شیرینی پفكي گردويي؛ نوستالژی خوشمزه نوروز
#شيرينی_پیچ_انگشتی_يا_پفكی_لطيفه
#sholeh_chef
#poktopazcom
#latifeh
با نزدیک شدن بهار و ایام عید نوروز؛ انواع شیرینی ها چه تر و چه خشک، خواهان زیادی دارند. ما ایرانی ها برای شروع سال نو شیرینی های مختلفی تدارک میبینیم تا سال جدید را با شیرین کامی آغاز کنیم. هر شهری از ایران شیرینی های مخصوص خودش را دارد. شیرینی پیچ انگشتی هم یکی از همین شیرینی های دوست داشتنی و مناسب عید نوروز است که زادگاه و اصالت آن متعلق به شهر زیبای تبریز است. شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی با گردو تهیه میشود اما با شیرینی گردویی و همین طور شیرینی پفکی تفاوت هایی دارد. در این اموزش، فوت و فن شیرینی پیچ انگشتی را توضیح میدهیم تا پخت این شیرینی جذاب، برایتان آسانتر شود. ویژگی خوب شیرینی پیچ انگشتی تبریزی در این است که مواد اولیه با تنوع بالا و مراحل طولانی ندارد و با کمی تجربه، به سادگی تهیه میشود.
اين شيريني را در شيراز به نام لطيفه مينامند به خاطر ترد بودن و لطيف بودن شيريني.
دانستن این نکته جالب است که ریشه ابتدایی شیرینی ها به ایران باستان برمی گردد .در تمام طول سال مردمان ایران بخصوص در ایام عید مصرف بالایی از شیرینی دارند . شیرینی های خانگی که با دستهای هنرمند بانوان سرزمینمان تهیه می شود بر سر سفره های هفت سین سال رابه شیرینی می کشاند . حال در این مطلب می خواهیم شیرینی های مخصوص عید با ماندگاری بالا را آموزش دهیم تا خیالتان از بابت کیفیت و سالم بودن شیرینی های عیدتان راحت باشد . اما ابتدا به تاریخچه شیرینی در ایران و جهان می پردازیم .
در تاریخ وقتی به عقب بر می گردیم به نوعی کیک به نام لاویش میرسیم که در قرن هفتم میلادی پخته میشده است. خوب است بدانید که ایرانیان باستان زنبور عسل پرورش میدادند و انجیر و خرما هم جزو برنامه غذایی مردم و البته از جمله مواد اساسی برای پختن انواع شیرینی بودند. ایرانیان باستان بز هم پرورش میدادند و از شیر آن برای پختن شیرینی و البته درست کردن دوغ و ماست استفاده میکردند.در دوران هخامنشی «جو» مهمترین ماده غذایی در سبد غذای مردم بود که به شیوههای مختلف از آن استفاده میکردند. دلیل استفاده از جو، سختی کاشت و برداشت گندم بود. ایرانیان باستان «جو» را نیمکوب و با میوه و شیر مخلوط میکردند و به صورت حریره میخوردند؛ یا آن را آرد میکردند و نان و شیرینی میپختند.
امروزه پختن شیرینی به مناسبتهای مختلف از تولد و عروسی و مراسم ختم گرفته تا مهمانی و دورهمی و حتی یک مهمانی دوستانه عصرگاهی و به جز اینها، همچنین مصرف این خوردنی به صورت روزانه با انواع چای و قهوه آنقدر اهمیت دارد که هر منطقهای در ایران شیرینی خاص خودش را دارد. از طرفی شیرینی موجود در شهرهای مختلف هم معمولا به عنوان سوغاتی آنقدر دست به دست شدهاند که حالا دیگر بسیاری از مردم ایران، با سوغاتیها و شیرینیهای شهرهای مختلف آشنایی دارند.
شیرینی پزی در اروپا قدمتی کمتر از آسیا دارد. قرنها بعد از آسیا پای عسل به اروپا باز شد و شکر دیرتر از عسل وارد عرصه صنایع غذایی و شیرینیپزی اروپا شد. همچنین در دستورهای آشپزی دوره رنسانس مربوط به قرن ۱۴ میلادی در ایتالیا دستور پخت انواع و اقسام شیرینی، بیسکویت و کوکی آورده شده است. اواخر قرن چهاردهم میلادی، ویفرهای کوچک پر شده با کرمهای مختلف در خیابانهای پاریس فروخته میشدند. هنوز هم مشهورترین قنادها و شیرینیپزهای دنیا فرانسویها هستند و حتی صاحب مشهورترین شیرینی فروشی دنیا در کشور استرالیا هم یک فرانسوی است. در قرون گذشته قنادها، شیرینیها را روی هیزم درست میکردند.
