اعتراض گروه زنان و تبلیغات طـالــبان در مراسم افتتاحیه مسابقات آسیایی در چین

TOI News
TOI News
شماری از اعضای جنبش زنان پنجره امید افغانستان، با نشر اعلامیه‌ای گفته‌اند طی دو سال گذشته، زنان و دختران افغانستان به دلیل جنسیت ...
شماری از اعضای جنبش زنان پنجره امید افغانستان، با نشر اعلامیه‌ای گفته‌اند طی دو سال گذشته، زنان و دختران افغانستان به دلیل جنسیت، به طور سیستماتیک از حقوق انسانی شان محروم شده‌ و از جامعه حذف شده اند.
به گفته‌ی این اعتراض کننده‌گان، کشورها، سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری باید سکوت‌شان را بشکنند و برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان گام بردارند.
اعتراض کننده‌گان افزو‌دند که افغانستان تحت کنترل طالبان به مرکز تروریست‌پروری تبدیل شده و جهان در تهدید تروریسم است.
به گفته‌ی آن‌ها، جهان وضعیت مردم افغانستان را مثل یک فیلم سینمایی به تماشا نشسته و سکوت کرده است.
معترضان همچنان قتل حاجی حسن و علی‌خان، پسرش را در “خاص ارزگان” محکوم کرده و خواستار توقف جنایات علیه ساکنان مناطق هزاره‌نشین شده‌اند.
درحالی زنان در برابر اقدامات طالبان دست به اعتراض می‌زنند که با صدور فرمان‌های متعدد از آنچه حقوق اولیه‌ی شان خوانده می‌شود محروم شده‌اند.


در پی کشته شدن شماری از هزاره‌های ساکن ولسوالی ارزگان خاص، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان می‌گوید نیروهای محلی طالبان طی دو سال اخیر «دست به کشتار سیستماتیک مردم اهل تشیع و هزاره» این منطقه زده‌اند.
اخیرا یک پدر و پسر در ولسوالی ارزگان خاص توسط افراد ناشناس سربریده شدند.


سازمان ملل برای نخستین بار نشستی برای بررسی «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان با حضور نمایندگان کشورها و سازمان‌های حقوق بشری برگزار کرد.
این نشست روز جمعه (۳۱ سنبله) با عنوان «مبارزه با آپارتاید جنسیتی» در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد.
اخیراً فعالان حقوق بشر و حامیان حقوق زنان درخواست‌های زیادی برای به رسمیت‌شناختن «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان تحت کنترول طالبان مطرح کرده‌اند.

آقای بنت در این نشست در مقر سازمان ملل در نیویارک گفت که اگرچه خشونت مبتنی بر جنسیت در قوانین بین‌الملل به‌عنوان جرم به رسمیت شناخته شده، اما «آپارتاید جنسی» هنوز به عنوان یک جرم بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است.
به گفته آقای بنت، برخی مسائل فنی درباره «آپارتاید جنسیتی» همچنین سوال‌های حقوقی در این مورد وجود دارد که نیاز است برای آنها پاسخی پیدا شود.
او باری دیگر پیشنهاد خود را درباره تهیه گزارش ویژه‌ای تکرار کرد که در آن بر وضعیت زنان و دختران در افغانستان از دیدگاه ویژگی‌های «آپارتاید جنسیتی» بررسی شود.
آقای بنت افزود که اگر این گزارش تهیه شود، می‌تواند به پرسش‌های فنی که ممکن است در شورای امنیت سازمان ملل درباره آپارتاید جنسیتی در افغانستان مطرح شود، پاسخ بدهد.
نمایندگان شماری از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری از جمله هدر بار، مسئول بخش زنان، دیدبارن حقوق بشر هم در «جلسه آپارتاید جنسیتی» سازمان ملل درباره افغانستان سخنرانی کرد.
فعالان حقوق بشر در افغانستان در ماه‌های گذشته کارزارهایی را برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان برگزار کردند.
برگزاری یک نشست رسمی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان «مبارزه با آپارتاید جنسیتی» در افغانستان، یک موفقیت به فعالان این کارزار به شمار می‌رود.


