چرا دیابتی ها از انسولین می ترسند - با زیرنویس فارسی

Dr.Hamid Sajjad
Dr.Hamid Sajjad
1.8 هزار بار بازدید - 3 سال پیش - من دکتر حمید سجاد هستم
من دکتر حمید سجاد هستم متخصص  داخلی توی این ویدئو  می خوام در باره  این موضوع صحبت کنم که چرا بیماران  دیابتی از پیشنهاد تزریق انسولین توسط  پزشکا  استقبال نمی کنند یا دیر  قبول می کنند  و این مشکل چه عواقبی داره  و راهکارش چی هست ؟  اگه علاقه مند هستین ادامه ویدئو رو ببینین .بعضی از بیماران دیابتی به دلایلی از مصرف انسولین طفره میرن  یا حتی در مواردی مقاومت می‌کنند، و یه ترسی  از مصرف انسولین دارن  که از دلایل  اون  استفاده غیرصحیح و نداشتن آموزش  مناسب  هست.









بعضیا  فکر می‌کنند تزریق انسولین اعتیادآوره سبب چاقی می‌شیه  یا حتی مصرف اون  عوارضی برای دیابتی‌ها داره و به همین دلایل از مصرف انسولین ترس دارند در حالیکه این موضوع،درست نیست و استفاده دیر هنگام انسولین، می‌تونه   سبب عوارضی مثل  ابتلا به برخی بیماری‌ها مثل  بیماری قلبی و عروقی و نابینایی یا قطع پابشه. ذهنیت غلطی که سبب شده تا مردم از انسولین ترس داشته باشند یکیش  به دلیل افت قند ناشی از دیابته  که این موضوع براثر مصرف غیر اصولی و غیر صحیح انسولین ایجاد میشه.








عارضه خیلی خطرناک بیماری دیابت افت قنده  و دیابتی‌ها خاطره بدی از اون  دارند و این موضوع سبب ترس استفاده از انسولین شده . خیلی ها سوال میپرسن  اگر من انسولین بزنم پس باید تا آخر عمر بزنم   ؟ وقتی برای کسی انسولین تجویز می‌شود به این معنی نیست که اون فرد تا آخر عمر باید انسولین استفاده کنه، در بیماران بسیاری که در برهه‌ای از زمان به دلیل متابولیسم بدن، استرس‌های مداوم،  بارداری ، مصرف کورتون   دچار دیابت شدند مجبوریم تا مدتی انسولین را شروع کنیم اما بعد از مدتی فرد ممکنه  نیازی به مصرف انسولین  نداشته باشد.










یه باور غلط اینه  که پدر ما دیابتی بوده ازهمون  زمانی که شروع به مصرف انسولین کرده مشکلاتش شروع  شده و به طرف  دیالیز و سکته مغزی رفته به همین دلیل منم  انسولین نمی‌زنم. اگه شروع انسولین در پدر یا مادر این فرد همزمان با عوارض شدید بوده به این دلیله  که اون فرد هم به حرف پزشک توجهی نکرده  و خیلی دیر انسولین رو شروع کرده خیلی  ها ترس از چاقی و اضافه وزن به دنبال  تزریق انسولین دارن. .  درسته انسولین ممکنه  باعث اضافه وزن بشه  ولی ما می تونیم با رعایت رژیم غذایی جلوی اضافه وزن رو بگیریم.











اغلب مردم از تزریق خود سرنگ  انسولین ترسی ندارن  ولی این ترس، ناشی از ذهنیت و خاطرات ناخوشایند از عوارض درمان با انسولین در بیمارانیه که به دلیل عدم آگاهی از اصول صحیح مصرف این دارو مشاهده کردن  و قطعا با آموزش کافی و افزایش آگاهی، میشه این معضل رو برطرف کرد. مقاومتی که در مورد استفاده از انسولین در مردم دیده می‌شود براثر ذهنیت های اشتباه  بوجود اومده   که البته در حال حاضر این موضوع بهتر شده .









