بهترین و کامل ترین طرز تهیه سمنو خانگی
سمنو یا سمنک یک خوراکی و دسر بسیار خوشمزه است که از جوانه گندم و آرد درست میشود. اصالتی خراسانی دارد و معمولاً قبل از عید نوروز برای سفره هفت سین آماده میشود.
پخت سمنو یکی از رسوم رایج در کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان در نوروز است. این خوراکی به عنوان نماد قدرت، خیر و برکت نیز شناخته میشود.
مواد لازم برای تهیه سمنو:
- گندم: 50 گرم
- آرد گندم یا آرد سنگگ: 500 گرم
- آب: 2 لیتر
نکات:
گندم: از گندم مرغوب و تازه استفاده کنید. گندم شمال به دلیل شیرینی بیشتر، توصیه میشود.
آرد: آرد گندم باید دارای سبوس باشد و از آرد سفید استفاده نکنید.
جوانه گندم: گندمها را برای یک شبانه روز در آب سرد خیس کنید و سپس برای جوانه زدن در محیط خنک قرار دهید.
پخت: استفاده از دیگ مسی برای پخت توصیه میشود، زیرا به قرمز شدن رنگ این دسر کمک میکند.
زمان: مدت زمانی که گندمها در آب میمانند بستگی به گرمی و سردی هوا دارد. در تابستان، ۲ روز کافی است.
شیرینی: شیرینی سمنو از جوانه گندم به دست میآید و نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
خواص سمنو بسیار زیاد میباشد. این دسر دارای مواد مغذی زیادی است که ارزش غذایی آن را بالا میبرد. برخی از مواد مغذی موجود در آن عبارتاند از:
1. ویتامینها: شامل ویتامینهای A ،E ،K و گروه B میشود.
2. مواد معدنی: از جمله کلسیم، سلنیوم، آهن، مس، فسفر و کروم.
3. فیبر و پروتئین: این دسر حاوی فیبر و پروتئین است که برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند.
4. مواد مغذی اضافی: اگر در تهیه این دسر از بادام، گردو یا پسته استفاده شده باشد، موادی مانند امگا 3، سدیم، پتاسیم و تیامین نیز به لیست مواد مغذی اضافه میشود.
به طور کلی، این دسر یک غذای کامل است که میتواند نه تنها یک وعده غذایی اصلی را شامل شود، بلکه مواد مورد نیاز یک روز هر فرد را هم تامین کند. در هر 100 گرم آن، حدود 300 کیلو کالری انرژی وجود دارد.
بنابراین مصرف این دسر میتواند به بهبود کمخونی، تقویت استخوانها، کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن و حتی زیبایی پوست کمک کند.
مقدمه 00:00
آماده سازی جوانه گندم 00:15
خارج کردن عصاره گندم 01:37
شروع پخت 03:41
سرو 06:37
نوش جان! حتما این ویدیو رو لایک کنید و نظرتون رو در کامنت ها برامون بنویسید.
همه توضیحات ...