از گردنه های حیران به سمت آستارا با من باشید و از زیباییهای جاده و دریا لذت ببرید 😍

teacher home
teacher home
آستارا در شمالی‌ترین نقطهٔ استان گیلان  و در مرز ایران با جمهوری بوده و از نظر جغرافیایی در مرکز منطقه ی تابش قرار گرفته‌اس ...
آستارا در شمالی‌ترین نقطهٔ استان گیلان  و در مرز ایران با جمهوری بوده و از نظر جغرافیایی در مرکز منطقه ی تابش قرار گرفته‌است.
با اینکه زیان مردم آن ترکی است و اشتراکات فراوان با مردم آذری زبان دارند به دلیل داشتن دریا و مسائل و سیاست های دیگر جز استان گیلان محسوب میشود و ششمین شهر بزرگ استان گیلان است .
آستارا از شرق به دریای، از شمال آستارا در آذربایجان، از غرب به اردبیل و از جنوب به شهرستان تالش در استان گیلان محدود شده‌است. آستارا چای، آستارای ایران را از آستارای آذربایجان جدا می‌سازد. بخش اصلی راه شوسهٔ اردبیل —آستارا تقریباً به موازات همین رود و خط مرزی کشیده شده‌است. این شهر از نظر ارتباطی بر سر یک سه‌راهی مهم قرار گرفته‌است؛ راه جنوبی آن به بندر و رشت، راه شمالی آن آستارای آذربایجان  و باکو و راه غربی آن نیز که از گردنه ی حیران می‌گذرد، به اردبیل و تبریز منتهی می‌شود.آستارا شهری مرزی و یکی از قطب‌های اقتصادی و توریستی داخلی و بین‌المللی در ساحل غربی دریای خزردر شمال ایران است.
آستارا از لحاظ اقتصادی در سطح استان و کشور نقش تعیین‌کننده‌ای را داراست. این شهر از لحاظ اقامت مسافر در سطح استان گیلان دارای رتبهٔ نخست بوده و بین بیست تا سی شهر گردش‌پذیر ایران با جذب سالانه شش میلیون مسافر داخلی و ۸۰۰ هزار مسافر خارجی به‌شمار می‌رود. علاوه بر این، بندر آستارا نخستین بندر خصوصی کشور و پنجمین بندر فعال ترانزیتی شمال کشور است. بزرگ‌ترین پرچم ایران در استان گیلان در پایانه مرزی این شهر و بزرگ‌ترین پرچم کشور در فلکه لا برافراشته شده‌است.آستارا مهم‌ترین پل  راهبردی میان ایران و جمهوری آذربایجان،
دروازهٔ ورود به منطقهٔ قفقاز،دروازهٔ طلایی ورود به اروپا،
دارای بزرگ‌ترین صادرات کشور در زمینهٔ تجارت چمدانی، سومین مرز فعال کشور در زمینهٔ صادرات و واردات،یکی از قدیمی‌ترین گمرکات کشور با بیش از ۲۰۰ سال سابقه،رتبهٔ نخست صادرات و بزرگ‌ترین گمرک زمینی شمال کشور از امن‌ترین و پرترددترین مرزهای زمینی کشور، دومین منبع درآمد گمرکی استان گیلان و دارای بیشترین سهم ارزشی صادرات چمدانی در کشور است.
طبق سرشماری ۱۳۹۵، جمعیت شهر آستارا ۵۱٬۵۷۹ نفر است.زبان بیشتر مردم آستارا ترکی آذربایجانی است. عده‌ای از مردم نیز به زبان تالشی صحبت می‌کنند.
گردنه حیران و فرسایش خاک ‌؛