ورود انسولین‌های بهتری به بازار، آگاهی بیشتر پزشکان و کادر پزشکی و ارایه آموزش‌های صحیح سبب شده تا این ذهنیت غلط به مقدار قابل توجهی کم بشه. درسته که   آگاهی مردم نسبت به مصرف انسولین نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده ولی باید این روند  شتاب بیشتری بگیره تا مردم با آگاهی کامل از اون  استفاده کنند. رسانه‌ها باید وارد عمل شوند تا فرهنگ استفاده از انسولین در جامعه نهادینهبشه . مردم باید بدونن که شیوه زندگی فرد دیابتی با سایر افراد متفاوته  واونها  باید نظم زندگی بیشتری داشته باشن.







دیابت یک بیماری پیش رونده هست و وقتی علائم آن مشاهده می‌شه ، ۵۰ درصد غده پانکراس که انسولین ترشح می‌کند، از بین رفته و مابقی ترشح انسولین توسط غده پانکراس نهایتا ۱۰ سال بعد از دست میره. اغلب دیابتی‌ها بعد از ۱۰ سال کارشان به استفاده از انسولین خواهد کشید، مگر نوع خاصی از دیابت‌های ژنتیکی که تعداد اونها خیلی کمه.  میزان مصرف انسولین  در کشور ما پایین هست و خیلی  از بیماران  دیابتی زیر بار انسولین نمیرن  و با تاخیر  انسولین رو می پذیرن .










معمولا بیماران دیابتی  نوع 2 از زمانی که دیابت در اونها پیدا شده تا وقتی انسولین گرفتن 9 سال گذشته... و معمولا در طی این 9 سال میزان هموگلوبین 3 ماهه  اونها بالای 9 درصده .  و این  نشون میده که ما پزشکان دیر انسولین   رو برای  بیمار شروع میکنیم و دیر پیشنهاد میدیم   تازه زمانی که ما پیشنهاد میدیم بیمارا زیر بار نمیرن  به دلایل مختلفی که از ترس از انسولین وجود داره  .







عوارضی که بعضی ها  به اشتباه به مصرف انسولین نسبت می‌دن ، در واقع به دلیل تاخیر در شروع به موقع انسولین و کنترل نامناسب بیماریه  و این واقعیت وجود دارد که اگر از ابتدای شروع بیماری کنترل مطلوبی وجود داشته باشه ، عوارض بیماری پیشگیری شده یا لااقل به تاخیر می‌افته . بنابراین هم پزشکان و هم بیماران باید بدون از دست دادن زمان، شروع  به مصرف انسولین برای درمان بیماری کنند. پیش بینی می‌شود که حدود ۸ میلیون ایرانی مبتلا به بیماری دیابت باشند که رقم بسیار بزرگی است.









مهمترین بیماری که جامعه ما را آسیب پذیرمیکنه دیابته. این بیماری بار اقتصادی فراوانی رو به خانواده ها و نظام سلامت وارد می کند و در کنار آن، سبب عوارض و ازکار افتادگی تعداد زیادی از افراد میشه. دیابت بیماری است که اگر زود تشخیص داده و درمان مناسب انجام بشه ، از جمله شروع به موقع انسولین، خیلی ازعوارض اون ایجاد نمی‌شه . در کشورما روز به روز تخت‌های دیالیز، جراحی‌های قلب، نابینایی و قطع پا در اثر ابتلا به دیابت در حال افزایشه  که با درمان صحیح می‌شه  از ابتلا به این عوارض جلوگیری کرد.





پیج اینستاگرام ایران سلامت
Instagram: dr.hamid.sajjad
سایت اصلی و انجمن های بحث و گفتگوی ایران سلامت
http://forum.iransalamat.com/
3 سال پیش در تاریخ 1400/04/13 منتشر شده است.
1,806 بـار بازدید شده
... بیشتر