کاملترین ویدیوی چای از توضیح علمی مراحل دم کردن تا انجام عملی تست‌های ساده تشخیص چای تقلبی و ناسالم

Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار کاملترین مجموعه اطلاعات مهم در مورد چای را تقدیم اعضاء خانواده محترم کانال نموده است. تماشای این ویدیو برای همه عزیزانی که روزانه چای می‌نوشند، افرادی که سالی یکبار چای می‌نوشند، و حتی کسانی که خودشان چای نمی‌نوشند ولی در خانواده آنها چای مصرف می‌شود، قویا توصیه می‌گردد.

لینک به فهرست پخش (پلی‌لیست) «نوشیدنی‌ها»:
نوشیدنی‌ها
لینک به فهرست پخش (پلی‌لیست) «بهداشت و سلامت مواد غذایی و آشپزخانه»:
بهداشت و سلامت مواد غذایی و آشپزخانه

*** قابل توجه دوستان عزیز مقیم خارج از ایران:
بنده به همان دلایلی که در ویدیو به عرض رسید، در خارج از کشور هم قادر به معرفی برند چای خوب نیستم! در محصولات اغلب برندهای معروف مانند لیپتون و تتلی و تویینینگز، همین مشکلات کیفی که در ویدیو اشاره شد معمولا وجود دارد. بهترین کار به اعتقاد من تهیه چای از ایران توسط دوستان و بستگان مسافر است، و یا خرید از چای‌فروش‌هایی که بصورت تخصصی انواع چای مرغوب و با کیفیت می‌فروشند و در اغلب موارد امکان نوشیدن یک فنجان از آن پیش از خرید نیز در این اماکن وجود دارد. برای مثال، در گوگل جستجو بفرمایید:
specialty tea shop in vancouver
توجه بفرمایید که چای مرغوب و سالم در خارج ارزان نیست، اما بعضی از این فروشندگان بوتیکی خیلی بیش از اندازه گران فروش هستند و گرانی هم صرفا ملاک کیفیت نیست. چای بسیار عالی ایرانی در ایران در سال ۲۰۲۳ حوالی هر کیلو ۵-۶ دلار قیمت دارد و چای قلم خوب، کمتر از ۴ دلار.

