محرک واقعی و محرک جرقه ای

15 بازدید
بیشتر
Kambakhsh Farahmandpour
Kambakhsh Farahmandpour
آیا محرک های جرقه ای تاثیری در درمان لکنت زبان دارد؟نقش محرکها در درمان لکنتمعمولا به علت عدم پذیرش، ترفندهای پنهانکاری ...
آیا محرک های جرقه ای تاثیری در درمان لکنت زبان دارد؟
نقش محرکها در درمان لکنت
معمولا به علت عدم پذیرش، ترفندهای پنهانکاری و عوارض پیچیده و چند لایه در ماهیت لکنت زبان، شخص تا زمانی که با یک محرک قوی و واقعی روبرو نشود، اقدام به درمان نمیکند؛ محرکی که بتواند فرار از مشکل، دلیل تراشیها و بهانه جوییها را کنار بزند و انگیزه حرکت بسوی درمان را در او زنده کند.
در چنین شرایطی او دست به تحقیق در مورد چند و چون مشکل میزند، با چشمانی باز لکنت خود را می پذیرد و با تمام وجود به سوی درمان گام برمیدارد.
محرکهایی که موجب اینگونه تحولات دیدگاهی در شخص میشوند، محرکهایی هستند که از درون خود او شکل میگیرند و او را بسوی درمان پایدار هدایت میکنند.
محرکهایی که از درک و دیدن خود در چاه سیاه لکنت برمیخیزند.
محرکهای دیگری هم هستند که ممکن است شخص را به اقدام برای درمان وادارند، ولی انگیزه به جای توجه به درون خود و رهایی از زندان لکنت، متوجه بیرون از خویش است که به آنها محرکهای جرقه ای میگوییم.
در اینصورت شخص نه با هدف رهایی از بند لکنت، که با هدف دفع مشکل در بخشی از ارتباطات روزمره خود به درمان روی می آورد!
میخواهد ازدواج کند، ولی لکنت را سدی بر سر راه خود میبیند.
میخواهد کنفرانس و تز بدهد، ولی لکنت مانع است.
میخواهد برای ریاست شرکت اقدام کند، ولی لکنت نمیگذارد او هدف خود را دنبال کند.
میگوید " من به خاطر همسر یا فرزندم میخواهم درمان شوم. "
دختر بچه ای از مادرش پرسیده بود " مامان، یعنی منم بزرگ بشم، باید مثل تو حرف بزنم؟ " و این جمله توانست انگیزه اقدام به درمان او باشد، ولی فقط برای یک ماه!
یکی از وظایف گفتار درمان، تشخیص نوع محرک می باشد؛ که اگر محرک درمانجو جرقه ایست، آنرا به مجرای محرک واقعی هدایت کند، وگرنه، آن درمانجو هنوز آماده درمان نیست.
برای مطالعه مطالب بیشتر میتوانید به وب سایت کلینیک گفتار درمانی فرهمند پور به نشانی زیر مراجعه کنید:https://www.farahmandpour.com
آدرس اینستاگرام : farahmandpour_com
#درمان_لکنت
#درمان_لکنت_زبان
#لکنت_زبان
#لکنت
#کامبخش_فرهمند_پور

همه توضیحات ...