آتش‌نشان‌های جهان همه اهل یک خانواده‌اند

IranWire
IranWire
پس از آتش‌سوزی مهیب و خونین ساختمان پلاسکوی تهران، آتش‌نشان‌های سراسر دنیا با همکاران ایرانی خود و نیروهای امداد ابراز همدردی کر ...
پس از آتش‌سوزی مهیب و خونین ساختمان پلاسکوی تهران، آتش‌نشان‌های سراسر دنیا با همکاران ایرانی خود و نیروهای امداد ابراز همدردی کردند. دیو گرین، رییس اتحادیه آتش‌نشان‌های انگلستان: «عکس‌های آتش‌سوزی تهران را دیدم، واقعاً حتی تماشای آن‌هم وحشتناک بود. واقعاً متأسفم و تسلیت می‌گویم. آتش‌نشان‌ها تلاش خود را کردند تا جان دیگران را نجات دهند ولی  دریغ که جان خود را به تلخی از دست دادند. آتش‌نشان‌های همه جای دنیا، همه از یک خانواده‌اند. ما همه سوگواریم. این حادثه می‌توانست برای هریک از ما اتفاق بیفتد. از طریق همان آشناهای کمی که در ایران داریم، سعی کردیم بگوییم هر کمکی که فکر کردید می‌توانیم انجام بدهیم، به ما بگویید. صِرف اینکه حرفه خطرناک یا مردمحوری داشته باشی، به این معنا نیست که مشکلات ذهنی نداری. آتش‌نشان‌ها بیش‌تر از بقیه به «اختلال تنش‌زای پس از سانحه» (PTSD) مبتلا می‌شوند. در بریتانیا، خودکشی بین آتش‌نشان‌ها به شکل غم‌انگیزی بالا است.»


دیلن زارتمن، متخصص تکنیک‌های نجات در اوهایوی آمریکا در مجله فرمانده آتش‌نشانی به گزارش و تحلیل آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو پرداخته:

آیا ساختمان پیش از آتش‌سوزی مستهلک‌شده بود؟
«احتمال می‌رود که وزن وسایلی که در ساختمان انبارشده بود، بیش از تحمل اسکلت فولادی ساختمان بوده. وزن بیش‌ازحد وسایل می‌توانسته باعث تضعیف کف‌پوش‌های ساختمان و با ایجاد حریق، منجر به ریزش ساختمان شده باشد.»

آیا بار حریق بیش‌ازحد بوده است؟
«وقتی پاگردها و فضاهای عمومی انباشته از اجناس باشند، آتش سریع‌تر شعله‌ور می‌شود و دسترسی و امکان حرکت آتش‌نشان‌ها را محدود کند.»

آیا نکات ایمنی ساختمان رعایت شده بود؟
«در امریکا، ضوابط و قواعد بسیار جدی درباره وجود مواد قابل اشتعال در ساختمان‌ها وجود دارد. معلوم نیست چه معیارها و ضوابطی برای مهار آتش در ساختمان پلاسکو در نظر گرفته‌شده بود. حکومت ایران تحقیقات خود را دراین‌باره آغاز کرده.»

همه توضیحات ...