انواع کیک را هم اروپاییها وارد صنعت شیرینیپزی کردند. اگر چه به عقیده باستانشناسان نخستین کیکها به دوره دوران باستان برمیگردد اما نخستین کیکهای اسفنجی در قرن ۱۸ میلادی پخته شد و در ابتدا برای پف کردن کیک فقط از تخممرغ استفاده میکردند. در سال ۱۸۵۰ بیکینگ پودر برای پف کردن کیک وارد صنعت شیرینیپزی شد.
غذای لذیذ فقط چند قدم با شما فاصله دارد!
استعداد هنرآشپزی دارید ؟ما برای شکوفایی کنارشما هستیم.دراین کانال شما میتوانید با آموزش های خوب قدم به قدم همراه ما باشید ,همه رسپی ها توسط تیم پخت و پز ترجمه و تهیه شده .استفاده از مطآلب و عکس و فیلم ها با ذکر منبع بلا مانع میباشد.
برای تماشا کردن بیشتر لایک و سابسکریب کنید.
آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما:
لینک کانال پخت و پز:
https://t.me/pokhtopazcom
لینک سایت :
https://pokhto-paz.com/
لینک اینستای پخت و پز:
Instagram: pokhtopazcom
لینک اشپزی فیسبوک :
Facebook: pokhtopazcom
لینک توییتر:
Twitter: sheidatv
لینک تومبلر:
https://www.tumblr.com/blog/pokhtopazcom
لینک یوتیوب:
sheidatv
لینک پینترست:
https://www.pinterest.co.uk/sheidatv/.
لینک بلاگر:
https://pokhto-paz.blogspot.com/
لینک کانال فیلم ،موزیک و سریال:
https://t.me/sheidatv
لینک اینستای شعله شف :
Instagram: sholeh_chef
لینک اینستای بنفشه شف :
Instagram: banafshe_chef
ایدی شیدا حسینی :
@SheidaHusseini
#sholeh_chef
#poktopazcom
#latifeh
با نزدیک شدن بهار و ایام عید نوروز؛ انواع شیرینی ها چه تر و چه خشک، خواهان زیادی دارند. ما ایرانی ها برای شروع سال نو شیرینی های مختلفی تدارک میبینیم تا سال جدید را با شیرین کامی آغاز کنیم. هر شهری از ایران شیرینی های مخصوص خودش را دارد. شیرینی پیچ انگشتی هم یکی از همین شیرینی های دوست داشتنی و مناسب عید نوروز است که زادگاه و اصالت آن متعلق به شهر زیبای تبریز است. شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی با گردو تهیه میشود اما با شیرینی گردویی و همین طور شیرینی پفکی تفاوت هایی دارد. در این اموزش، فوت و فن شیرینی پیچ انگشتی را توضیح میدهیم تا پخت این شیرینی جذاب، برایتان آسانتر شود. ویژگی خوب شیرینی پیچ انگشتی تبریزی در این است که مواد اولیه با تنوع بالا و مراحل طولانی ندارد و با کمی تجربه، به سادگی تهیه میشود.
اين شيريني را در شيراز به نام لطيفه مينامند به خاطر ترد بودن و لطيف بودن شيريني.
دانستن این نکته جالب است که ریشه ابتدایی شیرینی ها به ایران باستان برمی گردد .در تمام طول سال مردمان ایران بخصوص در ایام عید مصرف بالایی از شیرینی دارند . شیرینی های خانگی که با دستهای هنرمند بانوان سرزمینمان تهیه می شود بر سر سفره های هفت سین سال رابه شیرینی می کشاند . حال در این مطلب می خواهیم شیرینی های مخصوص عید با ماندگاری بالا را آموزش دهیم تا خیالتان از بابت کیفیت و سالم بودن شیرینی های عیدتان راحت باشد . اما ابتدا به تاریخچه شیرینی در ایران و جهان می پردازیم .
