ترشی وطنیAchar Awri wa Achar Sirka Afghani Style Mix Pickles / آماده ساختن آچار اوری و آچار سرکه

106,565 بازدید
بیشتر
Nabia’s Afghani Kitchen
Nabia’s Afghani Kitchen
...
#nabiaskitchen #acharawri #acharsirka #afghaniachar #آچارسرکه #آچاراوری #mixpickles #afghanipickles
INGREDIENTS:  
CARROTS- 3 KG          
EGGPLANTS- 2 KG  
GREEN TOMATOES- 1 KG
GARLIC- 20 CLOVES
CHILI PEPPER- 1 KG
VINEGAR 25%- 60 ML
SALT  (you can use cabbage, cauliflower and turnip as well)
 
Prepare all ingredients as shown in video
1. Mince half of the garlic, chop another half to little pieces
2. Split eggplants from the middle
3. Chop the carrots as you wish
4. Chop half of the chili pepper
5. In a big cooking pan, boil the water  and cook vegetables in sequence      
6. Cook carrots for 9-10 min and take out of the water
7. Cook eggplants for 4-5 min and take out of the water
8. Cook green tomatoes for 2 min and take out of the water
9. Cook the remaining uncut chili peppers for 2 min

PREPARATION OF VINEGAR ACHAR (MIX PICKLE)
USE HALF OF ALL INGREDIENTS
1. In 1 liter hot (boiled) water mix: salt-60 gr, half of chopped chili, half of garlic, and 60 ml vinegar (25%)    
2. half of the all cooked vegetables put into the bowl and mix with the vinegar mixture
3. you can add more water to cover all the ingredients
4. Cover properly and leave in room temperature for 3-4 days
PICKLES WITH AFGHANI SEASONING (AWRI, OORIE)

1. GRIND 40 GR OORIE WELL
2. Tothe 1 liter hot (boiled) water add the rest of the chili, garlic, salt 60-70 gr and gringed oorie
3. put all cooked vegetables into the big bowl
4. add the oorie mixture and more water to cover all the vegetables
5. at the end add 1 table spoon of 25% vinegar and 1 tablespoon of grinded oorie
6. cover and leave in the room temperature                                                                                                          vinegar pickles will be ready to serve in 3-4 days
oorie pickles will be ready in 7-8 days
after that you can store them in jars with a lid in refrigerator

bon appetit

dont forget to subscribe for more yummy recipes

   مواد لازمه                                        
زردک ۳ کیلوگرام                              
بادنحان سیاه ۲ کیلوگرام  
بادنجان رومی سبز ۱ کیلوگرام
سیر ۲۰ دندانه
 مرچ تازه یک کیلوگرام
(۶۰ ملی لیتر) سرکه ۲۵    
نمک به قدر ضرورت  
گلپی و شلغم نیز میتوانید اضافه نمایید
مواد لازمه را درست شسته و مطابق ویدیو آماده نمایید
1. نیم سیر را از سیرکشک کشیده باقیمانده را با کارد توته میکنید
2. بادنجان سیاه  را از وسط تقسیم کنید
3. زردک را مطابق میل خود توته نمایید
4. نیم مرچ را توته نمایید
5. در یک دیگ بزرگ آب را جوش داده ترکاری ها را بخته نمایید
6. زردک ها را به مدت ۹-۱۰ دقیقه جوش داده از آب بکشید
7. بادنجان سیاه را ۴ -۵ دقیقه جوش داده  بعدآ از  آب بکشید
8. بادنجان رومی سبز را ۲ دقیقه جوش داده بعدآ از آب بکشید
9. مرچ تازه ثابت را ۲ دقیقه جوش داده از آب بکشید

طرز تهیه آچار سرکه ( مخلوط)

در یک لیتر آب جوش مواد ذیل را مخلوط نمایید۱
نمک - 60 گرام ، نیمی از مرچ  توته شده ، نیمی از سیر آماده شده، و 60 میلی لیتر سرکه (25٪)
نیمی از سبزیجات پخته شده را در ظرف فلزی انداخته و با مواد سرکه دار مخلوط کنی
می توانید آب بیشتری اضافه کنید تمام مواد باید با آب پوشانده شوند
سر ظرف آچار را بسته کرده و به درستی بپوشانید و به مدت 3-4 روز در هوای اتاق بگذارید

  آماده ساختن آچار اوری

۴۰ گرام اوری را آرد نمایید
به یک لیتر آب داغ (جوشانده) بقیه مرچ تازه ، سیر ، نمک 70-80 گرم و اوری آردشده را اضافه کنید
همه سبزیجات پخته شده را داخل ظرف بزرگ بریزید
مخلوط اوری را انداخته و آب بیشتر اضافه نمایید تا تمام سبزیجات پوشانده شود
در انتها 1 قاشق غذاخوری سرکه 25٪ را و 1 قاشق غذاخوری اوری آرد شده را اضافه کنید
ظرف را به شکل درست پوشانده در هوای اتاق بگذارید


آچار سرکه در مدت ۳ - ۴ روز آماده خواهد شد
و آچار اوری در مدت ۷ - ۸ روز آماده خواهد شد
پس از آن می توانید آنها را در ظرف های سرپوش دار در یخچال نگهداری کنید

نوش جان
فراموش نکنید که یوتوب کانالم را Subscribe/Abonnieren نمایید تا غذاهای مختلف را برایتان معرفی نمایم

همه توضیحات ...