سرنوشت دردناک فرهاد مهراد | ممنوعیت و فقر شدید بعد از انقلاب تا فرار از ایران و مرگ غریبانه و تلخ

Hashiyeh Tv
Hashiyeh Tv
...
#فرهاد
#فرهاد_مهراد
#موزه_فرهاد

سرنوشت دردناک فرهاد مهراد | ممنوعیت و فقر شدید بعد از انقلاب تا فرار از ایران و مرگ غریبانه و تلخ

فرهاد مِهراد ، خواننده، آهنگساز و نوازندهٔ اهل ایران بود. او از جمله خوانندگان برجسته راک ایرانی بود که نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران را منتشر کرد. مهراد با خواندن ترانه‌های اجتماعی، از سایر هم‌نسلان خود متمایز شد و این جنبه در مضامین تمامی ترانه‌هایش مشهود بود.
او به عنوان یکی از اولین خوانندگان سیاسی ایران شناخته می‌شود و در اوایل دهه ۱۳۵۰ ترانه‌هایی با مضامین سیاسی و انتقادی اجرا می‌کرد. در زمانی که انقلاب ایران رخ داد، ترانهٔ انقلابی «وحدت» معروف به «محمد» را اجرا کرد. پس از انقلاب، فعالیت او تا سال ۱۳۷۲ متوقف شد، اما پس از آن به موسیقی بازگشت و تحولات موسیقی ایران را تجسم داد.
مهراد آثاری بسیار معروف دارد که از جمله می‌توان به «مرد تنها»، «کودکانه»، «جمعه»، «آیینه‌ها»، «خسته»، «اسیر شب»، «هفته خاکستری»، «شبانه ۱ و ۲»، «گنجشکک اشی مشی»، «سقف»، «آوار»، «وحدت»، «نجواها»، «کوچ بنفشه‌ها»، «برف»، «مرغ سحر»، «گل یخ» و «شب تیره» اشاره کرد. همچنین، آثاری به زبان‌های غیرفارسی نیز ارائه کرده است.
بعد از درگذشت فرهاد، همسر او، پوراندخت تصمیم گرفت تا جسد او را سوزانده و پیکرش را به خاک بسپارد. برای این کار، با یک شرکت فرانسوی تماس گرفته شد و مراسم تشییع را در گورستان "پرلاشز" ترتیب داد. متأسفانه، به دلیل تعطیلی روز یکشنبه، این مراسم به روز دوشنبه موکول شد که این تأخیر باعث درز خبر به رسانه‌های ایران شد. در خبرهای منتشر شده در ایران ادعا شد که "فرهاد وصیت کرده است که جسدش سوزانده شود"، در حالی که این تصمیم شخصی پوراندخت بود. روز بعد از انتشار این خبر، شرکتی که مسئول برگزاری مراسم سوزاندن جسد بود، به پوراندخت اعلام کرد که از انجام این کار معذور است و دلیل آن را دخالت سفارت ایران اعلام کرد. به نظر می‌رسد که پس از انتشار این خبر، مسئولان سفارت نیز مخالفت خود را با این عمل اعلام کرده و شرکت هم از بروز هرگونه مشکل با سفارت ایران پرهیز کرده است. سپس مسئولان پرلاشز به پوراندخت پیشنهاد دادند که تا روز بعد از آرام شدن اوضاع و کاهش توجه رسانه‌ای، این مراسم را انجام دهند. در این میان، رسانه‌های ایرانی با تیتر "جسد فرهاد مفقود شد"، به این واقعه واکنش نشان دادند. حمید کاظمی، که وکیل انتشار آثار فرهاد در ایران را به عهده داشت، برای آرام کردن این موضوع، ادعا کرد که دولت فرانسه به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس هپاتیت، انتقال جسد به ایران را ممنوع کرده است، اما به زودی مشخص شد که این ادعا صحت ندارد.
در ادامه، وزارت ارشاد ایران با برادران پوراندخت تماس گرفته و از ادامهٔ برنامه‌ی سوزاندن جسد فرهاد منصرف شد. همچنین، شرکت فرانسوی که مسئول مراسم سوزاندن جسد بود، نامه‌ای به پوراندخت نشان داد که حاوی اعلامیه‌ای از سفارت ایران در مخالفت با این اقدام بود.


و لطفا از لینک زیر هم کانال ما رو سابسکرایب کنید
@hashiyehtv1

همه توضیحات ...