه و حتما توي اين دو روز ٣-٤بار آبش رو عوض كنيدتا بو نگيرد، بعد كه جوانه سفيد زد بريزيد تو دستمال نخي نم دار تا دو روز بمونه مثل ویدیو كه گذاشتم ريشه كنه و ريشه ها اينقدر بزرگ بشه. مرحله بعد ريشه زدن بريزيد تو سبد و دستمال همچنان نم دار روش بزارين تا به اندازه يك سانت بزرگ بشن بعد ديگه دستمال نميخواد ، و هر روز روش اب بريزين تا ابش از سبد خارج بشه و ترش نشه يا كپك نزنه چون اگر بزنه سمنو تلخ ميشه و فايده نداره میتونید تو همون سبد بزارین رشد کنه یام مث من رو سینی پهن کنید بهتره زیر گندم رو پارچه تنظیم بندازین، من دستمال کاغذی انداختم اما مدام عوض میکردم که به ریشه ها نچسبه پس پارچه بهتره جوانه هاي گندم بايد به اندازه ي بزرگ بشن كه از غلاف نقره اي بيرون نزنه چون اگر برنه سمنو تلخ ميشه حالا جوانه ها رو تكه هاي كوچيك كنيد و خوب زير اب سرد بشوريد و بريزيد توي مخلوط كن و ٣ليوان اب ولرم روش بريزيد و ميكس كنيد تا شيره ي گندم در بياد حداقل ده دقيقه ميكس كنيد مخلوط بدست آمده رو بريزيد تو تنظيف یا الک خیلی ریزززز تا شيره اش جدا بشه كم كم ارد رو به شيره گندم اضافه كنيد و هم بزنيد تا مخلوط بشن بزاريد رو شعله كم و هم بزنيد تا به غلظت فرني برسه و جوش بزنه در اين بين رنگش كم كم عوض ميشه و رنگ كاراملي به خودش ميگيره بعدش درش رو بزارين تا دو ساعت دم بكشه اما در اين حين دو الي سه بار هم هم بزنيد تا ته نگيره بعد از سرد شدن هم سفت تر ميشه هم كشش مياد من چند تا گردو يا بادام با پوست هم توش انداختم به رنگدهي سمنو كمك ميكنه و همين طور در حين پخت اوليه يخ انداختم باعث شوك به سمنو ميشه و براقش ميكنه و بهتر ميپزه چند تا نكته: مقدار ارد بايد سه برابر گندم باشه و اب هم انقدري اضافه كنيد كه وقتي همه ي ارد رو ميزيزين خيلي سفت نشه اگه شد بازم اب ولرم اضافه كنيد من با اين روش درست کردم و عالي شد و اندازه یه کاسه بزرگ شد.

همه توضیحات ...