بحثی درباره‌ی کتاب فروید در خیابان مَدیسن | دکتر آذرخش مکری

19,236 بازدید
بیشتر
Dr. Azarakhsh Mokri
Dr. Azarakhsh Mokri
------------ توضیحات -----------"فروید در خیابان مَدیسن".خیابان مدیسن در نیویورک محل استقرار شرکت های مهم بازاریابی و ...
------------ توضیحات -----------
"فروید در خیابان مَدیسن".خیابان مدیسن در نیویورک محل استقرار شرکت های مهم بازاریابی و تبلیغاتی آمریکاست. این کتاب نگاهی دارد به گروهی از عمدتاً روانشناسان و جامعه شناسان اطریشی که بواسطه ظهور نازیسم به آمریکا مهاجرت می کنند و با خود آموزه های فروید، یونگ، آدلر و مکتب گشتالت را به آنجا می برند.
در این میان نام های پاول لازارسفلد، ارنست دیشتر و هرتا هرتسوگ برجسته تر است. این تعلیم دیدگان مکاتب روانکاوی و روانشناسی عمقی، دانش خود را نه در بالین بلکه جهت بازاریابی و تبلیغات هدفمند کالاها بکار می برند. دیشتر معتقد بود که باید با ارزیابی عمیق انسانها به نیازها و انگیزه های پنهان خرید هر کالا پی برد و تبلیغات را جهت اقناع جنبه های ناخودآگاه مشتریان هدفمند کرد. او باور داشت که لذت طلبی و مصرف کالا می تواند انسان ها را از بند باورهای متصلب و محافظه کارانه رها سازد و همانگونه که رواندرمانگران سعی در ریشه یابی منشا اضطراب ها و حالات نوروتیک مراجعان و آزادسازی مهارهای مزاحم دارند، بازاریابان هم باید بر انگیزه های پنهان و گاهی اروتیک مشتریان دست گذارند و آنها را تشویق به خرید نمایند. نظر سنجی ساده درباره کالاها گمراه کننده است و تنها با آزمون های برگرفته از روانشناسی و مصاحبه عمقی می توان به زوایای پنهان و بعد ناخودآگاه انگیزشی مصرف کنندگان دست یافت.
دیشتر در حرفه خود موفق می شود و بنوعی سلطان مارکتینگ آمریکا می گردد. اما عده ایی از فرهیختگان به سرزنش او می پردازند که علوم انسانی و مفاهیم پیچیده روانشناسی را بجای کمک به انسان ها صرف فروش صابون، پودر کیک، اتومبیل های کرایسلر و انبوهی از کالاهای دیگر کرده است و اسرار روان را در جهت تقویت کاپیتالیسم بکار گرفته است.
دیشتر در مقابل مدعی بود که در سطحی وسیع، انبوهی از مردم را با تفکر روانشناختی، مفهوم ناخودآگاه، تامل بر خویشتن و خودکاوی بویژه با جنبه های فرویدی و روان تحلیلی آشنا کرده است و آنها را به مواجهه با ابعاد ناشناخته و سرکوب شده تمایلات خود ترغیب کرده است. ادعایی که ینظر من هم صحت دارد و انکار آن دشوار است. بخشی از ذهنیت روانشناختی و روان محور و اشتغال با علوم رفتاری در شهروندان غربی محصول اینگونه جریانات است. اینکه این مهاجران وینی تاثیری مثبت یا منفی بر تفکر انبوه توده ها داشته اند جای بحث است اما بعد از خواندن این کتاب پی می بریم که در هرحال بخشی از تحول فراگیر باورها و اقبال به مقوله ناخودآگاه و دینامیک روان متاثر از آنهاست.
این کتاب را به علاقمندان به علوم رفتاری و فعالان کسب و کار توصیه می کنم.

------------ منابع تکمیلی -----------

------------ پلتفرم‌های دیگر جهت دسترسی به مطالب ----------
Telegram: https://t.me/DrAzarakhshMokri
Instagram: Instagram: azarakhshmokri

دکتر آذرخش مکری
روانپزشک
روانپزشکی
#دکتر_آذرخش_مکری

همه توضیحات ...