بررسی اثبات وجود خداوند در فلسفه، علم و ادیان

Cave
Cave
آیا وجود خداوند اثبات میشود؟خدا کیست؟او چگونه است و چگونه جهان را خلق کرده؟آیا وجود خدا اثبات میشود؟چرا خداوند ر ...
آیا وجود خداوند اثبات میشود؟
خدا کیست؟
او چگونه است و چگونه جهان را خلق کرده؟
آیا وجود خدا اثبات میشود؟
چرا خداوند را نمیتوان دید؟


آیا خداوند همان نور است؟
بررسی یک سوال عجیب: شباهت نور و خداون...

آزمایشی که خدا را ثابت میکند!
آزمایشی در فیزیک کوانتوم که خالق هوشم...

آیا واقعیت واقعی است؟
آیا واقعیت، واقعی است؟ عجیب ترین سوال...


بسیاری از ما در برهه ای از زندگیمون دچار شک و تردیدهایی در مورد مسائل بسیار بزرگ شده ایم.
تردید هایی که برای ما سوالات عجیبی ایجاد  کردن که ما رو به قلمرو فلسفه و عمیق تر شدن به جهان و هدف زندگی کشوندن.


B
اینکه آیا واقعاً خدا وجود داره؟ با اینکه میتونم با قلبم احساسش کنم یا در مواقع بسیاری در زندگیم، تاثیراتش رو دیدم، اما علم چه اثباتی برای وجودش مطرح میکنه؟
آیا اصلاً میشه وجودش رو بررسی کرد یا این سوال بزرگتر از محدوده ی علم و توانایی های اون در کنکاش حقیقته؟


C
جواب های بسیاری رو از اطرافیان و حتی کتاب های مختلف به این سوالات شنیدیم و خوندیم. اما ممکنه بسیاری از ما همچنان ندونن که دلایل علمی و فلسفی مطرح شده در این باره تا چه حد محکمه و اصلاً تا کجا پیش رفته؟


D
اگه شما الان این تردیدها رو دارید یا در اطرافتون کسانی رو میشناسین که با چنین شک هایی درون تفکراتشون دست به گریبان هستن، پس این ویدیو رو تا انتها دنبال کنین.

E
ما برای پیدا کردن پاسخ سوال هایی که در غار تنهایی از خودمون میپرسیم، تحقیق و مطالعه میکنیم.
سفری به دنیای اسرار آمیز درون و راز و رمزی که در لا به لای صفحات کتاب ها نهفته شده، به ما کمک میکنه که خداوند، یعنی حقیقت و معنای زندگی رو بهتر بشناسیم.
برای اینکه در این سفر اکتشافی با ما همراه باشید، کانال غار رو سابسکرایب کرده و علامت زنگوله رو فشار بدید.


F
دلایل بسیاری در فسلفه و منطق برای اثبات وجود خالق مطرح میشه. یکی از اونها دقیق بودن و منظم بودن تمام قوانین فیزیکی حاکم بر ذرات جهان از مقیاس کوانتوم تا مقیاس گسترده و کیهانیه.


G
استدلالی که فیزیکدان برنده ی جایزه ی نوبل، چارلز تاونز در مقالات خودش به اون اشاره کرده و تاکید کرده که این جهان، یک جهان بسیار خاصه!
جهانی که تمام قوانین در اون با دقتی باورنکردنی تنظیم شدند و بسیار جالب توجهه که تشکیل شده و به این شکل خاص در اومده.




H
او معتقده که در فیزیک به راحتی ثابت میشه که اگه تنها اعداد و پارامترها در جهان ما کمی متفاوت بودند با این چیزی که الان هستند، خورشیدی شکل نمیگرفت و اصلاً ماده ای برای تشکیل ما به عنوان انسان وجود نداشت.


