طرز تهیه شربت سکنجبین خانگی و مجلسی Persian Mint Vinegar Drink Syrup ( Sekanjabin )

kookoo recipes
kookoo recipes
شربت سکنجبین خوشمزه و ساده مخصوص فصل تابستانشربت سکنجبین یکی از قدیمی ترین شربت های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت ...
شربت سکنجبین خوشمزه و ساده مخصوص فصل تابستان
شربت سکنجبین یکی از قدیمی ترین شربت های ایرانی است که قدمت زیادی دارد. این شربت علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد ، می تواند یک نوشیدنی مفید
برای رفع تشنگی هم باشد. البته سنکجبین همراه کاهو هم یک ایده فوق العاده و مناسب برای سیزده بدر هستش
امیدوارم شما هم درست کنید و نظرات خودتون برای من بگید

Persian Mint Syrup (Sekanjabin)
Today I am going to share with you another traditional recipe, Sekanjabin.
Sekanjabin is one of the traditional Iranian beverages, wonderfully refreshing on a hot summer day. Sekanjabin is a syrup made with  Sugar or Honey, Mint, and vinegar.
Ingredients :
Sugar or Honey: 1 kilo
Water: 2 cups
Mint: 150 g
White Vinegar: 2/3 cup
In a small pot over medium-high heat whisk together the sugar with 1 cup water until sugar is dissolved. Boil for 10 minutes.
then add fresh mint. Reduce heat to medium and cook until syrup thickens. Next, add White vinegar. Boil for 5 minutes and remove the mint.  Check the consistency of the liquid during cooking time.
Remove from heat and allow to cool to room temperature.
Mix syrup with 6 cups of water. Taste and see if you need to add more water. Some people like this drink very sweet; others prefer less so and with a splash of seltzer water for fizz. Chill the mixture before serving.
Add ice and grated cucumbers to each glass, pour the diluted syrup into each.
An alternative for the syrup, undiluted: serve syrup as an appetizer with fresh, crisp lettuce leaves for dipping.
You can also make a version with honey


با ما همراه شوید، با خوشمزه ترین و متنوع ترین دستورهای آشپزی
Instagram: ellis.delish.recipes

Please watch: کلم پلو زعفرانی خوشمزه و لذیذ Kalam Polo (Persian Saffron Cabbage with Rice)
طرز تهیه کلم پلو زعفرانی  تهرانی  خوش...
#Sekanjabin #سکنجبین

همه توضیحات ...