خمیرجادویی همه کاره یخچالی

آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
مواد لازم برای خمیر:آردبه میزان یک کیلو و صد گرم ،مایه خمیر فوری۱۰گرم،شکریک و نیم قاشق غذاخوری،نمک یک ق غ،روغن زیتون ۴قاشق غ ...
مواد لازم برای خمیر:
آردبه میزان یک کیلو و صد گرم ،مایه خمیر فوری۱۰گرم،شکریک و نیم قاشق غذاخوری،نمک یک ق غ،روغن زیتون ۴قاشق غذاخوری،۳لیوان آب
Ingredients for the dough:
Flour 1kg+100 gr, instant dough 10 grams, sugar 1+1/2 tbsp, salt 1 tbsp, olive oil 4 tbsp,3 cups of water
در ابتدا 10 گرم مایه خمیر خشک پیمانه کنید  البته با 7 تا 8 گرم هم می توانید انجام دهید  و مشکلی پیش نمیاید برای آرد هم هفت و نیم لیوان 250 میل  یعنی یک کیلو و 100 گرم آرد را پیمانه کرده و کنار بگذارید
در یک ظرف مناسب و بزرگ شکر یک و نیم قاشق غذاخوری مایه خمیری که پیمانه کرده بودید .در این رسپی  از یک لیوان 250 میل به عنوان پیمانه استفاده کنید در این مرحله فقط یک لیوان آب ولرم به بقیه مواد اضافه کرده و تا حل شدن تمام مایه خمیر خوب همه مواد را ترکیب و هم بزنید سپس سطح روی ظرف را پوشانده و15 دقیقه استراحت بدهید هم بزنید و در مرحله بعد 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون این روغن خیلی مهم می باشد  حتما باید به خمیر اضافه بشود یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده و سپس دو لیوان دیگر آب ولرم به کاسه اضافه کنید پس در مجموع 3
لیوان آب استفاده شد .
آرد پیمانه شده را  مرحله به مرحله به کاسه اضافه کرده و جهت مخلوط کردن از دسته یک قاشق چوبی استفاده کنید تا مخلوط  کردن آن با دیگر مواد راحت تر و سریعتر صورت بگیرد نکته ای در مورد آب و یا شیری می باشد  که در درست کردن خمیر استفاده می‌کنید تنها چند ثانیه روی حرارت بگذارید  اگر آب و یا شیری که استفاده می‌کنید خیلی داغ باشد و یا میزان مایه خمیری که استفاده میکنید  زیاد باشد داخل مایه خمیر شما بو میفتد و در نتیجه نان های شما خوش عطر خوش بو نخواهد شد و مایه خمیر بوی ترشیدگی خواهد داد .
خمیر در ابتدا خیلی خیس و چسبنده به نظر می آید تمام آرد را  به کاسه اضافه کرده این خیسی و چسبندگی لازمه کار می
باشد  تا بعدا  رسپی هایی که با این خمیر درست میکنید حسابی نرم و تازه باشند  مقداری دست خود  را خیس کنید و خمیر را ورز بدهید بعد از 5 دقیقه ورز دادن به این شکل کمی  این دفعه بیشتر خمیر را از اطراف بلند کنید بکشید و سپس به سمت مرکز خمیر ، خمیر را ببندید و به اصطلاح فولدش کنیم در این بین خیس و چسبنده بودن خمیر هم کم میشود کلا 5 یا 6 دقیقه خمیر را به روش فولد کردن  کردن ورز بدهید و 5 یا 6 دقیقه هم خمیر را بکشید و فولد کنید واقعا روش جالبی است . سطح روی خمیر را پوشانده 45 تا 60 دقیقه استراحت بدهید به اندازه دو و نیم تا 3 برابر پف میکند با دست مرطوب هوای داخل خمیر را  به صورت فولد کردن از آن خارج کنید از چنگ زدن و خالی کردن تمام پف و هوای داخل خمیر پرهیز کنید برای 2 تا 3 دقیقه اطراف خمیر را به سمت داخل فولد کنید و آن را ببندید  .
