سازمان تجارت جهانی، چالش یا بن بست؟

euronews (به زبان فارسی)
euronews (به زبان فارسی)
از زمان تشکیل سازمان تجارت جهانی حدود بیست سال می گذرد....یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپابرای دریافت گزید ...
از زمان تشکیل سازمان تجارت جهانی حدود بیست سال می گذرد....

یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپا
برای دریافت گزیده اخبار بین المللی روز، مشترک شویدhttp://eurone.ws/Xw5imz
یورونیوز به دوازده زبان دیگر در دسترس شماستhttp://eurone.ws/16UnLKq

http://persian.euronews.com/2013/06/2...
از زمان تشکیل سازمان تجارت جهانی حدود بیست سال می گذرد. این نهاد با هدف یکپارچه کردن اقتصاد جهان پا به عرصه حیات گذاشت و توسعه یافت، اما نه تنها این هدف تاکنون محقق نشده که موافقتنامه های بازرگانی انحصاری نظیر مذاکرات در جریان بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا موجودیت این سازمان و کارکرد آنرا در مسیری بیهوده و بی ربط در معرض تهدید قرار داده است.

فریبا مودت خبرنگار یورونیوز فارسی در این مورد با پاسکال لَمی، دبیرکل کنونی این سازمان که برای هشت سال سکاندار آن بوده گفتگویی انجام داده است که شرح آن در ادامه می آید.

یورونیوز: آقای لمی به چه میزانی شخص خودتان، دیدگاه هایتان و سیاستهایتان را مسئول وضعیت فعلی سازمان تجارت جهانی می دانید؟

پاسکال لمی: « خوب فکر نمی کنم نقطه نظرات ما مشابه باشد. شما با این نکته شروع کردید که سازمان تجارت جهانی در حال تبدیل شدن به سازمانی بی ربط و ناکارآمد است. این درحالیست که میزان مبادلات جهانی نسبت به ده سال پیش دو برابر شده است. آیا این در راستای توسعه بوده؟ بله. واقعیت این است که سهم کشورهای اروپایی در مبادلات بین المللی و توسعه داخلی خودشان چشمگیر و حیرت آور بوده است.»

یورونیوز: پس چرا دور مذاکرات دوحه رها شد، به نوعی یک مرگ دردناک؟

پاسکال لمی: « موافق نیستم که مذاکرات دوحه مرده باشند. به نوعی به بن بست رسیدند و اینطور نبوده که رها شوند. به هر حال...»

یورونیوز: چرا به بن بست رسید؟

پاسکال لمی: « به بن بست رسید برای اینکه تغییرات دنیا خیلی سریع بود...»

یورونیوز: آیا شما هم با دنیا تغییر کردید؟

پاسکال لمی: « البته ما هم در این تغییر سهم داشتیم. سرمنشا اصلی این تغییرات فن آوری و توسعه بود. سهم تجارت هم در این خصوص کمتر از عوامل دیگر نیست برای اینکه بر  جیب مردم تاثیر می گذارد تا در نهایت کمتر فقیر شوند و بتوانند با خرج کردن بیشتر، در رشد اقتصادی شان موثر باشند.»

یورونیوز: در سال 2009 شما جنگ تمام عیاری را علیه «حمایت گرایی» آغاز کردید. در حال حاضر بیش از پیش شاهد این هستیم که توافقات تجاری منطقه ای موجب رونق حمایت گرایی شده اند و بطور کاملا متناقض و خبر سازی مذاکرات تجاری که قرار است بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده برگزار شود هم اینگونه هستند. آیا نباید این مذاکرات را بواسطه ذات و طبیعت شان یک اقدام حمایت گرایانه دانست؟

پاسکال لمی: « اگر به کل این موافقتنامه های تجاری نگاه کنید این موارد حدود هشتاد درصد تجارت جهانی را در بر می گیرد. بنابراین مسئله این است که آیا این موارد در مسیری همگرا اتفاق خواهند افتاد یا نه. اگر اینگونه نباشد جواب نخواهد داد.»

یورونیوز: موافقید درباره مذاکرات دو سوی اقیانوس اطلس صحبت کنیم؟


Youtube euronewspe
Facebook Facebook: euronews.pe
Twitter Twitter: euronews

همه توضیحات ...