خورش اناربیج - یه غذای شمالی - مزه ی جادویی

308 بازدید
بیشتر
آشپزی با فرزانه پناهی
آشپزی با فرزانه پناهی
سلام به روی ماهتون حتما کپشن را بخونید واز غذاهاتون عکسای قشنگ برام بفرستیدخوشحال میشم خورش انار بیج یا انار آویج که به آن در ز ...
سلام به روی ماهتون حتما کپشن را بخونید واز غذاهاتون عکسای قشنگ برام بفرستیدخوشحال میشم خورش انار بیج یا انار آویج که به آن در زبان گیلکی سنگ خورش یا دراز قاتق(به معنی خورش است) که یعنی زمان زیادی میبرد که پخته شود وسنگ خورش یعنی گوشت را به صورت گرد درست میکنیم که شبیه سنگ است این خورش جز غذاهایی است که ثبت ملی شده است که یکی از غذاهای سنتی گیلان است که بسیار خوشمزه است مواد لازم برای ۸ نفر گردو ۵۰۰ گرم مرغوب باشه کهنه نباشه _ سبزی سرخ کرده ۵۰۰ گرم (که در شمال از سبزی معطر استفاده میشه )ولی ما از سبزی قرمه استفاده میکنیم که اگرچوچاق وخالواش که سبزی شمال است وبتونیم خشک کنیم ومعطر است که در شمال دارند معمولابازار تجریش دارند داخل خورش بریزیم خوشمزه تر میشه گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم پیاز یک عدد بزرگ _ رب گوجه ۳ قاشق _ ترشی غذا یا آب غوره نصف لیوان یا رب انار نصف لیوان اگه کم بود بیشتر بریزید نمک وفلفل وزردچوبه و گلپر و دارچین به مقدار لازم طرز تهیه: گردو را پاک کرده و آسیاب کرده وداخل قابلمه میریزیم وتقریبا ۶ لیوان آب میریزیم اقاشق مربا خوری زردچوبه ونمک و۳ قاشق رب گوجه وکمی فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری ریخته حرارت را روی متوسط تا جوش بیاد بعد کم کرده نیم ساعت تا کمی گردو بپزد بعد گوشت چرخ کرده رابا پیاز رنده شده وکمی نمک وفلفل وزردچوبه ورزداده بصورت قلقلی درشت درست کرده ومیتونیم داخل یخچال هم بزاریم وبعد سراغ خورش میریم وسبزی سرخ شده را میریزیم ومیزاریم کاملا باهم بپزد وبعد از نیم‌ ساعت دیگر سر میزنیم که خورش ته نگیرد واگه آبش کم بود کم کم آب خنک میریزیم ودوباره میزاریم ۱۵ دقیقه جا بیفتد وبعد گوشت قلقلی را میریزیم با احتیاط و۱۵ دقیقه اصلا هم نمیزنیم تا گوشت خودش را بگیرد وکمی گلپر۱قاشق چایخوری و۱ قاشق چایخوری دارچین ونمک آنراتست کرده و اگه رب انار میخواهیم بریزیم در این مرحله میریزیم وبا حرارت خیلی کم میزاریم غلیظ شود وجا بیفتد( اصلا احتیاج به ریختن یخ نیست اگه گردو مرغوب باشد) واگه آبغوره بخواهیم بریزیم ده دقیقه آخر وبعد خاموش کرده وکمی از گرما افتاد غلیظ ترمی شود وبا کته سرو می شودو غذای بسیار خوشمزه است نوش جونتون

همه توضیحات ...