سطح روی خمیر را با سلفون پوشانده و داخل یخچال بگذارید بعد از یک ساعت خمیر مجدد پف میکند چون هنوز خمیر کاملا خنک و سرد نشده این پف اول  را حتما باید بگیرید تا خمیر از کاسه سرریز نشود ولی برای مراحل بعد دیگه لازم نیست چون خمیر خنک میشود و اگر هم پف کند دیگر از کاسه سرریز نمیشود پس بعد از 45 تا یک ساعت که داخل یخچال گذاشتید خمیر را از یخچال خارج کرده و هوای داخل خمیر را با فولد کردن از آن خارج کنید .
مجددا  سطح روی خمیر را پوشانده و داخل یخچال قرار بدهید یک شب تا صبح و یا حداقل 6 ساعت داخل یخچال استراحت کند سپس خمیر آماده ی استفاده می باشد  طی این 4 یا 5  روز هر بار که خمیر را از یخچال در میاورید اول هوای داخل خمیر را خارج کنید . ملاحظه می کنید که دیگر خمیر به دست هم نمی چسبد به میزان مورد نیاز از خمیر برداشته و الباقی خمیر را مجددا داخل کاسه قرارداده  سلفون بکشید و سپس آن را  به داخل یخچال برگردانید   سطح روی خمیر را با نایلون و یا سلفون بپوشانید از ظرف های درب دار استفاده نکنید بسیار خوب روی سطح مقداری آرد پاشیده خمیر را انتقال داده و از اطراف به سمت داخل جمع کرده و به آن حالت چونه بدهید سپس خمیر را برگردانده مقداری آرد بپاشید که از زیر  نچسبد و خمیر را به 4 قسمت تقسیم کرده و از همان سطحی که
آن ها را تقسیم   کرده اید با نوک انگشت خمیرها را باز کنید مسطح که شد مجدد به اطراف آن را جمع کنید و حالت چونه های کوچک به آن ها  بدهید اینکه خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و یا چون حالا چقدر بزرگ یا کوچک بگیرید کاملا سلیقه ای می باشد .
دقت کنید الان در مرحله ی دوم فرم و شکل دادن به خمیر جهت درست کردن نون های گرد و گنبدی شکل هستیم حتما جهت باز کردن خمیر با نوک انگشتان  خود ضربه بزنید تا همه هوا و پف خمیر از آن  خارج نشود .
بعد از این مرحله و فرم دادن به تمام خمیرها یک استراحت 10 یا 15 دقیقه به کل خمیرها بدهید.
برای پخت نان گرد قبل از پخت این نان  داخل فر یک  کاسه آب جوش قرار داده و بعد از استراحت و پف کردن خمیرها  ابتدا میزان زیادی آب روی سطح خمیر و داخل سینی پاشیده درصورت تمایل کنجد ، سیاه دانه و در مرحله آخر با ژیلت تیز یکی رد روی خمیرها انداخته و قبل از گذاشتن داخل فر هم مجددا آب اسپری کرده سپس داخل فر از قبل گرم شده با دمای 220 درجه برای مدت 25 تا 35 دقیقه نان ها را  بپزید.
فن خاموش و حرارت از بالا و پایین روشن باشد .
! نکته بیشتر از 10 یا 15 دقیقه خمیرها استراحت ندهید و بعد از رد انداختن با ژیلت بلافاصله آن ها را به داخل فر از قبل گرم شده انتقال بدهید تا ظاهر خمیر به شکل گرد و گنبدی قبل و بعد پخت حفظ بشود .
#خمیرپیتزا
#خمیر_جادویی
#پیتزا
#خانگی
#آشپزی
#ایرانی
#غذا
#فارسی
#خمیر_جادویی

همه توضیحات ...