در تاریخ وقتی به عقب بر می گردیم به نوعی کیک به نام لاویش میرسیم که در قرن هفتم میلادی پخته میشده است. خوب است بدانید که ایرانیان باستان زنبور عسل پرورش میدادند و انجیر و خرما هم جزو برنامه غذایی مردم و البته از جمله مواد اساسی برای پختن انواع شیرینی بودند. ایرانیان باستان بز هم پرورش میدادند و از شیر آن برای پختن شیرینی و البته درست کردن دوغ و ماست استفاده میکردند.در دوران هخامنشی «جو» مهمترین ماده غذایی در سبد غذای مردم بود که به شیوههای مختلف از آن استفاده میکردند. دلیل استفاده از جو، سختی کاشت و برداشت گندم بود. ایرانیان باستان «جو» را نیمکوب و با میوه و شیر مخلوط میکردند و به صورت حریره میخوردند؛ یا آن را آرد میکردند و نان و شیرینی میپختند.
امروزه پختن شیرینی به مناسبتهای مختلف از تولد و عروسی و مراسم ختم گرفته تا مهمانی و دورهمی و حتی یک مهمانی دوستانه عصرگاهی و به جز اینها، همچنین مصرف این خوردنی به صورت روزانه با انواع چای و قهوه آنقدر اهمیت دارد که هر منطقهای در ایران شیرینی خاص خودش را دارد. از طرفی شیرینی موجود در شهرهای مختلف هم معمولا به عنوان سوغاتی آنقدر دست به دست شدهاند که حالا دیگر بسیاری از مردم ایران، با سوغاتیها و شیرینیهای شهرهای مختلف آشنایی دارند.
شیرینی پزی در اروپا قدمتی کمتر از آسیا دارد. قرنها بعد از آسیا پای عسل به اروپا باز شد و شکر دیرتر از عسل وارد عرصه صنایع غذایی و شیرینیپزی اروپا شد. همچنین در دستورهای آشپزی دوره رنسانس مربوط به قرن ۱۴ میلادی در ایتالیا دستور پخت انواع و اقسام شیرینی، بیسکویت و کوکی آورده شده است. اواخر قرن چهاردهم میلادی، ویفرهای کوچک پر شده با کرمهای مختلف در خیابانهای پاریس فروخته میشدند. هنوز هم مشهورترین قنادها و شیرینیپزهای دنیا فرانسویها هستند و حتی صاحب مشهورترین شیرینی فروشی دنیا در کشور استرالیا هم یک فرانسوی است. در قرون گذشته قنادها، شیرینیها را روی هیزم درست میکردند.
انواع کیک را هم اروپاییها وارد صنعت شیرینیپزی کردند. اگر چه به عقیده باستانشناسان نخستین کیکها به دوره دوران باستان برمیگردد اما نخستین کیکهای اسفنجی در قرن ۱۸ میلادی پخته شد و در ابتدا برای پف کردن کیک فقط از تخممرغ استفاده میکردند. در سال ۱۸۵۰ بیکینگ پودر برای پف کردن کیک وارد صنعت شیرینیپزی شد.
غذای لذیذ فقط چند قدم با شما فاصله دارد!
استعداد هنرآشپزی دارید ؟ما برای شکوفایی کنارشما هستیم.دراین کانال شما میتوانید با آموزش های خوب قدم به قدم همراه ما باشید ,همه رسپی ها توسط تیم پخت و پز ترجمه و تهیه شده .استفاده از مطآلب و عکس و فیلم ها با ذکر منبع بلا مانع میباشد.
برای تماشا کردن بیشتر لایک و سابسکریب کنید.
آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما:
لینک کانال پخت و پز:
https://t.me/pokhtopazcom
لینک سایت :
https://pokhto-paz.com/
لینک اینستای پخت و پز:
Instagram: pokhtopazcom
لینک اشپزی فیسبوک :
Facebook: pokhtopazcom
لینک توییتر:
Twitter: sheidatv
لینک تومبلر:
https://www.tumblr.com/blog/pokhtopazcom
لینک یوتیوب:
sheidatv
لینک پینترست:
https://www.pinterest.co.uk/sheidatv/.
لینک بلاگر:
https://pokhto-paz.blogspot.com/
لینک کانال فیلم ،موزیک و سریال:
https://t.me/sheidatv
لینک اینستای شعله شف :
Instagram: sholeh_chef
لینک اینستای بنفشه شف :
Instagram: banafshe_chef
ایدی شیدا حسینی :
@SheidaHusseini
همه توضیحات ...