آموزش نحوه پچ کردن کابل شبکه CAT5Eو CAT6 با کانکتور RJ45

Alborz-Tech
Alborz-Tech
زوج سیم به هم تابیده یا کابل Twisted Pair در واقع کابل مورد استفاده در شبکه های بر پایه استاندارد BASE-T است  کلمه اول به م ...
زوج سیم به هم تابیده یا کابل Twisted Pair در واقع کابل مورد استفاده در شبکه های بر پایه استاندارد BASE-T است  کلمه اول به معنی baseband transmission و دومی به معنی Twisted Pair  می باشد.

در این آموزش که بخشی از سری آموزش های Network + می باشد طریقه ایجاد کابل شبکه از نوع  CAT5E و CAT6با سوکت RJ45 رو خواهید آموخت اما، قبل ازهرچیز بهتر است تا یه توضیحی در مورد دسته بندی کابل ها و استاندارد ها داشته باشیم تا بیشتر با تفاواین دو دسته آشنا بشوید. دسته بندی ها طبق جدول اضافه شده به عکس ها ی بالا  بر اساس استاندارد پهنای باند و نوع کابل و متراژ مفید تفکیک شده اند:

همانطور که در جدول  بالا می بینید کابل CAT5E از استاندارد 1000BASE-T استفاده می کند و دارای  پهنای باند 1Gbps است و متراژ موثر آن 100 متر است. کابل CAT6 ازنیز استاندارد    1000BASE-TX استفاده می کند پهنای باند آن هم 1Gbps است و متراژ موثر آن هم 100 متر می باشد همانطور که می بینید این دو کابل دقیقا مشابه هم هستند. ولی دارای تفاوت ها ظاهری و فنی  هستند که در ادامه توضیح می دهیم.

تفاوت‌های ظاهری

از نظر ظاهر فیزیکی تفاوت‌های بین کابل‌های CAT5 و CAT6 مشاهده می‌شود:

1. قرار داشتن تفکیک کننده زوج‌ها در وسط کابل

2. ضخامت بیشتر هر سیم در کابل CAT6

3. تعداد دورهای (پیچ‌های) بیشتر در زوج‌های بهم تابیده شده کابل CAT6

تفاوت های فنی:

هانطور که که می بینید در یکسری موارد بسیار فنی تر  CAT6 دارای قابلیت بازدهی بیشتری اسن نظیر فرکانس که برای CAT5E مقدار 100MHZ و برای CAT6 مقدار 200MHZ می باشد. مورد بعدی زخامت کابل یا AWG که مخفف American Wire Gauge هست نشان دهنده این مورد است که کابل CAT6 مقدار AWG بالاتری دارد که در نتیجه  نسبت به CAT5E نازک تر است.



جدول زخامت ها نیز در مجموعه عکس ها ی پست موجود است.

درکل کابل CAT6 فرکانس بالاتر بازدهی بهتر درصد تحمل خطای بیشتری نسبت به CAT5E دارد.

کانکتور RJ45:



این کانکتور درواقع اتصال دهنده اصلی هست که به دو سر این کابل ها متصل می شود و درواقع ویدئوی آموزشی  تهیه شده هم در مورد نحوه اتصال این کانکتور به این کابل ها می باشد. در هر سیم 8 رشته سیم رنگی دیگر وجود دارد که ترتیب کنار هم چیدن این رنگ ها نیز خود دارای 2 استاندارد است  یکی استاندارد T568-A و T568-B  عکس این دو استاندارد نیز در مجموعه عکس های بالای پست  موجود می باشد.

اگر دو سر کابل از رنگ بندی های یکسان  یکی از این دو استاندارد استفاده کنیم که درواقع کابل Straight یا مستقیم ایجاد کرده ایم ولی اگر در سر دوم کابل شماره سیم های 1 را به سه و 2 را به 6 وصل کنیم کابل Cross Over یا کراس ایجاد کرده ایم.

نمونه تغییر رنگ بندی  ها در هر دو استاندارد در عکس های بالای پست اضافه شده است.

همه توضیحات ...