کاروان ورزشی افغانستان در پانزده رشته ورزشی، با تعداد ١٢٨ نفر که ٨٢ نفر آن ورزشکار و ٤٦ نفر دیگر مربی و هیأت همراه بودند، با پرچمداری کیمیا یوسفی و محمد خالد هوتک، در مراسم افتتاحیه بازی‌های آسیایی هانگژو رژه رفتند.
در بین ورزشکاران تعداد ١٧ بانو نیز حضور داشتند.

با وجودی که هیچ ورزشکار زن از افغانستان به این بازی‌ها فرستاده نشده است؛ اما تعدادی از ورزشکاران زن افغان در رشته‌های والیبال، دوش و دوچرخه‌سواری از بیرون کشور به این مسابقات آمده‌اند.
چین و به نقل از مسئولان برگزار کننده بازی‌های آسیایی، کمیته بین‌المللی المپیک و شورای المپیک آسیا، به دلیل عدم اعزام ورزشکاران زن از افغانستان به هانگژو، به مقام‌های ورزش این کشور تحت کنترل طالبان اجازه ورود به چین را ندادند.

طبق معمول در این کاروان مسئولان ورزش افغانستان تحت کنترل طالبان نیز باید حضور می‌داشتند؛ اما سفر آن‌ها به چین، به دلیل عدم فعالیت ورزش زنان در افغانستان و تمرد اداره ورزش افغانستان از دستورات کمیته بین‌المللی المپیک، از سوی این کمیته لغو شده است.

حفیظ الله ولی رحیمی، رییس کمیته ملی المپیک افغانستان که نزد کمیته بین‌المللی المپیک رسمیت دارد، در هانگژو حضور خواهد داشت و مسئولیت کاروان ورزشی افغانستان به عهده حشمت الله رسا، دبیر کل فدراسیون تکواندوی افغانستان خواهد بود.
گفتنی است که به غیر از لغو سفر این افراد، دو رشته ورزشی مثل فوتبال و نشان‌زنی نیز سفر شان به هانگژو از سوی اداره ورزش لغو شده است و افغانستان که قرار بود با هفده رشته ورزشی در این مسابقات حضور داشته باشد، حالا با پانزده رشته در هانگژو شرکت می‌کند.

این در حالیست که پرچمدار افغانستان کیما یوسفی طبق پالیسی طالبان چهره اش با ماسک پوشانیده شده و مردان جلویی با ظاهر مورد نظر طالبان پراهن تنبان و لنگی در افتتاحیه حضور یافتند.
اگر لباس های ظاهری این مردان به خواست طالبان نبوده پس چرا همه خود را همرنگ طالبان ساختند؟
اگر هدف شان معرفی فرهنگ و لباس افغانستان بود میتوانستند از هر قوم و قبیله ای لباس محلی شانرا بپوشند اما نه همه آنها شبیه طالبان خود را ساخته بودند.
در ظاهر که چین مخالفت خود را با طالبان نشان داد. اکنون زمینه تبلیغات را که افتتاحیه مراسم بهترین مکان تبلیغاتی بود و به چنین شکل زمینه را به نفع طالبان محیا کرد و طالبان هم از این فرصت استفاده کرده مردان را شبیه خودشان ملبس کرده فرستادند و کیمیا یوسفی را هم با ماسک چهره اش را پوشانیدند.



‏TOI News
پایگاه خبری قابل اعتماد
تازه ترین تحولات، اوضاع و خبر های افغانستان و جهان را با ما دنبال کنید!

‎‏@toinews1

‎‏
‎‏#TOI_News
‎‏#TOI_Media
‎‏#TOI_Production
#TOI

همه توضیحات ...