I
اما اینها به چه معناست؟ آیا این دقت و نظم عجیب در قوانین حاکم بر تمام کیهان، نشون دهنده ی وجود یک خالق هوشمنده؟
نظر فیلسوفان و دانشمندان قدیمی در این باره چیه؟


J
نظریه ی ارسطو در مورد متحرک بی حرکت!
یکی از اولین مشارکت های تاریخی در بحث کیهان شناسی از ارسطو فیلسوف یونان باستان شروع میشه. ارسطو مفهوم حرکت بی حرکت رو به عنوان علت نهایی جابجایی و حرکت در جهان مطرح کرد.


K
طبق نظر ارسطو، تمام حرکات در جهان نتیجه ی یک حرکت اولیه است که توسط یک حرکت ناپذیر، موجودی جاودانه و متعالی ایجاد شده. او بر این باور بود که با مشاهده ی تمام اجسامی که مدام در جهان حرکت میکنن و همدیگه رو هم به حرکت در میارن، میشه به این فکر کرد، که خب ... اولین حرکت در جهان چگونه و چطور اتفاق افتاده؟

L
با ادامه دادن این دنباله ی منطقی، به این نتیجه میرسیم که باید یک علت بی‌علت وجود داشته باشه، موجودی خارج از زمان و مکان، که اولین حرکت رو در جهان پدید آورده و به اصطلاح، اون انرژی اولیه برای حرکت رو فراهم کرده.


M
پنج راه آکویناس
با حرکت به سمت قرون وسطی، با فیلسوف و متکلم تأثیرگذاری به نام توماس آکویناس مواجه میشیم. آکویناس استدلال کیهانی اثبات خدا رو از طریق پنج راه مطرح میکنه. این راهها با برهان حرکت شروع میشن. یعنی همون استدلالی که ارسطو برای حرکت اولیه در جهان آورد.


N
استدلال های بعدی اون علیت مؤثر، امکان و وجوب، درجه بندی وجود و علیت نهاییه. آکویناس مفاهیم ارسطویی رو در الهیات و عرفان مسیحی خودش جا داد و دفاعی جامع از استدلال کیهانی برای اثبات خداوند ارائه کرد.

O
استدلال های دیگه ی آکویناس بیشتر بر این اساس بود که در جهان ما هرچیزی که به وجود اومده، سرچشمه و علت دیگه ای داشته. او در در نهایت به این نتیجه گیری میرسه که علت به وجود اومدن اولین ذره باید موجودی ازلی و ابدی باشه.


P
اصل دلیل کافی لایب نیتس
در قرن هفدهم، گوتفرید ویلهلم لایبنیتس، فیلسوف و ریاضیدان، با نظریه ای به نام "اصل دلیل کافی" ، به برهان کیهان‌شناسی کمک کرد. به نظر لایب نیتس برای هر واقعیت یا رویدادی، باید دلیل یا علت کافی وجود داشته باشه که وجود اون رو توضیح بده.


Q
او اینطور استدلال کرد که توضیح نهایی برای جهانی که در اون زندگی میکنیم، یعنی جهانی که در نهایت خلق شدنش ممکن بوده و اتفاق افتاده، در یک چیز نهفته است. این چیز باید یک وجود ضروری باشه و اون وجود ضروری خداست. اصل لایب نیتس مفهوم خالقی رو بیان میکنه که دلیل وجود جهانه.





برای تماشای ویدیوهایی متفاوت درباره فلسفه، دین و مسائل مربوط به آفرینش، حتما با استفاده از این لینک به کانال غار سابسکرایب کنید: @caveyoutubechannel


افلاطون میگفت که همه ی ما داخل یک غار نشستیم، در حالی که ما رو رو به دیوار غار زنجیر کردن، نور از پشت به ما و چیزهای مختلفی که داخل غار هستن، برخورد میکنه و ما فقط سایه های اون رو روی دیوار غار میبینیم
ما سایه هایی از حقیقت رو میبینیم، در حالی که حقیقت بیرون غاره
ما دنبال اینیم از غار خارج بشیم، اگه شما هم همین هدف رو دارین یا دلتون میخواد بدونید بیرون غار چه خبره، کانال غار رو سابسکرایب کنید و زنگوله رو فشار بدید

#cave #غار #cave_channel #کانال_غار #god #خدا #خدا #اثبات_خدا

همه توضیحات ...