فیلم بزرگداشت سالروز تولد دکتر محمدعلی موحد

شرح آرزومندی
شرح آرزومندی
جشن تولد نودسالگي محمدعلي موحد با حضور اصحاب فرهنگ، ادبيات و انديشه برگزار شد.این مراسم ۲ خرداد ۱۳۹۱ برگزار شد.به گزارش ...
جشن تولد نودسالگي محمدعلي موحد با حضور اصحاب فرهنگ، ادبيات و انديشه برگزار شد.
این مراسم ۲ خرداد ۱۳۹۱ برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي مراسم كه عصر روز گذشته (سه‌شنبه، دوم خردادماه) در شهر كتاب برگزار شد، مهدي فيروزان ـ مديرعامل شهر كتاب ـ با تبريك به محمدعلي موحد به مناسبت نودسالگي‌اش، در سخناني گفت: ايام از شما محمدعلي موحد مبارك است و خواندن آثار شما و ديدن شما مبارك است. محمدعلي موحد ما را مبارك گردانده است. اين مبارك گرداندن هم در انديشه‌ي ما تأثير گذاشته است و هم در سايه‌ي ديدن شما، اخلاق و معاشرت شما بر اخلاق ما تأثير گذاشته است و هر كدام از ما قابليت و استعداد بخشي از اين نور خورشيدي وجودي شما را دريافت كرده‌ايم و اميدواريم آن را به گونه‌اي منعكس كنيم.

در ادامه‌ي اين مراسم، احمد سميعي گيلاني ـ عضو پيوسته‌ي فرهنگستان زبان و ادب فارسي ـ با تبريك نودسالگي محمدعلي موحد گفت: زماني كه خبر برگزاري اين مراسم را شنيدم، مشتاقانه منتظر اين روز بودم. وقتي به من خبر دادند كه بايد در اين مراسم سخنراني كنم، با خود فكر كردم كه من خيلي آشنايي نزديكي با استاد موحد ندارم؛ ولي به يك اعتبار ديگر فكر كردم كه سخن گفتن راجع به استاد موحد نبايد كار مشكلي باشد؛ چرا كه در مواقعي با بعضي افراد سال‌ها حشر و نشر داريد؛ ولي آن‌ها را نمي‌پسنديد؛ ولي در مقابل، كساني هستند كه فقط يك بار فرصت ديدن آن‌ها را پيدا مي‌كنيد؛ اما با آن‌ها انس و الفت پيدا مي‌كنيد. موحد از اين‌گونه افراد است.
او افزود: موحد كسي است كه بي‌رياست، تزوير و دورنگي ندارد و افكار و انديشه‌هايش پيچيده نيست و آدم حقيقت‌جويي است. اين‌گونه افراد در برابر حقيقت حساس هستند و هرگونه انحرافي از حقيقت، آن‌ها را برمي‌انگيزاند.

