Tres Leches Cake (Traliçe )کیک خیس تریلیچه کاراملی ترکی فوق العاده خوشمزه با تمام جزئیات

آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
سلام لینک دسته بندی شده دسر ، باقلوا و شیرینی های ترکیه ایی ...
سلام
لینک دسته بندی شده دسر ، باقلوا و شیرینی های ترکیه ایی

دِسر،فِرنی و شیرینی های شربت دار متنو...

مواد لازم برای کیک تریلچه: 8 عدد تخم مرغ ، آرد سفید دوپیمانه (لیوان) ، بکینگ پودر 10 گرم، وانیل 5 گرم،شکر دو پیمانه، (لیوان)،آب داغ 100 میل(یک استکان)


ترفند های پخت کیک خانگی

برای این که بفهمید چرا کیک خانگی شما به اندازه کافی پف نکرده یا اشکالات دیگری در آن وجود دارد باید مراحل پخت کیک را یک بار دیگر مرور کنید و به نکاتی که در ذیل گفته شده، توجه کنید.

درست در نیامدن کیک خانگی شما به معنی بلد نبودن طرز تهیه کیک خانگی نیست.

بیشتر بدانید نکات مهم در پختن کیک خانگی

آرد را ۳ بار الک می کنیم.

فر را یک ربع زودتر روشن می کنیم.

تخم مرغ ها را ۲ ساعت قبل از مصرف از یخچال بیرون آورید.

در موقع زدن سفیده نباید آب یا روغن در کاسه یا به نوک همزن چسبیده باشد،زیرا از پف کردن سفیده جلوگیری می کند.

اگر بخواهیم سفیده تخم مرغ آب نیاندازد و زود سفت شود ۲ قطره آبلیمو و نوک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.

چنگال آلوده به زرده تخم مرغ را داخل سفیده نکنید.

قالب کیک ها را چرب می کنیم و بعد کمی آرد روی آن می ریزیم و سپس مایه کیک را داخل قالب می ریزیم.

کیک را پس از بیرون آوردن از فر می گذاریم تا سرد شود و بعدا آنرا از قالب بیرون می آوریم.

خامه را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از فرم دادن باید در یخچال بگذاریم.

در مواد شیرینی های خشک از پودر شکر یا پودر قند استفاده می کنیم،اگر از شکر پودر نشده استفاده کنیم داخل فر آب می شود و شیرینی ترک می خورد.

Malzemeler
Pandispanyasi icin gerekenler
8 adet yumurta sarilarini ve beyazlarini ayiriyoruz
2 su bardagi seker
2 su bardagi un
1 cay bardagi ilik su
1 tane vanilya
1 tane kabartmatozu
Sütlü serbeti icin gerekenler
1 litre süt(bol süt olsun diyosaniz 1 batdak cogaltin yada kremayi bir degil iki paket koyun.
1 kutu krema
1 su bardagindan bir parmak eksik seker

Kramel sos icin gerekenler
2 su bardagi şeker
1 kutu krema(200 gr)
1 yemek kasigi tereyagi(50 gr)
1 kaşık mısır nişastasını bir çay bardağı soğuk su içinde eritin
1 bardak sıcak su
Nişasta kullanmak istemezseniz iki paket krema kullana bilirsiniz.
Hazırlanışı
Cirpma kabina yumurta beyazlarini koyun minnacik tuz ilavesi yapip kâr beyazi olana kadar cirpiyoruz.Ters cevirdiginizde dökülmüyecek sekilde olmali.baska kaba alin. cirpma kabinda Daha sonra yumurta sarisini sekeri 3 dk cirpin.suyuda ekleyip 5 dk devam cirpalim.Unu kabartmatozunu  ilave edin 1 dk cirpin.Artik cirpma islemi bitmistir.Spatulayla yumurta beyazini bütün malzeme birbirine girene kadar asagidan yukariya dogru karistirin.dikdörtgen borcama yagli kagidi koyun harci dökün esit sekilde yayalim.bir iki kere yere vurun.Firinimizi 170 derecede alt üst ayarda isitalim.Borcami firina koyalim alti üstü kizarana kadar pisirelim.Benim firinda 45 dk da pisti.Pandispanya pisince Sogumaya birakalim.
Serbeti yapalim.Sütü tencereye koyun sekeride ilave edip altini acin seker eriyene kadar karistirin.kremayi ekleyin karistirip sogumaya birakin.ilimasi yeterli.
Karameli yapalim.Tavaya sekeri koyun orta ateste sekeri karemel yapin.Rengi degisene kadar.Tereyagini ekleyin eriyince kremayi ilave edelim.
nişaste ve sicak su ilave edin ....kivami olunca .Ocaktan cekin Sogumaya birakin..

Afiyet olsun.

همه توضیحات ...