پیشگیری و درمان پوکی استخوان

1,975 بازدید
بیشتر
Dr Morteza Salar
Dr Morteza Salar
درمان درد پوکی استخوان و علائم آن✅ لایک و کامنت و سابسکرایب کردن کانال دوم یادتون نره 💖 👇 SUBSCRIBE 👇 ...
درمان درد پوکی استخوان و علائم آن

✅ لایک و کامنت و سابسکرایب کردن کانال دوم یادتون نره 💖
👇 SUBSCRIBE 👇
@drsalarbeauty1068

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

درمان درد پوکی استخوان و علائم آن
پوکی استخوان یک بیماری است که با تراکم کم استخوان و از دست دادن بافت استخوانی همراه است و این شرایط می تواند باعث ضعیف و شکننده شدن استخوان ها شود. در صورتی که به پوکی استخوان مبتلا شده اید، ریسک ایجاد ترک خوردگی و شکستگی استخوان به خصوص در نواحی لگن، ستون فقرات و مچ دست شما بطور مشخص افزایش پیدا می کند.

پوکی استخوان بیشتر بر زنان مسن تاثیر دارد. به هر حال، آسیب ناشی از پوکی استخوان سال ها قبل از این شرایط آغاز می شود. به خاطر اینکه حداکثر سطح تراکم استخوانی در حدود سن 25 سالگی به دست می آید، مهم است که در این سنین استخوان های قوی در افراد ایجاد شود تا به این ترتیب استخوان ها برای بقیه سال های زندگی قوی باقی بمانند. در این شرایط مصرف کافی کلسیم می تواند یک بخش اصلی در فرآیند تشکیل استخوان های قوی باشد.
علت ها و دلایل


از دلایل پوکی استخوان اینست  که بین فرآیند تشکیل استخوان جدید و جذب استخوان قدیمی تعادل وجود نداشته باشد. بدن انسان ممکن است توانایی کافی برای تشکیل استخوان جدید نداشته باشد که بخش بیشتری از استخوان قدیمی را جذب نماید، یا هر دوی این فرآیندها به همراه یکدیگر در یک نفر ایجاد شود. دو ماده طبیعی مورد نیاز برای تشکیل عادی استخوان عبارت از کلسیم و فسفات است. در طول دوره جوانی، بدن انسان از این دو ماده طبیعی برای تولید استخوان ها استفاده می کند. کلسیم برای عملکرد بهتر قلب، مغز، و سایر ارگان های بدن لازم و ضروری است. به منظور حفظ عملکرد این ارگان های حیاتی، بدن در صورت وجود کمبود، کلسیم ذخیره شده در استخوان ها را به منظور حفظ سطوح کلسیم مورد نیاز جذب می نماید. در صورتی که این فرآیند جذب غیر ادامه پیدا کند یا اگر بدن نتواند به مقدار کافی کلسیم را جذب نماید، تولید استخوان و بافت استخوانی ممکن است تحت تاثیر این مشکل قرار گیرد. بنابراین، در این شرایط استخوان ها ضعیف تر شده و شکننده می شوند.

معمولاً، از بین رفتن استخوان در طول یک دوره طولانی اتفاق می افتد. اغلب، استخوان های فرد زودتر از آگاهی وی از ابتلا به بیماری مستعد شکستگی می شود. اما با مشاهده این علائم، بیماری ممکن است در مراحل پیشرفته بوده و آسیب های جدی به استخوان ها وارد کرده باشد.

دلیل اصلی پوکی استخوان فقدان هورمون های خاص و به خصوص هورمون استروژن در بین زنان و هورمون های جنسی در بین مردان است. بسیاری از زنان، بطور خاص در سنین بالاتر از 60 سال، بطور مکرر مبتلا به پوکی استخوان تشخیص داده می شوند. در این سنین یائسگی با سطوح پایین تر هورمون استروژن در بدن همراه است و این شرایط ریسک ابتلای فرد به پوکی استخوان را افزایش می دهد. سایر عواملی که می تواند با از دست دادن ساختار استخوانی در گروه های سنی مختلف همراه باشد شامل عدم مصرف مقدار کافی کلسیم و ویتامین دی (D)، عدم انجام تمرین های حرکتی کافی، و سایر تغییرات ایجاد شده به واسطه افزایش سن در عملکرد هورمون های جنسی است (علاوه بر فقدان هورمون استروژن).

سایر شرایطی که می تواند باعث ابتلای فرد به پوکی استخوان شود مربوط به استفاده بیش از حد از کورتیکو استروئید (سندروم کوشینگ)، مشکلات غده تیروئید، فقدان استفاده از عضلات، سرطان استخوان، مشکلات خاص ژنتیک، استفاده از داروهای خاص، و سایر مشکلات همچون سطح پایین کلسیم در رژیم غذایی است. بطور خاص فاکتورهای ریسک ابتلا به پوکی استخوان به شرح زیر هستند:

زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند، بطور خاص زنان لاغر یا زنانی که چارچوب بدنی آنها کوچکتر است در سنین بالا بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
زنان سفید پوست یا آسیایی و بطور خاص زنانی که بعضی از اعضای خانواده آنها مبتلا به پوکی استخوان شده اند، با ریسک بالاتر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایرین روبرو هستند.
زنان در دوره زمانی پس از یائسگی (به خصوص زنانی که زودتر از موعد یا در نتیجه عمل جراحی یائسه شده اند) و زنانی که دوره پریود آنها طولانی بوده یا پریود نمی شوند، در معرض ریسک بالاتر ابتلا به این بیماری هستند.
افراد سیگاری، کسانی که دچار مشکلات غذایی همچون بی اشتهایی یا پر خوری عصبی هستند، سطح پایین کلسیم در رژیم غذایی آنها وجود دارد، به شدت الکل مصرف می کنند، سبک زندگی غیر فعال دارند، و داروهای خاص مثل کورتیکو استروئید و داروهای ضد صرع مصرف می کنند، با ریسک بالاتر ابتلا به این بیماری مواجه می شوند.
آرتریت روماتوئید به خودی خود ریسک ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.
ابتلای یکی از والدین به این بیماری می تواند از عوامل تاثیر گذار بر ابتلای فرزند به بیماری پوکی استخوان باشد.
علائم پوکی استخوان
نازک شدن استخوان ها (پوکی استخوان) معمولاً بدون هیچ علائمی، در طی چند سال به آرامی پیشرفت می کند. اما ، پس از مقدار مشخصی از تحلیل استخوان ، علائم زیر ممکن است رخ دهد.

شکستگی استخوان به خاطر یک آسیب جزئی مانند افتادن
این اغلب اولین علامت یا نشانه ای از ابتلا به پوکی استخوان است. اگر پوکی استخوان دارید ، فشار ناشی از یک سقوط ساده به زمین (از بلندی یک صندلی استاندارد یا کمتر) اغلب برای شکستگی یک استخوان کافی است. یک سقوط ساده به زمین مانند این، معمولاً در فردی که پوکی استخوان ندارد باعث شکستگی نمی شود. شکستگی استخوان بعد از چنین آسیب جزئی را  شکستگی سست (fragility fracture) می نامند.

همه توضیحات ...