ر ادامه‌ي اين مراسم، ضياء موحد ـ شاعر و منطق‌دان ـ نيز در سخنان كوتاهي به بيان آشنايي خود با محمدعلي موحد پرداخت.
همچنين حسين معصومي همداني ـ عضو پيوسته‌ي فرهنگستان و ادب فارسي ـ با تبريك آغاز دهمين دهه‌ي زندگي محمدعلي موحد، اظهار كرد: ارادتم به ايشان خيلي ديرينه است و به سال 1340 برمي‌گردد كه با يكي از كتاب‌هايش آشنا شدم.
اين پژوهشگر در ادامه به اهميت كتاب «خواب آشفته‌ي نفت» اشاره كرد و گفت: در اين كتاب، يك نوع فرزانگي، خردمندي و حكمت وجود دارد كه قابل توصيف نيست. موحد در اين كتاب توانسته قدم را از مرز تاريخ فراتر نهد؛ به طوري‌كه كتاب با گذشت زمان، منزلت ادبي هم پيدا كند. اين خصوصيات در كتاب «خواب آشفته‌ي نفت» وجود دارد و اين كتاب در آينده سرمايه‌ي ادبي نيز خواهد بود.
محمدرضا شفيعي كدكني ـ شاعر و استاد زبان و ادبيات فارسي ـ براي لحظه‌اي پشت تريبون قرار گرفت و گفت: بهترين سخني كه مي‌توانم به عرض ايشان برسانم، اين شعر است: خود ثنا گفتن ز من ترك ثناست.
سپس هوشنگ مرادي كرماني كه با محمدعلي موحد در فرهنگستان زبان و ادب فارسي همكار است، نوشته‌اي را در توصيف موحد در هنگام نشستن در كنار او در فرهنگستان خواند.
اين داستان‌نويس همچنين گفت: محمدعلي موحد در كار بسيار جدي است؛ ولي در دلش مانند پروانه‌ است و ما در فرهنگستان در خدمت او هستيم.
در ادامه براي دقايقي، علي تحريري به تك‌نوازي سنتور براي حاضران در مراسم پرداخت
سپس حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود دعايي ـ مدير مؤسسه‌ي اطلاعات ـ به سخنراني پرداخت و اظهار كرد: سال‌هاست كه با مجموعه‌ي شهر كتاب ارتباط و آشنايي دارم و به نوعي در پايه‌گذاري و شكل‌گيري اوليه‌ي شهر كتاب نقش داشته‌ام. اين مركز بنيان مبارك و ارجمندي بوده كه حق است از پايه‌گذاران آن، از آقايان انوار، كرباسچي، دكتر اژه‌اي، نجفي، لاريجاني، اشعري و ديگراني كه در پايه‌گذاري اين بنيان سهم دارند، ياد كنيم.
دعايي ادامه داد: مدت‌هاست كه شاهديم ايشان به دليل درك و معرفت خود، كارهاي مهم و بزرگي همچون برگزاري بزرگداشت مفاخر علمي و فرهنگي كشور در شهر كتاب انجام داده‌ است و من به مناسبت‌هاي مختلف شاهد اين موضوع بوده‌ام. نگذاريم اين شمع خاموش شود و اين ابتكار سركوب شود؛ بلكه تلاش كنيم اين محافل گسترش پيدا كند.

در ادامه با حضور غلامعلي حداد عادل، احمد سميعي گيلاني، اسماعيل سعادت و سيدمحمود دعايي، محمدعلي موحد كيك تولدش را كه طرحي از كتاب «مقالات شمس» بود، بريد.
در ادامه نيز اعلام شد كه افرادي براي نودسالگي محمدعلي موحد پيام‌هاي تبريك و نوشته‌هايي فرستاده‌اند كه از جمله‌ي آن‌ها، نوشته‌ي عبدالله كوثري بود كه در مراسم خوانده شد. اين مترجم در بخشي از اين پيام نوشته بود: می‌توانم گفت که هر کتابی که از محمدعلي خوانده‌ام، دریچه‌ای تازه بر باغ بسیار درخت فرهنگ بشری بود، از هر کرانه‌ی عالم و از روزگاران گوناگون. باشد که استاد ما که دیری است در عالم استغنای فرزانگی سیر می‌کند، این نوشته‌ی مختصر را نشانه‌ی سپاس و ستایش بسیار من بداند.

در پايان اين مراسم، محمدعلي موحد با تشكر از تمام كساني كه در اين مجلس حضور پيدا كردند، گفت: آن‌چه كه دوستان در اين‌جا در رابطه با من گفتند و شنيدند، روايات دوستان بود و روايت دوست چنان بود كه شاعر مي‌گويد: گر هنري داري و هفتاد عيب / دوست نبيند به جز آن يك هنر.
او ادامه داد: روايت خود من چنان است كه ديشب در دو رباعي آن را آورده‌ام؛ ولي شرمم مي‌آيد كه در حضور شفيعي كدكني شعر بخوانم.

گزارش این نشست را در لینک زیر بخوانید:
https://www.isna.ir/news/91030302104/

همه توضیحات ...