شهرک سینمایی غزالی _تهرانگردی_لوکیشن سریال شهرزاد و فیلمهای خاطره انگیز_ Cinematic town of Iran

684 بازدید
بیشتر
Narsis Dailylife
Narsis Dailylife
شهرک سینمایی غزالی در غرب تهران قرار دارد و در سال ۱۳۵۸ به همت علی حاتمی ساخته شد. بخش اصلی دکور‌ خیابان‌ها و ساختمان‌های این شه ...
شهرک سینمایی غزالی در غرب تهران قرار دارد و در سال ۱۳۵۸ به همت علی حاتمی ساخته شد. بخش اصلی دکور‌ خیابان‌ها و ساختمان‌های این شهرک مربوط به دوره رضا شاه و اوایل دوره پادشاهی محمدرضا شاه است که برای ساخت فیلم‌ها و سریال‌هایی با محوریت تهران قدیم، از آن‌ها استفاده می‌شود. با وجودی که شهرک غزالی به «شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران» تغییر نام داده است، هنوز بسیاری از مردم آن را با نام شهرک غزالی می‌شناسند. این شهرک یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تهران است که با قدم‌زدن در آن گویی به زمان‌های مختلف تاریخ سفر می‌کنید؛

علی‌ حاتمی، فیلمساز برجسته‌ای بود که آثار ماندگارش فقط به فیلم‌هایش محدود نمی‌شد و یکی از مهم‌ترین تلاش‌های او، ساخت شهرک سینمایی غزالی در سال ۱۳۵۸ بود. دکورها و بناهای شهرک سینمایی غزالی از روی ساختمان‌های حقیقی ساخته شده‌اند و خیابان لاله‌زار که قسمت اصلی شهرک سینمایی محسوب می‌شود، توسط علی حاتمی احداث شد. هرچند به مرور زمان با ساخت سریال‌های دیگری در این مجموعه، بخش‌های دیگری به آن اضافه شد.

این شهرک از مهم‌ترین مجموعه‌های سینمایی کشور محسوب می‌شود که فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی متعددی نظیر سربداران، امام علی (ع)، مریم مقدس، کیف انگلیسی، شب دهم، مردان آنجلس، شهرزاد و... در آن ساخته شده است. شهرک سینمایی غزالی زیر نظر سازمان صداوسیما قرار دارد.
علی حاتمی برای فیلم‌برداری مجموعه تلویزیونی هزاردستان به لوکیشن خاصی نیاز داشت که شرایط جغرافیایی و شهری اوایل قرن چهاردهم شمسی را به نمایش بگذارد. به این ترتیب طرح ساخت شهرک سینمایی غزالی تهران با همت او و همکاری زنده‌یاد ولی‌الله خاکدان کلید خورد. برای این منظور زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در غرب تهران در اراضی کناره بزرگراه تهران-کرج را در نظر گرفتند و عکس‌هایی از بناها، عمارت‌های دولتی، محله‌ها و خیابان‌های تهران، لباس و... تهیه کردند.

حاتمی به ایتالیا رفت و با همراهی نقاشی ایتالیایی در شهرک سینمایی «چینه چیتا»، اتودهایی از اسناد و عکس‌ها زد و تابلوهای کوچکی تهیه کرد. سپس با کمک جانی کورتینا، یکی از بهترین دکوراتورهای ایتالیایی، نقشه شهرک را ترسیم کرد و ماکت آن را به ایران آورد. پس از انتخاب زمین مناسب، احداث شهرک با مدیریت محمد مهدی دادگو در اسفند سال ۱۳۵۸ آغاز شد و نهایتا دکورهای مجموعه تا سال ۱۳۶۲ به بهره‌برداری رسید.

جالب است بدانید، تاریخ رسمی افتتاح این مجموعه در سال ۱۳۷۳ بود که به مرور زمان بزرگ‌تر شد؛ به‌طوری که ردپای آن را می‌توان در بسیاری از سریال‌های تاریخی ایرانی مشاهده کرد.

خیابان لاله‌زار از بخش‌های مهم شهرک است که در طول زمان دستخوش آسیب‌هایی شده است؛ به‌نحوی که مسعود جعفری جوزانی در زمان ساخت سریال «در چشم باد»، کل مجموعه لاله‌زار را با بودجه شخصی خود بازسازی کرد.

