معرفی تعدادی از کاربردهای کریستال مایع و فناوری ساخت آن‌ها

امروزه کریستالهای مایع به صورت وسیع در نمایشگرها استفاده می شوند. کریستال مایع به خاطر خاصیت الکترو اپتیکی ویژه ی خود نقش مهمی د ...
امروزه کریستالهای مایع به صورت وسیع در نمایشگرها استفاده می شوند. کریستال مایع به خاطر خاصیت الکترو اپتیکی ویژه ی خود نقش مهمی در ادوات فوتونیکی همچون فیلترها، لنزها و لیزرهای تغییر پذیر، مدولاتورهای نوری و ... دارد. کریستالهای مایع از مواد ارگانیک تشکیل شده اند و به خاطر تنوع در طراحی مولکولی آنها و سنتز آسانی که دارند، مورد استفاده ی فراوانی قرار می گیرند.
در این ارائه پس از معرفی اجمالی کاربردهای کریستال مایع،  فناوری ساخت فیلترهای نوری و پلارایزر لایه نازک با استفاده از کریستالهای مایع معرفی خواهند شد. این لایه های نازک 8 میکرونی از سطح جدا میشوند و انعطاف پذیر هستند. در برابر برخی از حلالها مقاوم هستند و پایداری مکانیکی و گرمایی مناسبی دارند. این فیلم ها قابل استفاده در ادوات اپتیکی می باشند. به طور مثال پلارایزر لایه نازک برای استفاده در نمایشگر لایه نازکی که در چشم انسان قرار میگیرد، ساخته شد. فناوری بعدی که در این ارائه به آن خواهیم پرداخت، ساخت سوئیچ های نوری با سرعتی در محدوده ی میکرو ثانیه  و جابجایی 141 نانومتری پهنای باند نوری است. یکی از کاربردهای این سوئیچ، استفاده در دوربین های فیلمبرداری سه بعدی می باشد که برای شرکت سامسونگ ساخته شد.
نانو میله های نیمه هادی در ابعاد 5 در 5 در 50 نانومتر، مواد دیگری هستند که  به علت شکل میله ای خود دارای جذب و تابش ناهمسانگرد هستند. تلاشهای زیادی برای کنترل مکان و جهت قرار گرفتن این نانو ذرات در جریان است. اگر این ذرات در یک صفحه به صورت منظم و در یک جهت کنار هم قرار گیرند، آن صفحه دارای جذب و تابش پلاریزه خواهد بود. در این ارائه 4 فناوری مختلف برای رسیدن به این هدف بیان میشود. ماحصل دو سال تلاش در این زمینه، فیلم های لایه نازک نوردهنده پلاریزه ی انعطاف پذیر می باشد که قابلیت تولید صنعتی برای استفاده در نمایشگرهای LCD را دارد و میتواند مصرف انرژی نمایشگرها را تا 40 درصد کاهش دهد. حمايت از استريم:
https://sbuphysics.com/%d8%ad%d9%85%d...

همه توضیحات ...