افسانه های بومیان آمریکای شمالی | بازگردان: نادر هژبری | مدیر تولید: قاسم قره داغی | نشر آوای بوف

337 بازدید
بیشتر
avaye buf آوای بوف
avaye buf آوای بوف
افسانه های بومیان آمریکای شمالی |  بازگردان:  نادر هژبری | نشر آوای بوف 📚کتاب:   ...
افسانه های بومیان آمریکای شمالی |  بازگردان:  نادر هژبری | نشر آوای بوف


📚کتاب:  #افسانه_های_بومیان_آمریکای_شمالی

بازگردان:   نادر هژبری

نشر #آوای_بوف


سال انتشار : 1402_2024

تعدادصفحات :   111  صفحه

امور فنی و انتشار: قاسم قره داغی

شابک: ISBN:  978-87-94295-70-3

#کتاب_بوف 95

قیمت: رایگان

فرمت:   PDF + EPUB


دسته بندی:
#ادبیات #داستان

معرفی کتاب:

" ما زمین هستیم". این یکی از اصلی ترین پایه های اعتقادی بومیان آمریکای شمالی در مورد همسانی خود با طبیعت می‌باشد
هیچ گونه جدایی، فرا طبیعی،  خشک باوری،  ترس یا نابسامانی و آشفتگی در رابطه انسان با طبیعت وجود ندارد.
طبیعت، مکان معنویت واقعی است. گرامی‌داشت این معنویت، احترام و تواضع به آن، رابطه انسان و طبیعت را شکل می‌دهد. هر چند که انسان، از طبیعت استفاده می‌کند اما این استفاده از طبیعت، رابطه ای تفکیک ناپذیر از طبیعت و با طبیعت بودن و بخشی از طبیعت بودن است. همانطور که رابطه حیوانات با طبیعت، یک امر طبیعی است،  انسان، نیز در چنین رابطه ای با طبیعت قرار می‌گیرد. طبیعت هم پرورش دهنده  است و هم فراهم کننده. در این رابطه منطقی با طبیعت است که انسان شکل می‌گیرد. این رابطه،  نه برای حرص و آز، نه برای ثروت اندوزی و نه  نابودی طبیعت برای نیل به انباشت مال است.
دوست داشتن طبیعت، دوست داشتن خود است و دوست داشتن زمین، نه در شکل دوست داشتن در شکل مالکیت، بلکه بخاطر اصلیت زمین و بخشی جدا ناپذیر از آن بودن است. رابطه انسان و زمین، رابطه با مکان خاصی نیست.
همه جای زمین، اصلیت زمین و اصلیت طبیعت است که مورد توجه قرار می‌گیرد. زمین،  یک کلیّت است . در این کلیّت، درخت، هوا، رودخانه ها، دریاچه ها و دریاها، کوه ها و دشت ها و همه موجودات برون و درون آن است که مورد نظر است. آگاهی به این واقعیت ،  نه به شکل  در کنار طبیعت قرار گرفتن،  بلکه بخشی از طبیعت بودن مدّ نظر می‌گردد. رابطه انسان و طبیعت، همان رابطه همه موجودات با طبیعت با زمین است.  این یکسانی با طبیعت است که در داستانهای بومیان آمریکا، در اشکال مختلف حیوانات و  انسان به شکل رابطه ای هدفمند و همگرا با طبیعت خود را بروز می‌دهد. تنها با درک این اصل ساده است که  زمانی که از قبیله " آدم حیوانات" پیش از آنکه قبائل مختلف آمریکا، توسط کایوتی خلق شوند، سخن گفته می‌شود.

در دیدگاه و افسانه های بومیان آمریکا، برای حیوانات از همان واژه آدم، و مردم ، استفاده می‌شود     حیوانات، مردم می‌باشند همانطور که قبیله چینوک، مردم اند. این درهم تنیدگی انسان، حیوان و طبیعت و یگانه شدن و بخشی از آن بودن است که در همه افسانه های بومیان آمریکا، موج می‌زند و فرهنگ غنی آنها را شکل می‌بخشد.
در ادبیات خاور میانه، حیوانات، حرف می‌زنند و از زبان حیوانات، قصه و درد انسان بیان می‌گردد. این نیز در افسانه های بومیان آمریکا نیر وجود دارد اما تفاوت بزرگی در این دو، وجود دارد. در شرق و منطقه خاور میانه و اصولا  اکثر تمدن های کهن، پناه بردن به زبان و دنیای حیوانات برای سخن گفتن از درد جامعه و مردم، ریشه در ترس از حاکمین است و استبدادی که برای هزاران سال، بر سر مردمان آن مناطق، سایه افکنده است. در بین بومیان آمریکای شمالی، این ترس نیست که حیوانات را به سخن گفتن وا می‌دارد. ا

همه توضیحات ...