لوکیشن‌های شهرک غزالی به سه بخش تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از:

دکورها و بناهای دوره قبل از اسلام به مساحت ۱۵ هزار متر مربع که برای سریال‌های مریم مقدس، بشارت منجی و ستاره خضراء استفاده شده است.
دکورها و بناهای دوره بعد از اسلام به مساحت ۳۵ هزار متر مربع که سریال‌های طفلان مسلم، آخرین دعوت، تنهاترین سردار، ولایت عشق و... در آن‌ها فیلم‌برداری شده‌اند.
دکورها و بناهای دوره معاصر به مساحت ۶۲ هزار متر مربع که آن‌ها را در سریال‌های مدار صفر درجه، کیف انگلیسی، شب دهم، سرزمین کهن، شهرزاد، چشم باد و جهان پهلوان تختی مشاهده کرده‌اید.

خانه‌های قدیمی و کوچه‌پس‌کوچه‌های تهران قدیم، مهم‌ترین بخش شهرک سینمایی غزالی را تشکیل می‌دهند که با قدم‌گذاشتن در آن‌ها می‌توانید به دوران شاهان قاجار بروید؛ زمانی که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایتان به خود دیده بودند. از مکان‌های دیدنی این شهرک می‌توان به میدان توپخانه، خیابان لاله‌زار، خیابان اکباتان، جواهرفروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، ساختمان شاه‌آباد و کافه پارس تهران قدیم اشاره کرد که تهران قدیم سال‌های ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۰ را نشان می‌دهند.

چندین مغازه فروش تنقلات، کلاه، بدلیجات، روسری و سی‌دی در این شهرک فعال هستند. در فصل گرما نیز می‌توانید به مغازه‌های فروش بستنی یا نوشیدنی سر بزنید که قیمتشان کمی گران‌تر از بیرون است.

از جذابیت‌های دیگر این شهرک، غرفه‌های لباس بازیگران فیلم‌های تاریخی است که در ازای پرداخت مبلغی می‌توانید لباسی را به سلیقه خود انتخاب ‌کنید و با لوکیشن‌های مختلف شهرک عکس بگیرید. در این میان تردد خودروهای قدیمی روی خیابان‌های سنگ‌فرش، صفای خاص خود را دارد.

علاوه بر عکاسی در آتلیه تهران قدیم می‌توانید با استفاده از کالسکه یا خودروهای قدیمی، در لوکیشن‌های تهران قدیم دور بزنید.
کافه‌ها و رستوران‌های نوستالژی‌ در شهرک سینمایی غزالی ساخته شده‌اند که یکی از بخش‌های جذاب و دیدنی آن هستند. از رستوران گراند هتل که خاطره‌انگیز هستند و سوژه خوبی برای عکاسی محسوب می‌شوند، تا کافه پارس تهران قدیم و همین طور کافه نادری که دکور و تابلوی آن برای هر بازدیدکننده‌ای جذابیت دارد. رستوران کبیر نیز برای دوستداران سریال شهرزاد، نامی آشنا است.

پس از گشت‌وگذار در شهرک می‌توانید به رستوران گراند هتل بروید و خود را به یک وعده غذا مهمان کنید.
از آنجا که برخی از دکورهای شهرک سینمایی غزالی تهران فاقد استانداردهای لازم هستند، می‌توانند برای بازدیدکنندگان خطرآفرین باشند؛ به‌خصوص که هیچ نگهبانی در لوکیشن‌ها وجود ندارد.

در واقع، در روزهای طوفانی برخی از بخش‌های نمای ساختمان‌ها از جا کنده می‌شوند یا اتصال مناسبی ندارند و ازاین‌رو خطرناک هستند و ایمنی شهرک را به خطر می‌اندازند. نبود بروشور و نقشه و تابلوهای راهنما نیز از جمله عواملی هستند که از جذابیت گردشگری در آن می‌کاهند. در هر صورت اگر در فصل گرما راهی این شهرک شدید، کلاه آفتاب‌گیر و عینک دودی را فراموش نکنید!
#شهرک_سینمایی_غزالی
#لوکیشن_فیلمها
#شهرزاد
#عیدنوروز
#تهرانگردی
#تهران_قدیم

همه توضیحات ...