** سوالات پرتکرار **
س: چای ایرانی اصلا رنگ ندارد و باید ۳ مشت برای هر لیوان دم کنیم!
ج: همانطور که در ویدیو عرض شد، رنگ ملاک صحیحی برای کیفیت چای نیست و این که به اشتباه ملاک قرار گرفته خود حاصل سالها تلاش تجار بی‌وجدان و دلالهای متقلب است که اغلب مردم نسل کنونی را از توانایی تشخیص چای واقعی، دور نموده.
س: آیا همه چای‌های ایرانی، خالص و سالم و طبیعی هستند؟
ج: مطلقا خیر! مانند هر کالای دیگری که در ایران فروخته می‌شود در این هم انواع تقلب انجام شده و حتی اخیرا بنده یک بسته «چای سیاه قلم بهاره ایرانی» با مارک و بسته بندی فروشگاه هایپر استار خریدم، که متاسفانه دارای بوی نفرت‌انگیز و بسیار شدید اسانس مصنوعی بسیار افتضاحی بود.
س: چای کیسه‌ای (تی‌ بگ) آیا خوب است؟
ج: خیر. معمولا از پایین‌ترین کیفیت برگ (در واقع خرده چای و احتمالا خیلی چیزهای دیگر) در اینها استفاده شده و اخیرا نیز اثبات شده که ذرات میکروسکوپی مواد پلاستیکی مضر از کیسه‌های اینها جدا شده و وارد لیوان می‌گردد، و البته پسماند این کیسه‌ها برای محیط زیست و حیات وحش نیز مضر است.
س: چای عطری خوب وجود ندارد؟ چای ارل گری اصل چیست؟
ج: در حوالی ۱۸۴۲ میلادی چارلز گری (اشراف زاده متقلب انگلیسی) روشی برای معطر کردن چای ارزان ابداع کرد که افزودن اسانس طبیعی برگاموت (از تیره مرکبات، کمی شبیه پرتقال، بومی جنوب ایتالیا) به چای هندی بی کیفیت بود و از این طریق ۲ برابر سود بیشتر عاید وی می‌شد. در حال حاضر تقریبا همه انواع چای ارل گری (و تقریبا همه مارکهای معروف و گران دنیا از جمله تویینینگز) از اسانس مصنوعی و شیمیایی برگاموت (و برخی چیزهای دیگر) استفاده می‌کنند. بطور کلی افزودن هرچیز معطر کننده به چای، از همان ابتدا و زمان قدیم نیز با هدف تقلب و سودجویی انجام می‌شده و مورد پسند افراد چای‌شناس و خوش سلیقه نیست.
س: همساده ما (یا عمو، عمه، ....) میگوید چای هندی خیلی از چای ایرانی سالم تر است و دلیل کدر شدن آن داشتن ویتامین و خواص بیشتر است. لطفا توضیح دهید چرا؟
ج: معمولا مرسوم است علت یک حرفی را از گوینده آن سوال کنید. بنده و هیچ کس دیگر وقت یا توان توضیح دادن علت باورها و حرف‌های بی‌دلیل دیگران را نداریم!
س: کدام برند چای مورد تایید شماست؟
ج: هیچکدام! در ویدیو خواهش کردم در مورد معرفی برند سوال نفرمایید و علت آنرا نیز توضیح دادم. علایم شناخت چای خوب که توضیح داده‌شد، عامل مهمتری برای انتخاب است تا برند.
س: چرا گفتید با آب ۱۰۰ درجه چای دم کنیم؟ آنتی اکسیدان را نابود می‌کند. همه گفته اند ۸۰ درجه خوب است.
ج: این یک تحقیق علمی معتبر است که ثابت کرده بیشترین مقدار آنتی اکسیدان‌های چای در دمای ۱۰۰ درجه از برگ‌ها بدست می‌آید:
https://www.mdpi.com/1420-3049/28/7/3030
س: میشود به چای زعفران/هل/گلاب/دارچین/پیاز/مایونز/آویشن اضافه کنیم؟
ج: شما هر چیز که در قوری جا بشود، می‌توانید استفاده کنید. ترجیح بنده اما لذت بردن از طعم و عطر طبیعی چای خالص و طبیعی است.
س: چای سبز و یا سفید را چطور دم کنیم؟
ج: لطفا به توضیحات دقایق آخر ویدیو توجه بفرمایید.
س: کدام برند چای ساز خوب است؟
ج: مدتهاست در بازار ایران هیچ محصول مناسبی ندیده‌ام. بهتر است از سماور تمام استیل (در خارج از ایران مدلهای بهتر برند آلمانی بیم) و یا کتری استیل یک تکه و بدون درز و جوش و لحیم استفاده شود.
س: حرفهای شما اصلا علمی نیست! بیخودی برندهای خوب را بدنام می‌کنید! با من تماس بگیرید / بیایید مناظره کنیم تا به شما ثابت کنم!
ج: ایجاد یک کانال در یوتوب کاملا رایگان است. شما هم می‌توانید نظرات و تخصص و دانش خود را در ویدیوهای یوتوب به اشتراک بگذارید. نیازی نیست وقت همدیگر را با جر و بحث بیهوده بگیریم و شما و هر کس دیگری هم حق مخالفت با نظرات بنده و یا هرکس دیگر را دارد.
س: من وارد کننده / کشاورز هستم و بهترین چای ایران / هندوستان / ... را دارم. چطور می‌توانم برای شما نمونه / هدیه بفرستم؟
ج: از لطف شما متشکرم اما سیاست ما عدم انجام تبلیغ تجاری، عدم قبول هدایا و کالا و محصولات تحت هر عنوانی، و عدم قبول کمک مالی است!


لینک به آیتم خبری در باره اعلام نتایج یافت سموم بسیار خطرناک در چای توسط موسسه صلح سبز هندوستان:
https://aftabnews.ir/0014ip

همه توضیحات ...