Soft , chewy and very tasty coconut cookies شیرینی نارگیلی خیلی نرم و خوشمزه

My Golden Kitchen
My Golden Kitchen
Ingredients:150 gr fine shredded coconut(unsweetenedand at least 8% fat)150 gr egg whites300gr sugar2 tbsp r ...
Ingredients:
150 gr fine shredded coconut(unsweetened
and at least 8% fat)
150 gr egg whites
300gr sugar
2 tbsp rice flour
2 tbsp lime juice

Mix  150 gr egg whites, 150 gr fine shredded coconut , 300 gr sugar and 50 gr of oil ( ratio 1egg white -1shredded coconut -2sugar -1/3 oil) very well , put the mixture on low heat and stir it constantly until all sugar dissolves and the mixture becomes hot and runny. Do Not Boil.
 If you dip your finger into the mixture you should be able to hold it for 10 seconds ( 110°F to 115°F ( 43°C to 46°C).
It takes 5 to 8 minutes to get to this point.

Remove from heat, add 2 tbsp rice flour (helps the cookie holds its shape) and 2 tbsp lime juice to lessen the sugar, mix well and let it cool down completely.
I let it stay for a couple of hours.

Do not refrigrate!

Use a piping bag to pipe into the baking tray with enough space between them( you can use small spoon to put them in the tray).
Bake at 350°F for 12 to 15 min.

You can turn on the broil in the last two minutes to get a nice golden color.
Brush the cookies with some oil and top with pistachios(optional).

The shredded coconut should contain at least 8% fat.
Bob's Red mill shredded coconut is great.

Tip:

After cooling down the mixture density should be like you see in the video. If it was thicker add a bit of egg whites and if its thinner add a bit of shredded coconut to get the perfect consistency.
each oven is different;   you can bake only 1 cookie to see how long it takes in your oven and then bake the rest.

مواد لازم
۱۵۰ گرم پودر نارگیل جرب
(حداقل ۸ درصد چرب)
۱۵۰ گرم سفیده تخم مرغ
۳۰۰ گرم شکر
۲ ق غ آرد برنج
۲ ق غ آبلیمو

۱۵۰ گرم سفیده تخم مرغ، ۱۵۰ گرم پودر نارگیل ریز، ۳۰۰گرم شکر و ۵۰ گرم روغن (به نسبت ( روغن۱/۳ - شکر۲-پودر نارگیل ۱-سفیده تخم مرغ ۱) را خوب با هم مخلوط کرده، مخلوط را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم می زنیم تا تمام شکر حل شود و مخلوط داغ و روان شود اما نجوشد.
اگر انگشت خود را در مخلوط فرو کنید، باید بتوانید آن را به مدت ۱۰ ثانیه نگه دارید (۴۳ تا ۴۶ درجه سانتیگراد).
۵ تا ۸ دقیقه طول میکشه تا به این مرحله برسه.
از روی حرارت بردارید و ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج( باعث میشه شیرینی زیاد پهن نشه) و ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو(شکر شیرینی رو کم میکند) اضافه، خوب مخلوط کنید و بگذارید کاملا خنک شود. من گذاشتم یکی دو ساعت بماند.
از یخچال استفاده نکنید.
از یک کیسه و یا قاشق کوچک برای قرار دادن آنها در سینی استفاده کنید. بین شیرینی‌ها فاصله بگذارید تا بهم نچسبند‌ در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید. می توانید دو دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا رویه آن طلایی شود. روی شیرینی ها را با قلم مو کمی روغن بمالید و با پودر پسته تزیین کنید.

پودر نارگیل‌ باید حداقل ۸ درصد چربی داشته باشد.  

نکته: پس از خنک شدن، غلظت مخلوط باید مانند آنچه در ویدیو می بینید باشد.
اگر غلیظ تر بود کمی سفیده تخم مرغ و اگر رقیق تر بود کمی پودر نارگیل اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد. هر فر متفاوت است ابتدا می توانید فقط ۱ عدد کوکی بپزید تا ببینید چقدر طول می کشد در فر شما بپزد و سپس بقیه را بپزید.

همه توضیحات ...