نکات مهم در سربندی تابلو برق ساختمان و آشنایی با فیوز مینیاتوری و محافظ جان

15,727 بازدید
بیشتر
Eram Electric
Eram Electric
سلام دوستان💖🎬 در این ویدیو نکات مهم در سربندی تابلو برق ساختمان و همچنین نکات مهم در نوع و انتخاب فیوز مینیاتوری و کلید مح ...
سلام دوستان💖
🎬 در این ویدیو نکات مهم در سربندی تابلو برق ساختمان و همچنین نکات مهم در نوع و انتخاب فیوز مینیاتوری و کلید محافظ جان بصورت عملی بیان شده که امیدوارم واستون مفید باشه.
1- محل نصب تابلو: در قسمت درب ورودی واحد نصب می شود و سرخط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود.
2- انواع جعبه فیوز: جعبه فیوز روکار و توکار   بدنه پلاستیکی
3- انواع جعبه فیوز از نظر تعداد فیوز:  جعبه فیوز 6 , 8 , 12 , 16 و 24 خط و سایز بزگتر باید فلزی بخریم یا سفارش بدیم
4- علامت اختصاری این تابلو در نقشه‌های برق ساختمان به صورت نماد DP  می باشد.
5- فیوز مینیاتوری چیست؟ فیوز مینیاتوری یا MCB تجهیزات الکتریکی را در برابر اتصال کوتاه و عبور جریان غیرمجاز محافظت می‌کند.
6- در فیوز ها ی مینیاتوری دو نوع جریان مطرح است 1- جریان لحظه ای 2- جریان نامی
جریان لحظه ای: روی فیوز ها جریانی نسبتاً بزرگ نوشته شده مانند ۶۰۰۰ یا ۳۰۰۰ و معمولاً این عدد در یک کار مستطیل شکل قرار دارد، جریان لحظه ای به جریان گفته میشود در یک لحظه ( کمتر از یک ثانیه ) فیوز توانایی تحمل این جریان را دارد
جریان نامی: به حداکثر جریان مجازی گفته می شود که یک فیوز توانایی تحمل آن را دارد و اگر جریانی بیش از جریان نامی که روی فیوز نوشته شده است، از فیوز عبور کند، فیوز مدار را  قطع میکند
7- این تجهیز از دو مکانیزم برای عملکرد خود استفاده می‌کند :
• عملکرد بیمتالی برای حفاظت اضافه‌بار : تشخیص جریان اضافه به عهده یک فلز (بیمتال) بودهکه با عبور جریان بیش از جریان نامی، گرم شده و خم می‌گردد که باعث عمل کنتاکت فیوز مینیاتوری شده و مدار را قطع می‌کند.
• عملکرد مغناطیسی جهت حفاظت از اتصال کوتاه : جریان اتصال کوتاه به‌وسیله سیم‌پیچی با تعداد دور کم و قطر زیاد، به‌صورت مغناطیسی تشخیص داده‌شده و فیوز مینیاتوری قطع می‌شود.
8- فیوز مینیاتوری از انسان در برابر شوک های الکتریکی ناشی از نشت زمین محافظت نمی کند.
9- انواع فیوز مینیاتوری شامل نوع A ،B ،C ،D ،K و Z در دسترس هستند.
1- نوع A : تندکار 2- نوع B : تقریبا تندكار یا حساس (سرخط روشنایی)  3- نوع C : متوسط (سرخط پریزها)  4- نوع D : كندكار با حساسیت پایین 5- نوع K فیوز مینیاتوری برای موتورها  6- نوع Z  فیوز مینیاتوری این نوع فیوز مینیاتوری بسیار حساس است.
10- ظرفیت جریانی فیوزها: 6 , 10 , 16 , 20 , 25 , 32 آمپر
11- سرخط های فیوز مینیاتوری
سرخط پریزهای پذیرایی. پریزهای اتاق خواب و سرویس و پریز آشپزخانه از c16  و کولر از c10
و سرخط روشنایی آشپزخانه و روشنایی پذیرایی و سرخط روشنایی اتاق خواب ها روشنایی سرویس ها b10
