Iranian Puff Pastry Recipes - Shirini Zaban and Papioni شیرینی زبان و پاپیونی با خمیر هزار لا

227 بازدید
بیشتر
Let's cook with Rozina
Let's cook with Rozina
How to make  Iranian  Puff Pastry Recipes - Shirini Zaban and Papioni طرز تهیه شیرینی زبان و پاپیونی با خمیر هزار لا ...
How to make  Iranian  Puff Pastry Recipes - Shirini Zaban and Papioni طرز تهیه شیرینی زبان و پاپیونی با خمیر هزار لا

Hey dear viewers, today I am going to share recipes for two popular Persian puff pastries..
Shirini Zaban and Shirini Papioni are both delicious Iranian pastries made with puff pastry.

- Zaban puff pastry, also known as Shirini Zaban (Shirini meaning "sweet" in Farsi), is a delicious and flaky Persian pastry.
- shirini zaban, named for its resemblance to a tongue ("Zaban" means "tongue" in Farsi) - long, thin, and slightly pointed.
- zaban puff pastry, Subtly sweet with a light and flaky texture. Sometimes flavoured with rosewater water for a floral touch.
- shirini zaban Often brushed with a syrup honey syrup before and  after baking for a touch of extra sweetness.
- It is Perfect with a cup of coffee or afternoon tea.

Shirini Papioni
- Papioni" means "bow-tie" in Farsi and Shaped like a bow-tie, just like its name suggests.
- shirini papioni  is slightly sweet and flaky, perfect for enjoying with a cup of tea.
- Traditionally made with puff pastry dough, and relatively simple to make,

Both  shirini zaban and shirini papioni  are popular accompaniments to tea or coffee  in Iran and are enjoyed for their delicate flavour and flaky texture.

Ingredients for making zaban puff pastry
- puff pastry dough
- 2tbsp sugar
- 2tsbps ground pistachios

Ingredients for  honey syrup
4tbsp  honey
2tbps  rose water
1tsp saffron water
1/3tsp  cardamom powder

ingredients for making papioni puff pastry
- puff pasty dough
- 2tbsp honey syrup
- icing sugar for dusting

آموزش تهیه شیرینی زبان و پاپیونی در منزل

سلام دوستان عزیز
امیدوارم که حالتون خوب باشه
امروز  با استفاده از خمیر هزارلا- طرز تهیه دو شیرینی محبوب ایرانی رابا شما به اشتراک میگذارم . شیرینی هایی که همگی ما با آنها خاطره داریم
شیرینی زبان یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که با خمیر هزارلا درست می شود. این شیرینی به دلیل شکل ظاهری اش که شبیه زبان است به این نام معروف شده است.

شیرینی زبان طعمی شیرین و دلچسب دارد و به عنوان یک میان وعده یا برای پذیرایی از مهمانان سرو می شود. این شیرینی را می توان با مواد مختلفی مانند پودر قند، شکر، زعفران، هل و گلاب تزیین کرد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان
خمیر هزار لا یا پاف پیستری
دو ق غ شکر
دو ق غ پودر پسته
مواد لازم برای تهیه شربت
چهار ق غ عسل
دو ق غ گلاب
یک ق چ زعفران دم کرده
یک سوم ق چ پودر هل

نکات:
می توانید به جای شکر از پودر قند استفاده کنید.
برای طعم و عطر بهتر، می توانید به خمیر شیرینی زعفران، هل و گلاب اضافه کنید.
برای تزیین شیرینی ها می توانید از پودر نارگیل، خلال بادام و یا پسته نیز استفاده کنید.
شیرینی زبان یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه کنید.

شیرینی بعدی- شیرینی پاپیونی هست.
شیرینی پاپیونی یکی دیگر از شیرینی های سنتی ایرانی است که با خمیر هزارلا درست می شود. این شیرینی به دلیل شکل ظاهری اش که شبیه پاپیون است به این نام معروف شده است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی پاپیونی
-خمیر هزار لا
- دو ق غ عسل
- مقداری پودر قند
===
رشد کانال یوتوب- افزایش فالور و بازدید  با استفاده از نرم افزار توب بادی
This site is affiliated to tube buddy. If you want to enjoy the benefits and increase your YouTube viewers and subscribers, just visit this site.
https://www.tubebuddy.com/rozinadinaa    
====
If you want to learn Persian food , let's do this together. So, click subscribe and bell icon in following link👇👇.
از طریق لینک زیر👇👇 می‌تونی کانال من رو دنبال کنی
/ @rozinadinaa    
======
LET'S CONNECT:👇❤️
Instagram:   / rozinadinaa5  
Facebook:  
/rozinaspersiankitchen  
==
#zabanpastry
#شیرینی_زبان
#شیرینی_پاپیونی
00:00 Introduction
00:14 Crunch
00:35 Intro2
01:27 Spoken introduction
03:28 Recipe
06:34 Subscribe
06:51 2nd recipe
08:40 Charlie
08:56 Baking
09:29 Outro

همه توضیحات ...