طرز تهیه نان شیرمال (2 نکته مهم)
255 بار بازدید -
3 ماه پیش
-
نان شیرمال یکی از نانهای
نان شیرمال یکی از نانهای سنتی و محبوب در ایران است که با آرد گندم، شیر، و روغن تهیه میشود. این نان معمولاً به صورت دایرهای با قطر کمتر از ۴۰ سانتیمتر و به رنگ قهوهای تیره پخته میشود.
شیرمال با روش های متفاوت در شهرهای مختلف ایران پخته میشود و اغلب به عنوان سوغاتی شناخته میشود، به ویژه در شهرهای اراک و سمنان. تفاوت اصلی شیرمال با نانهای دیگر در استفاده از شیر به جای آب در تهیه خمیر آن است.
مواد مورد نیاز برای تهیه نان شیرمال (۵ عدد بزرگ):
برای خمیر:
- آرد گندم: ۲ کیلوگرم
- نمک: نصف قاشق غذاخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر زیره، رازیانه و تخم شنبلیله: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ پیمانه
- روغن: سه قاشق غذاخوری
- شیر: ۱ لیتر
برای رومال کردن:
- روغن: به مقدار لازم
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- کنجد و سیاه دانه: به مقدار لازم
نکات مهم:
خمیر نباید به دست بچسبد، بنابراین آرد را تا زمانی اضافه کنید که خمیر مناسب شود.
برای فرم دهی بهتر به خمیر، آن را به سه قسمت تقسیم کنید و به شکل لوله درآورید و به هم ببافید.
امیدوارم که با استفاده از این دستورالعمل، نان شیرمال خوشمزه ای تهیه کنید.
مقدمه ۰۰:۰۰
درست کردن خمیر ۰۰:۰۷
ورز دادن خمیر ۰۱:۲۴
استراحت دادن به خمیر ۰۱:۵۶
شکل دادن به خمیر ۰۲:۱۰
پخت نان ها ۰۳:۴۴
3 ماه پیش
در تاریخ 1403/01/18 منتشر شده
است.
255
بـار بازدید شده