رشته مهندسی مکانیک: گرایش ها، درآمد و بازار کار

5,802 بازدید
بیشتر
FaraDars | فرادرس
FaraDars | فرادرس
لینک منبع و مطالعه بیشتر: ...
لینک منبع و مطالعه بیشتر:
https://fdrs.ir/qmrb

✳️ ‌رشته مهندسی مکانیک | معرفی گرایش ها، حقوق و درآمد و بازار کار + فیلم آموزش رایگان

در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته‌های دانشگاهی مجله فرادرس، به رشته مهندسی مکانیک پرداخته‌ایم و سعی کرده‌ایم تناسب آن با روحیات افراد، دروسی که برای موفقیت در این رشته مهندسی باید در آن‌ها پایه‌ای قوی‌تر داشت، گرایش‌های آن، بازار کار و سایر موارد مرتبط را مورد بررسی قرار دهیم.

══  فهرست مطالب  ══

 ○ رشته مهندسی مکانیک مناسب چه کسانی است؟
 ○ کدام دروس دوره دبیرستان در رشته مهندسی مکانیک بیشتر کاربرد دارند؟
 ○ گرایش‌های رشته مهندسی مکانیک برای ادامه تحصیل چه هستند؟
 ○ مهم‌ترین دروس دانشگاهی رشته مهندسی مکانیک چه هستند؟
 ○ فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟
 ○ بازار کار رشته مهندسی مکانیک به چه صورت است؟
 ○ امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در داخل ایران چگونه است؟
 ○ امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در خارج از کشور به چه صورت است؟
 ○ دروس دانشگاهی رشته مهندسی مکانیک تا چه میزان نیازهای بازار کار را پاسخگو هستند؟


🔸 رشته مهندسی مکانیک مناسب چه کسانی است؟

مهندسی مکانیک به واقع، شکل عملی کاربرد اصول فیزیکی علم مکانیک است. علم مکانیک به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن‌ها بر اساس مفاهیم بنیادی علم فیزیک و ابزار آن یعنی ریاضی می‌پردازد و عموماً در سه حوزه مکانیک کلاسیک (نیوتنی)، مکانیک کوانتوم و مکانیک نسبیت مطالعه می‌شود. در حقیقت، مهندسی مکانیک بستری برای پیاده‌سازی اصول فیزیکی علم مکانیک و کاربرد آن در صنعت روز با در نظر گرفتن ملاحظات تئوری، عملی و اقتصادی است و عمده توجه آن روی مکانیک کلاسیک قرار دارد.

مهندسی مکانیک طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهد و علوم و فنونی را در بر می‌گیرد که با تولید، تبدیل و استفاده از انرژی، ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار،  تولید و ساخت قطعات و ماشین‌آلات، به کارگیری مواد مختلف در ساخت ماشین آلات و همچنین طراحی و کنترل سیستم‌های مکانیکی، حرارتی و سیالاتی مرتبط هستند.

از مهم‌ترین دستاوردها و جایگاه این رشته در دنیا می‌توان به انواع محاسبات و تحلیل‌های فنی، انواع مدلسازی و شبیه‌سازی‌های نرم‌افزاری و تجربی، طراحی و تهیه نقشه‌های ساخت، تدوین روش و استاندارهای ساخت، تولید و آزمایش تمامی ماشین‌آلات، سازه‌ها و … اشاره کرد.


🔸 کدام دروس دوره دبیرستان در رشته مهندسی مکانیک بیشتر کاربرد دارند؟

در این رابطه باید گفت، مباحث حساب دیفرانسیل و انتگرال، هندسه، فیزیک و تا حدودی درس ریاضیات گسسته بیش­ترین سهم را در پوشش مفاهیم مرتبط به رشته مهندسی مکانیک دارند؛ در ادامه مواردی که ذکر شدند را به شکلی مشروح‌تر آورده‌ایم:

مباحث حساب دیفرانسیل و انتگرال (حد، مشتق و خصوصاً انتگرال) به عنوان ابزار اصلی در فهم دروسی مثل محاسبات عددی، استاتیک، دینامیک، مکانیک سیالات، ارتعاشات مکانیکی و … کاربرد دارند. هندسه نیز در بحث تجسم فضایی قطعات، خصوصاً در نقشه کشی صنعتی، آنالیز و حسابان بردارها و درس استاتیک نقش کلیدی ایفا می‌­کند. مباحث ریاضیات گسسته در بخش الگوریتم‌نویسی و کدنویسی تا حدودی کاربرد دارند.

اما در این بین درس فیزیک (از فیزیک نور که در تحلیل تجربی تنش کاربرد دارد تا فیزیک نوین در صنایع نانو و هسته‌­ای) ستون اصلی دروس مهندسی مکانیک را تشکیل می‌­دهد. هر یک از مباحث فیزیک خود به عنوان یک کتاب در مهندسی مکانیک مطالعه می‌­شوند.

لینک منبع و مطالعه بیشتر:
https://fdrs.ir/qmrb

همه توضیحات ...