جملات قصار و زیبای فریدریش نیچه

Takamol
Takamol
جملات آموزنده نیچهجملات قصار و زیبای فریدریش نیچهدر این قسمت به و جملات فریدریش نیچه شاعر، متفکر، منتقد فرهنگی و فیل ...
جملات آموزنده نیچه
جملات قصار و زیبای فریدریش نیچه

در این قسمت به و جملات فریدریش نیچه شاعر، متفکر، منتقد فرهنگی و فیلسوف آلمانی است که آثارش در نقد فلسفه‌ی مدرن تأثیر بسیار عمیقی بر جریان فلسفی و روشنفکری پس از خود گذاشت. کتاب‌های «چنین گفت زرتشت» و «غروب بت‌ها» از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار وی هستند.

فریدریش ویلهلم نیچه (Friedrich Wilhelm Nietzsche)، فیلسوف و نویسنده‌، در شهر روکن، نزدیک لایپزیگ، بزرگ شد. نام او برگرفته از نام پادشاه پروس، فریدریش ویلهلم چهارم، بود که در روز تولد نیچه 49‌ساله شد (نیچه بعداً، ویلهلم، نام میانی خود، را حذف کرد). پدر نیچه کشیشی لوتری و اجداد مادری‌اش نیز همگی کشیش بودند. او اولین فرزند این زوج بود. پدرش در دوران طفولیت نیچه به دلیل شکستگی جمجمه درگذشت و نیچه به همراه خواهر، مادر، عمه و مادربزرگش زندگی کرد. این محیط کاملاً زنانه و دین‌دارانه تأثیر زیادی بر روحیه‌ی نیچه گذاشت.

فریدریش نیچه نوشتن شعر را از دوازده‌سالگی آغاز کرد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی، در ابتدا مشغول به تحصیل در رشته‌ی الهیات شد، اما خیلی زود، به دلیل از دست دادن باور به مسیحیت، آن را رها کرد و در سال 1865 به مطالعه‌ی ریشه‌شناسی و زبان یونانی در لایپزیگ پرداخت. در همین دوران، به‌طور اتفاقی با کتاب «جهان همچون اراده و تصور» آرتور شوپنهاور آشنا شد و شدیداً تحت تأثیر او قرار گرفت.

فریدریش نیچه، پیش از روی آوردن به فلسفه، کار خود را به‌عنوان یک زبان‌شناس کلاسیک آغاز کرد. او در سال 1869 به جوان‌ترین فردی تبدیل شد که کرسی زبان‌شناسی کلاسیک را در دانشگاه بازل داشته است. او در این زمان، تنها 24 سال داشت و نه دکترای خود را به پایان رسانده بود و نه گواهی تدریس دریافت کرده بود. نیچه در ماه مارس همان سال از دانشگاه لایپزیگ دکترای افتخاری دریافت کرد. در همین دوران با جاکوب برک هارت ـ نویسنده‌ی کتاب تمدن رنسانس در ایتالیا ـ آشنا شد و به‌واسطه‌ی او با ریچارد واگنر ـ موسیقی‌دان ـ دوستی نزدیکی برقرار کرد که تأثیر عمیقی بر زندگی و افکار نیچه گذاشت.

واپسین سال‌های زندگی فریدریش نیچه

فریدریش نیچه در سال 1869 تابعیت خود را ملغی کرد و به یک زندگی کولی‌وار در آلمان، سوئیس و ایتالیا روی آورد. او اغلب در پانسیون‌ها زندگی می‌کرد و دائماً مشغول نوشتن بود. نیچه مهم‌ترین آثارش را بین سال‌های 1872 تا 1888 نوشته است.

فریدریش نیچه که در تمام زندگی دچار بیماری و سردردهای شدید بود، در سال 1889، در 45‌سالگی، دچار فروپاشی و پس از آن از دست دادن کامل قوای ذهنی خود، با فلج و احتمالاً زوال عقل عروقی شد. فردریش نیچه سال‌های باقی‌مانده‌ی‌‌ عمر خود را تا زمان مرگ مادرش در سال 1897 تحت مراقبت مادرش گذراند. سپس با خواهرش الیزابت فورستر-نیچه و تحت مراقبت او زندگی کرد. نیچه در سال 1900 پس از چند سکته‌ی مغزی و ذات‌الریه درگذشت.




برخی از جملات معروف نیچه
مرد خواهان حقیقت است اما زن موجودی سطحی نگر می باشد.
انسان نمی تواند از غرایز خود فرار کند ، وقتی از خطر جانی دور شود دوباره به غرایزش برمی گردد.
کسی که بخواهد به سمت معرفت برود از خدا فاصله می گیرد.
آدمی به خاطر نیاز به مراقبت و کمک دیگران با آنها ارتباط برقرار می کند.
هیچ پدیده ای اخلاقی نیست بلکه ما آن را اخلاقی تفسیر می کنیم.
کسی که جنگجوست باید همواره در حال جنگ باشد چون زمان صلح با خودش درگیر خواهد شد!
هزار تلاش انسان به اندازه ی یک تقدیر کارساز نیست.
باید بر فریب حواس خود پیروز شویم .
خیر نباید همگانی باشد وگرنه دیگر خیر نیست زیرا چیزهای همگانی ارزشی ندارند.


#جملات_برتر #سخنان_برتر #متن_کوتاه #کلام_برتر #قدرت_کلام

همه توضیحات ...