داستان کامل جنگ جهانی اول : قسمت 3/3 - فروپاشی امپراتوری ها

Deep Podcast
Deep Podcast
لینک هر سه قسمت جنگ جهانی اول:قسمت اول: ...
لینک هر سه قسمت جنگ جهانی اول:
قسمت اول:
داستان کامل جنگ جهانی اول : قسمت 1/3 ...
قسمت دوم:
داستان کامل جنگ جهانی اول : قسمت 2/3 ...
قسمت سوم:
داستان کامل جنگ جهانی اول : قسمت 3/3 ...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
@deeppodcast

Instagram: Instagram: deep.podcast
Telegram Channel: Https://www.telegram.me/deeppodcast
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انقلاب بزرگ روسیه:
در روسیه، تلفات سنگین و قحطی غذا صدای مردم رو بلند کرد و مردم دست به اشوب زدند. تزار از قدرت کناره‌گیری کرد و آشوب مردم به یک انقلاب ختم شد. یک دولت موقت روی کار آمد و قرار شد جنگ را ادامه دهد. اما در جبه، نیروهای روس دست به هیچ حمله ای نمیزدند.  
بعد از بالاگرفتن مشکلات با آلمان، آمریکا در نهایت وارد جنگ شد و به آلمان اعلام جنگ کرد. این اتفاق یک شانس بزرگ برای متفقین بود کلی نیرو و تجهیزات قرار بود به کمک متفقین بیاد، اما مسیر بسیار دور بود و رسیدن این تجهیزات زمان زیادی میبرد. اما آلمان که دیگه چیزی برای از دست دادن نداشت، نبردهای دریایی خودش رو به اوج رسوند. ماه آوریل اون سال، بهترین دوران برای نبردهای دریایی آلمانها بود. چندین بار تونستند کشتیهای متفقین رو غرق کنند و جلوی ورود کالا و مواد غذایی رو بگیرند. اگر این روند ادامه پیدا میکرد، انگلیس دچار بحران گرسنگی میشد. در جبهه غربی، بریتانیا نبرد Battle of Arras رو علیه آلمان آغاز کرد. هدف حمایت از نیروهای تحت فشار فرانسوی بود. بعداز یک نبرد سخت، انگلیسی ها به موفقیت نسبی دست یافتند اما 150 هزار نفر از نیروهای خودشون رو از دست دادند و در مقابل آلمان هم 130 هزار نفر از قوای خودش رو از دست داد.
در آسمان اولین نبردهای هوایی داشت شکل میگرفت. پروازهای شناسایی به منظور ردیابی نقاط حساس دشمن و هدف گیری دقیق این نقاط خیلی اهمیت داشت. نبردهای هوایی به منظور جلوگیری از این اقدامات انجام میشدند. هر ماهه چندین نمونه جدید از هواپیماهای جنگی تولید میشدند. اما در بهار آن سال، تولید هوایی آلمان کیفیت قدرت بیشتری داشتند و باعث شکستهای سنگینی برای نیروهای متفقین شدند.
خودکشی فرانسوی ها
سه روز پس از تلفات شدید در vimy ridge ، فرمانده فرانسوی ها (رابرت نیوِل) دستور یک حمله همه جانبه رو داد. انتظارات از این حمله بسیار بالا بود اما پس از چند پیروزی اولیه، جنگ اون روی سکه رو نشون داد و هر دوطرف تلفات بسیار زیادی رو متحمل شدند.
فرانسه: 183 هزار نفر / آلمان: 163 هزار نفر
مشخصا بعد از چند شکست نیروهای فرانسوی روحیه خودشون رو از دست دادند و کل ارتش در اون ناحیه فروپاشید. تمامی جناحها تمایلی به حمله نداشتند. ژنرال نیوِل از قدرت کناره گرفت و به جای اون general petain روی کار آمد، که قهرمان وِردان بود. او گفت که دیگه به هیچ عنوان دست به عملیات های انتحاری نخواهد زد.
در تابستان، بریتانیا توانست یک تونل در قبل نیروهای آلمانی باز کنه و تونست 19 بمبگذاری موفق در قلب نیروهای آلمانی ایجاد کنه. این اقدام تا اون لحظه موفقترین بمبگذاری جنگی در تاریخ بود همین حرکت مسیر انگلیس رو برای پیروزی باز کرد.
در یونان، شاه کنستانتین، که اعلام بی طرفی کرده بود، زیر فشارهای وارده، درگیر جنگ شد و یونان هم به جنگ وارد شد. در جبهه شرقی دولت انتقالی روسیه اولین دستور حمله رو صادر کرد اما حملات ماه جولای یک فاجعه بود . در این حملات ارتش روسیه در هم شکسته شد. دیگه نمیشد روی ارتش روسیه حسابی باز کرد و ضد حملات دشمنان بدون پاسخ باقی مونده بود.
در دریا، نیروهای متفقین کشتی های خودشون رو به صورت یک کاروان به حرکت در می‌آوردند و کشتی ها همدیگر رو اسکورت میکردند. ادامه جنگ آلمانی ها رو هم بسیار ناراحت کرده بود. پارلمان آلمان در این دوران یک پیشنهاد صلح داد تا از این طریق دیگه جنگ ادامه پیدا نکنه. اما این پیشنهاد توسط فرمانده کل آلمانها مورد موافقت قرار نگرفت. کسی که در اون روزها تبدیل به دیکتاتور آلمان شده بود.
در بلژیک بریتانیا حمله اصلی خودش در سال 1917 رو آغاز کرد که معروف شد به نبرد سوم یِپرس. گل و لای سنگین، بارش باران و مسیر های صب‌العبور باعث شد تا کل مسیر حرکت تبدیل به یک باتلاق بشه. با این شرایط غیرممکن، تمامی امیدها برای موفقیت از بین رفتند. پس از سه ماه این عملیت تمام شد. انگلیسی ها 240 هزار نفر را از دست دادند و آلمانها 200 هزار نفر.
در جبه ایتالیایی در نبرد isonzo یازدهم ، نیروهای ایتالیا و اتریش مجارستان تا جاییکه امکان داشت یکدیگر را تار و مار میکردند. در پایان 150 هزار و نفر ایتالیایی جان خودشون رو از دست دادند و خسارت اتریش – مجارستان 100 هزار نفر بود. در همان سال، یعنی 1917، تعداد متفقین بیشتر شد: برزیل، لیبریا، چین و سیام – Siam. همگی به آلمان اعلام جنگ کردند.
چین تعداد خیلی زیادی کارگر رو در اختیار قوای متفقین قرار داد تا به اونها برای ساخت و ساز کمک کنند. هم در اروپا، هم در آسیا و هم خاورمیانه.

منابع:
Hew Strachan, The First World War: A New History
Gary Sheffield, A Short History of the First World War
Lyn MacDonald, To the Last Man: Spring 1918

00:00 معرفی
01:47 انقلاب بزرگ روسیه
03:55 خودکشی فرانسوی ها
08:28 خاورمیانه 1917
13:59 1918
15:42 عصر قدرت های هوایی
19:27 فروپاشی
23:57 پیمان صلح ورسای
26:54 پایان جنگ

همه توضیحات ...