کاملترین آموزش تهیه روغن حیوانی اصیل و باکیفیت در منزل در ۳۰ دقیقه به روش اصولی و سالم

120,264 بازدید
بیشتر
Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار ساده ترین روش تهیه روغن حیوانی سالم و خالص از کره طبیعی را با جزییات و توضیحات کامل تقدیم نموده. این روغن که از تصفیه کره بدست می‌آید، علاوه بر ماندگاری بیشتر، طعمی غنی‌تر و عطری متفاوت را به خوراکهای شما می‌افزاید. در این ویدیو تفاوت بین روغن حیوانی متداول در هندوستان (Ghee) و روغن حیوانی کلاسیک مکاتب آشپزی اروپایی (Clarified Butter) توضیح داده شده، تا قادر به تهیه هرکدام که مایل هستید باشید.
این روغن برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند قابل استفاده بوده و در مقایسه با کره، نقطه دودی بسیار بالاتر دارد و با حذف ذراتی که در کره در دمای بالا می‌سوزند، در فرآیند سرخ کردن مواد غذایی آکریل‌آمید بسیار کمتری ایجاد می‌کند.
در زمان انتشار این ویدیو در دوم اکتبر ۲۰۲۳ که قیمت هر کیلوگرم کره در ایران تقریبا ۳۳۰ هزار تومان است، قیمت تمام شده هر کیلو روغن حیوانی خالص حدود ۴۴۰ هزار تومان خواهد بود، که نسبت به گزینه‌های آماده در بازار بسیار مقرون به صرفه تر و البته سالمتر و دارای خلوصی تضمین‌شده است.

اطلاعات تغذیه‌ای:
Clarified Butter: (1 full tub or 2 oz. (100g)): calories 876, calories from fat 874, total fat 99g, saturated fat 62g, trans fat 0g, cholesterol 256mg, sodium 0mg, total carbohydrate 0g, dietary fiber 0g, sugars 0g, protein 0g, vitamin a 61%, vitamin c 0%, calcium 2%, iron 0%.

لینک به ویدیوی «همه‌چیز در باره روغن زیتون»:
همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
لینک به ویدیوی راهنمای جامع انتخاب ظروف پخت سالم:
راهنما و دلایل انتخاب ظروف پخت و پز ا...
لینک به لیست پخش همه ویدیوهای «بهداشت و سلامت مواد غذایی و آشپزخانه»:
بهداشت و سلامت مواد غذایی و آشپزخانه


