بیزینس مدل یا بوم کسب و کار

آموزش به آموزشگاه
آموزش به آموزشگاه
یک بیزینس حرفه ای، بیزنسیه که قابل فهم، قابل اندازه گیری و شفاف باشه. یک بیزینس حرفه ای نهایتا باید تو 1 الی 4 صفحه کاغذ A4 قابل ...
یک بیزینس حرفه ای، بیزنسیه که قابل فهم، قابل اندازه گیری و شفاف باشه. یک بیزینس حرفه ای نهایتا باید تو 1 الی 4 صفحه کاغذ A4 قابل توضیح باشه. امروز میخوایم در مورد بیزینس مدل کنوس یا همون بوم کسب و کار بهتون توضیح بدیم. قبل از اینکه شروع کنیم این ویدئو حتما ذخیره کنید چون تو آینده بهش نیاز دارید و لطفا برای حمایت لایک یادتون نره و این ویدئو برای دوستانتونم ارسال کنید تا استفاده کنن.
بیزینس پلن چیست ؟
نام بیزینس پلنو حتما شنید، بیزینس پلنو اولین بار بانک های امریکایی در زمان های خیلی قبل تر بوجود اوردن. و مشتریانی که میخواستند از بانک ها وام بگیرند، بانک ازشون درخواست میکرد که یک بیزینس پلن از کسب و کارشون بنویسند تا بانک هم بررسی کنه و ببینه اون مشتری با کسب و کاری که میخواد راه اندازی کنه، توانایی پرداخت وام خودشو داره یا نه. بیزینس پلن تعداد خیلی زیادی متن، اعداد و ارقام و آمار تشکیل شده که از جزئیترین تا کلی ترین مسائل داخلش نوشته شده و کسی نه حوصله خوندنشو داره و با توجه به حجم زیاد مطالب، خیلی قابل فهم هم نیستش. الان دیگه تمامی کسب و کار ها به جای بیزینس پلن از بیزینس مدل استفاده میکنند و شرکت استار باکس هم یکی از معروف ترین کسب و کارهایی هستش که از بیزینس مدل یا بوم کسب و کار استفاده میکنه.
بلوک های ۹ گانه بیزینس مدل
بیزینس مدل کلا شامل ۹ تا بخش هستش که تمامی کسب و کار تو همین ۹ تا بلوک تعریف میشه و خیلی چکیده به نکات خیلی مهم کسب و کار اشاره کرده. این ۹ تا بلوک شامل :

۱ بخش بندی مشتریان (دقیقا مشخص میکنه مشتریان چه افرادی هستند)
۲ ارزش پیشنهادی به مشتری (دقیقا مشخص میکنه مشتری چرا باید از شما خرید کنه)
۳ کانال های ارتباط با مشتری (دقیقا روش های بازاریابی و تبلیغات مشخص میکنه)
۴ چهارچوب تعامل با مشتری (دقیقا مشخص میکنه مشتری چطوری باید با شما ارتباط برقرار کنه)
۵ مدل درآمدی (دقیقا مشخص میکنه درآمد از طریق فروش چه محصولات یا خدماتی هستش)
۶ منابع کلیدی (دقیقا مشخص میکنه برای کسب و کارتون به چه منابع مادی، معنوی و فیزیکی نیاز دارید)
۷ فعالیت های کلیدی( دقیقا مشخص میکنه قبل از فروش، حین فروش و بعد از فروش چه کارهایی باید انجام بدید)
۸ شرکای کلیدی (دقیقا مشخص میکنه که پیمانکاران و بیزینس های همکار B2B شما چه کسانی هستند)
۹ ساختار هزینه (دقیقا مشخص میکنه کخ پرداختی های ثابت و متغیر شما چه مواردی هستند.
چرا باید بیزینس مدل داشته باشید؟
اگه از بیزینس مدل استفاده نکنید کسب و کارتون قائم به شخص میشه و هیچوقت نمیتونید سیستم سازی کنید و حضور شما تو محل کارتون همیشه واجب هستش و زمانی هایی که تو محل کار حضور ندارید، افت فروش و راندملن بیزینستون کاملا حس میشه. اگه از بیزینس مدل برای شروع کسب و کارتون استفاده نکنید بالغ بر ۸۰ درصد شکست میخورید یا تو بهترین حالت ممکن هیچ پیشرفتی نمیکنید.

اگه تو برخشی از کسب و کارتون یک مشکل و چالشی بوجود بیاد، حتما به یکی از ۹ تا بلوکی میشه که قبل تر بهتون گفتیم و شما به راحتی با مراجعه به همون بلوکی که باهاش مشکل دارید و بهینه کردن و عوض کردن اون بلوک، مشکل و چالشتونو به راحتی میتونید برطرف کنید.

بیزینس مدل یا همون بوم کسب و کارجمع بندی کنیم
بیزینس مدل آناتومی و استخون بندی کسب و کاره. بدون داشتن یک بیزینس مدل کسب و کارتونو اصلا شروع نکنید و اگه کسب و کار دارید، هیچ سرمایه گذاری جدید و ایده پردازی انجام ندید و ابتدا بیزینس مدل کسب و کارتونو طراحی کنید.
هر مشکلی که توی کسب و کارتون وجود داشته باشه، به راحتی با مراجعه به همون قسمت بیزینس مدلتون میتونید مشکلتونو برطرف کنید.

همه توضیحات ...