طرز تهیه کوفته تبریزی

کوک‌علوی
کوک‌علوی
کوفته تبریزی برای دو نفر در اینستاگرام مارو دنبال کنید cook_alaviii مواد لازم گوشت چرخ کرده ۲۰۰گرم لپه ی پخته شده ۱ ...
کوفته تبریزی برای دو نفر در اینستاگرام مارو دنبال کنید cook_alaviii مواد لازم گوشت چرخ کرده ۲۰۰گرم لپه ی پخته شده ۱۰۰گرم معادل ۶_۷ق غ برنج پخته شده ۱۰۰گرم آرد نخود ۴ قاشق غذاخوری سبزی معطر (جعفری،گشنیز،مرزه،شوید،ترخون،ریحان،مرزه)مخلوط همه ۱۰۰ گرم جدا کنید سبزی مرزه سبزی اصلی کوفته است گردوی بلغور شده ۴،۵ قاشق غ آب غوره نصف استکان پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری آلو خورشتی در صورت تمایل ۶،۷ عدد تخم مرغ نصف یک عدد نمک،فلفل،زردچوبه بمیزان لازم پیاز رنده شده و آبگیری شده. ۱ عدد تمر هندی صاف شده در صورت تمایل نصف استکان رب دو قاشق غذاخوری طرز تهیه لپه و برنج را کامل پخته (اگر برنج پخته از قبل داشتین میتونین استفاده کنید) چون برنج پخته باعث میشه کوفته پوک تر بشه. واسه تهیه ی سس کوفته ابتدا پیاز داغ را آماده کرده ،رب و ادویه ها را به آن اضافه کرده(در صورت تمایل میشه به جای نمک از عصاره ی مرغ و گوشت استفاده کنید) حدود دو تا سه لیوان آب میریزیم ،داخل آب میتونین تمر هندی که با آب جوش مخلوط شده و صاف شده استفاده کنید و یا آبغوره استفاده کنید،اگه ترش بود میتونین آبغوره و یا تمر هندی و حذف کنید و به جاش آلو خورشتی استفاده کنید که کاملا سلیقه ای، سپس روی حرارت اجازه میدهیم تا به جوش آید. آماده سازی مواد ابتدا نصف لپه و نصف برنج پخته رو باگوشت چرخکرده و پیازرنده شده و آبگیری شده را داخل غذاساز ریخته تا کاملا میکس شود بعد تخم را اضافه کرده و مجدد مخلوط میکنیم و در آخر سبزی های معطری را که پاک و شسته و خرد کرده ایم را اضافه میکنیم به همراه نمک و فلفل،وکمی زرد چوبه مجدد دستگاه را روشن کرده و خوب مخلوط میکنیم،زمانی که مواد کاملا یکدست شد،مواد را داخل کاسه ای ریخته و باقیمانده ی لپه و برنج را اضافه میکنیم و حدودا ۵تا۱۰دقیقه خوب ورز میدهیم ،سپس آرد نخودچی را کم کم اضافه میکنیم تا حدی که خمیر منسجمی داشته باشیم(دقت کنید در اضافه کردم ارد نخودزیاده روی نکنید)فقط در حدی که خمیر خودش و جمع کنه کافیه وقتی مواد آماده شد به تعدا کوفته ای که میخواهیم تقسیم کرده و بعد داخل سینی نایلون پهن میکنیم و طبق کلیپ آموزشی به کوفته شکل میدهیم و وسطش را گود کرده و داخل آن را زرشک ،تخم مرغ،پیاز داغ یاگردو و آلو هر کدام که در دسترس بود یا در صورت تمایل مخلوط چند مورد را میتونین استفاده کنید. مواد میانی زیاد نباشد چون باعث باز شدن و ترک خوردن کوفته میشود. حرارت سسی که در حال جوش هست را کم کرده و کوفته های آماده شده را داخل سس در حال جوش آهسته انداخته، توجه کنید باید دو سوم کوفته بیرون از سس باشه،نیم ساعت اول درب ظرف را نمیبندیم، چون باعث میشه کوفته باز شود،سپس یک و نیم تا دو ساعت زمان نیاز داریم تا کوفته پخته و آماده شود و نوش جان میکنیم نکته :سبزی اصلی کوفته مرزه است وباید حتما مرزه باشد از بقیه سبزی های معطر نوشته شده هر کدام که در دسترس داشتید استفاده کنید

همه توضیحات ...