سالاد الویه تاریخی اغذیه آندره دهه ۴۰ از اسرار شف بلژیکی آرمیتاژ مسکو تا چهارراه امیر اکرم تهران

361,237 بازدید
بیشتر
Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار با آموزش سالاد الویه معروف اغذیه آندره دهه ۴۰ تهران کامل‌ترین و دقیق ترین ویدیوی آموزش این خوراک محبوب و کلاسیک را تقدیم نموده است.
همچنین در این ویدیو، داستان تاریخی و جالب ابداع سالاد الویه توسط شف بلژیکی آقای لوسین اولیویه در سال ۱۸۶۰ میلادی در رستوران آرمیتاژ مسکو و ماجراهای خیانت و سرقت رسپی که وی برای ۴۰ سال از اسرار آن حفاظت کرد، بازگو شده.

آندره که از سال ۱۳۱۶ در چهار راه امیراکرم خیابان پهلوی تهران افتتاح شد، یکی از معروف ترین و محبوب ترین اغذیه‌فروشی های تهران قدیم بود که طعم ساندویچ سالاد الویه آن یادآور خاطراتی شیرین از روزهایی خوش برای بسیاری از هموطنان است. مهیار با شرح دقیق همه نکات مهم، یک رسپی اوریجینال قدیمی را با امضاء ویژه خود با نشان دادن تمام مراحل کار و ریز جزییات به زبان ساده، بازسازی می‌کند.

*** English ingredients down below!

مواد مورد نیاز برای تقریبا ۵.۵ کیلو سالاد الویه
(۳۰ ساندویچ متوسط و یا ۱۸ پرس غذای اصلی و یا مزه برای ۲۵ نفر )
سینه مرغ تازه - بدون پوست و استخوان ۴ قطعه (حدود ۱ کیلو)
سیب زمینی ۲ کیلو
هویج ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۶ عدد
نخود فرنگی پاک شده ۳۰۰ گرم
خیارشور مرغوب (ترجیحا تخمیری لاکتیکی) ۸۵۰ گرم
زیتون سبز بدون هسته ۱۵۰ گرم
مایونز ۹۰۰ گرم
کره (برای مرحله آخر پخت مرغ) ۳۰ گرم
آب لیموی تازه: به شرح ویدیو تنظیم شود
قاشق استاندارد اندازه گیری: چای خوری ۵ میلی لیتر و غذا خوری ۱۵ میلی لیتر
فلفل سیاه تازه ساییده ۱ قاشق چ.خ. سرپر
پرک فلفل قرمز ۱ قاشق چ.خ. سرپر (یا نصف این مقدار پودر فلفل قرمز تند)
نمک به میزان لازم (طبق توضیحات ویدیو در آخر تنظیم شود)

لیست پخش همه ویدیوهای «ساندویچ جات»:
ساندویچ جات
لیست پخش همه ویدیوهای «مزه جات»:
مزه‌جات

لینک به ویدیوی آموزش پخت تخم مرغ:
تکنیک حرفه‌ای پخت تخم‌مرغ آب‌پز برای ...
لینک به ویدیوی نان مناسب برای ساندویچ :
آموزش تخصصی عالی ترین نان ساندویچ ایت...
لینک به ویدیوی خیارشور پروبیوتیک به روش تخمیر لاکتیکی
خیارشور طبیعی خوشمزه و مفید برای سلام...
لینک به ویدیوی نکات بهداشتی و طرز صحیح استفاده از دستکش در آشپزی:
بررسی علمی نکات مثبت و منفی و روش صحی...
******
مختصری از پیشینه نان بلکی در ایران به قلم جناب آقای داریوش شهبازی:
https://www.darioush-shahbazi.com/art...

Ingredients for roughly 5.5 kg Olivier salad (sufficien for  30 medium sandwiches, or 18-20 plate servings)

Fresh Chicken breasts, skinless & boneless: 1 kg
Potatoes (Yukon gold preferred) 2 kg
one medium carrot (~150 g)
Fresh eggs: 6 hard boiled (for 14 minutes, don't overcook!)
Green peas: 300 g (net, hulled weight)
Pickles: 850 g (fermented type preferred - avoid sweet types)
Green olives: 150 g net pitted weigh
Real Mayonnaise: 900 g (avoid low-fat, Hellman's preferred)
Butter: 30 g (for adding to the chicken breasts after cooked)
Fresh lemon or lime juice: 1 tsp added to chicken breasts at the end of cooking, 2 tbsp initially added to the salad, and as much as necessary to balance the sweetness imparted by mayo, carrots and peas: caution, add sparingly, mix, taste, and adjust as necessary to your taste.
- Freshly ground black peppers: 1 heaping tsp
- Red chili flakes (or half as much Cayenne powder): 1 heaping tsp
- Salt: 1/2 tsp in the pot cooking the chicken; tiny pinch in the pot cooking peas; and adjust to taste in the end after mixing everything, more salt may not be needed depending on salinity of pickles and olives.
** Don't hesitate to ask if anything isn't clear!

همه توضیحات ...