منطقه روستایی، جنگلی، مرتعی و کوهستانی حیران با ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت در ۳۰ کیلومتری شهرستان مرزی بندر آستارا در شمال غربی استان گیلان واقع شده و از اماکن گردشگر پذیر کشور محسوب می‌شود. طبق قانون، هرگونه ساخت و ساز و تغییر کاربری در اراضی زراعی، باغی و منابع طبیعی ممنوع است اما متأسفانه در طول سال‌های اخیر به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها در دستگاه‌های اجرایی عده‌ای از فرصت استفاده کرده و در جنگل‌ها و مراتع منطقه کوهستانی و گردشگر پذیر حیران ساخت و ساز کردند و همین موضوع طبیعت بکر این منطقه را در خطر نابودی قرار داده است.
در برخی موارد شاهد تخریب ویلاهای ساخته شده و غیر مجاز در گردنه حیران بودیم اما همچنان این منطقه با چالش‌هایی مانند قاچاق چوب و ساخت و ساز غیر مجاز روبرو است، هرچند که روند تخریب جنگل‌های این منطقه نسبت به گذشته سیر نزولی دارد.
اقدامی دیر در نجات طبیعت زیبای حیران
در سال ۱۳۹۴ بود که گردنه کوهستانی حیران و بحث زمین خواری و تخریب طبیعت آن سوژه اول رسانه‌ها شد و مسئولان به ساخت و ساز در این منطقه جنگلی حساس شده و خواستار مشخص شدن عاملان این تخریب و سوءاستفاده‌ها شدند.
در آن برهه از زمان ادعاهای درست و نادرست افراد و مقامات وقت بیش از آنکه بر حمایت از طبیعت زیبای گردنه حیران باشد، مرثیه‌ای بود که بر طبیعت زیبا و زیست بوم بی زبان آن خوانده شد. کشیدن بحث ساخت و سازهای بی رویه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ورود قاطع قوه قضائیه برای مبارزه با زمین خواری و در راستای حفظ طبیعت و محیط زیست در یکی از زیباترین مناطق طبیعی کشور، اقدام بسیار خوبی بود که دست دلالان و چپاولگران منابع طبیعی را در این منطقه قطع کرد اما دیگر بسیار دیر شده بود، چرا که روستا و گردنه حیران دیگر تبدیل به تفریح شخصی و خانوادگی افرادی شده بود که به معنای واقعی به تخریب طبیعتی روی آورده بودند که نسل‌ها در آن سهیم هستند.
تمامی اقدامات مسئولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درباره انفال در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه فرهنگ و ادبیات مردم مرزنشین آستارا برگرفته از اصالت ریشه دار این منطقه می‌باشد، شایسته است که درباره حفظ طبیعت بکر این منطقه و تخریب واحدهای به ناحق ساخته شده در آن توجه ویژه شود.
همین ساخت و سازهای غیر مجاز، منطقه حیران را با زیبایی شگفت انگیز و آوازه دیرینه اش در مسیر سخت و غمناکی قرار داده و دوستداران طبیعت دیگر لذت چندانی از این مواهب الهی به دلیل ساخت و سازهای زیاد نمی‌برند و این منطقه جذاب کشور را ساختمان‌های ویلایی شکیل و رنگارنگ محاصره کرده است.
حفظ منابع طبیعی و تحویل به نسل‌های آینده کشور
امیدواریم که در بحث مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز و حفظ طبیعت، محیط زیست و منابع طبیعی با جدیت و هوشیاری اقدام شود و اگر جامعه به تخریب جنگل‌ها حساسیت بیشتری نشان دهد، یقیناً کسی جرأت تخریب منابع طبیعی را به خود نخواهد داد. منابع طبیعی تجدید شونده مانند جنگل و مرتع که امروزه در محافل علمی از آن به عنوان بستر حیات انسان‌ها و زیر بنای توسعه پایدار جوامع نام برده می‌شود، نگین سرسبزی است که نه فقط به نسل حاضر، بلکه به تمامی نسل‌های آینده کشور تعلق دارد و باید به خوبی حفظ و به آیندگان سپرده شود.
مقاله از مهدی حسین نژادی
#ولاگ#گردش#سفر#طبیعت

همه توضیحات ...