12- برای فیوز اصلی از کلید مینیاتوری هم آمپر کنتور استفاده کنید. مثلاً اگر کنتور ۳۲ آمپر است کلید مینیاتوری اصلی هم باید ۳۲ آمپر باشد. این فیوز هم می تواند نوع B و هم می تواند نوع C انتخاب شود. ولی بهتر است که نوع B انتخاب شود زیرا معمولاً در کنتورهای برق از فیوزهای نوع C استفاده می‌شود، و بهتر است که فیوز پایین دست آن (یعنی همان فیوز اصلی داخل جعبه فیوز) از نوع B انتخاب شود تا در صورت بروز اتصالی، اول
13- بهترین فیوز مینیاتوری خارجی موجود در بازار به یکی از برندهای هیوندای، ال اس, اشنایدر, زیمنس و فیوز مینیاتوری لگراند اختصاص دارد
کلید محافظ جان یا کلید RCD محافظ جان جریان رفت و برگشتی در مدار را مقایسه می کند و در صورت وجود اختلاف، جریان را قطع می کند.  که به آن کلید جریان نشتی و محافظ جان می گویند.
14- انواع محافظ جان
کلید محافظ جان RCCB---------- RCCB مخفف عبارت Residual Current Circuit Breaker است.
این کلید در واقع یکی از معروف ترین و پرکاربردترین کلیدهای محافظ جان است. تنها وظیفه این کلید، حفاظت از مدار در برابر جریان نشتی است و حفاظت اضافه بار ندارند. این کلیدها در سه تیپ A، تیپ AC و تیپ B تقسیم بندی می شوند که هر کدام ویژگی های خود را دارند.
کلید محافظ جان RCBO ------- RCBO مخفف عبارت Residual Current Circuit Breaker With Over Protection است.
این کلیدها می توانند از دستگاه در برابر جریان اضافه بار حفاظت کنند و در کنار آن، جریان نشتی را نیز کنترل کنند.
15- انواع کلید محافظ جان براساس تعداد فاز به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:
• کلید محافظ جان دو پل: این کلیدها دو ورودی برای فاز و نول دارند. یکی از انواع این محصولات، کلید محافظ جان دو پل است که دارای یک فاز و یک نول است و میزان ولتاژ این نوع کلیدها ۲۲۰ ولت است. نوع دو پل کلیدهای محافظ جان از نظر جریان در رنج های مختلف ۱۰، ۱۶، ۲۵، ۳۲، ۴۰ و ۶۳ آمپر تقسیم بندی و به بازار عرضه می شوند.
• کلید محافظ جان چهار پل: نوع دیگر این دستگاه، کلید محافظ جان چهار پل است که دارای سه فاز و یک نول است و میزان و محدوده ولتاژ این محصول ۴۴۰ ولت است. نوع چهار پل این کلیدها نیز براساس جریان در چهار رنج مختلف قابل تقسیم بندی هستند که در رنج های مختلف ۲۵، ۳۲، ۴۰ و ۶۳ آمپر تولید و ساخته می شوند.


➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👇 برای دیدن تمام ویدیو های آموزشی روی لینک زیر کلیک کنید  👇
eramsystem

👇 برای دیدن ویدیو های جدید لطفا کانالم را دنبال کنید👇
@eramelectric

🔔  دکمه زنگوله کنار سابسکرایب هم بزنید  🔔
💭  نظرتون راجع به این ویدیو هم بگید  💭
💜  تمام کامنت ها هم خونده میشه  💜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
لایک , کامنت و سابسکرایب رو فراموش نکنید برای دیدن فیلم های بیشتر ، ارم سیستم رو در شبکه های اجتماعی و یوتیوب دنبال کنید. تشکر.
⚡ یوتیوب: eramsystem
⚡ وب سایت: http://eramsystem.ir/
⚡ اینستاگرام: Instagram: eramsystem.ir
⚡ کانال تلگرام: t.me/eramsystem_co

همه توضیحات ...