******* سوالات پرتکرار***********
س: آیا این نوع روغن حیوانی از روغن زیتون سالمتر است؟
ج: هر دو جزو روغن‌های سالمتر هستند. اما این روغن چربی اشباع‌شده بیشتری دارد. مهمترین مزیت این روغن این است که خودتان تهیه کردید و تقلبی نیست. در مورد روغن زیتون و تقلب‌های بی‌شماری که در همه دنیا و خصوصا ایران در آن وجود دارد در این ویدیو مفصلا توضیح داده شد:
همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
س: مگر این کره صنعتی روغن پالم ندارد؟
ج: خیر! این مارگارین (که متقلب‌ها آنرا بنام «کره گیاهی» می‌فروشند) نبود، و اگر از کره طبیعی از یک برند قابل اعتماد استفاده کنید، محتویات آن فقط کره طبیعی تهیه شده از شیر گاو خواهد بود. اما روغن حیوانی که در پستوی مغازه ها تولید می‌شود، بسیاری موارد با افزودن رنگ و اسانس کره و ... به روغن نباتی ساخته از روغن پالم نیمه هیدروژنه، تولید می‌شود!
س: چرا می‌گویید که مردم ما تقلب می‌کنند؟ مردم ایران شریف ترین مردمان دنیا هستند.
ج: هنوز تقلب‌های گسترده‌ای که در زمان شیوع کرونا انجام شد و معلوم نیست که چند هزار نفر را به کام مرگ برد را فرآموش نکرده‌ایم! واکسن کرونای تقلبی که حتی متاسفانه توسط کادر درمان هم فروخته و تزریق شد، ضدعفونی کننده‌های تقلبی و مسموم و خطرناک، ماسک تقلبی و بی‌خاصیت، فروش ۵۰ میلی لیتر الکل مخلوط شده با ۱۰ برابر آب به قیمتهای گزاف توسط بسیاری از داروخانه ها در بسته بندی بی نام و نشان و لیبل و مجوز ساخت، و فجایع بیشمار دیگر.
اعتماد بی‌مورد، مشوق تقلب و دزدی بوده و خود عامل تباهی بیشتر جامعه است.
س: اگر دماسنج نداشتیم چه کنیم؟
ج: استفاده از دماسنج بیشتر برای این بود که ببینید در زمانهایی که نحوه و سرعت جوشش به حالتهای مختلف تغییر می‌کند، مقدار دما چقدر است. برای اینکار نیاز مبرم به دماسنج نیست، اگر به تصاویر و توضیحات دقت بفرمایید.
س: چرا آرد / گندم / سبزی معطر و ... نزدید؟ چند نفر استاد گفته اند روغن حیوانی اصل کرمانشاهی طور دیگری است!
ج: هدف این ویدیو تهیه خالص ترین روغن حیوانی است، به روشی که برجسته‌ترین شف‌های جهان استفاده می‌کنند. آنچه در یمن یا کردستان یا .... ممکن است انجام شود ربطی به موضوع اعلام شده در تیتر این ویدیو ندارد. پوست بز و شیره توت و غیره، ممکن است طعم نوستالژیکی به روغن اضافه کنند اما نه به خواص روغن و نه به زمان ماندگاری و خلوص آن، چیزی اضافه نمی‌کنند.
س: بهتر نیست از کره محلی استفاده کنیم؟
ج: اگر ریسک استفاده از یک محصول کنترل نشده و غیر بهداشتی که ممکن است خانواده شما را به تب مالت مبتلا کند که ۶ ماه مصرف سنگین آنتی بیوتیک و درمان مشقت بار و درد و رنج بسیار دارد را می‌پذیرید، چرا که نه!
س: روغن حیوانی ضرر ندارد؟
ج: مصرف زیاد هر نوع چربی، ضرر دارد. مقدار مناسب، بسته به سن و وزن و میزان تحرک و مصرف انرژی و متابولیزم و وضعیت سلامتی هر فردی متفاوت است. در ویدیو نیز تاکید شد که مصرف زیاد روغنهای حیوانی برای سلامتی قلب و عروق مضر است.
س: آیا می‌توان از این روغن استفاده مکرر برای سرخ کردن نمود؟
ج: بله، از روغنهای گیاهی پایداری بیشتری دارند و به شرط نرسیدن به نقطه دود و عدم آلودگی به ذرات سوخته مواد غذایی، می‌توان از این روغن چند بار استفاده نمود.
س: آیا میشود فلفل قرمز / برگ بو / مایونز / ریحان / آویشن / پاپریکا /  .... بریزیم؟ بهتر نبود ماست و جوز هندی و.... هم میریختید؟
ج: شما می‌توانید هر چیزی که در قابلمه جا بشود بریزید و نیاز به پرسیدن سوال از بنده نیست. من حسب تجربه و علاقه خود آنچه صلاح دانستم را استفاده کرده و اگر فکر می‌کردم چیزهای دیگری بهتر است افزوده شود حتما در ویدیو اینکار را انجام داده بودم!
س: آیا در قابلمه تفلون و گرانیت و روحی و سنگی و چدنی و .... می‌شود انجام داد؟
ج: غیر از استیل فقط ظروف لعابی، چدن دارای پوشش لعاب شیشه‌ای، و پیرکس برای اینکار مناسب و سالم است. برای اطلاع بیشتر به راهنمایی‌های مفید این ویدیو توجه بفرمایید:
راهنما و دلایل انتخاب ظروف پخت و پز ا...

همه توضیحات ...