یکاوه نوعی پلو مخلوط از غذاهای اصیل کردستان و سنندج ، یه کا وه ی سنه

280 بازدید
بیشتر
کتاب آشپزی Cookery Book
کتاب آشپزی Cookery Book
...
#یه_کاوه_ی_سنه
#یکاوه
مواد لازم  :
گوشت  نیم کیلو
پیاز  یک کیلو
کشمش 250 گرم
خرما 20-25 عدد
پیاز یکعدد برای گوشت
سیب زمینی نیم کیلو
برنج گرده حسن آباد ( نیم دانه ) 750 گرم
نمک  ، فلفل سیاه ، زردچوبه بمیزان لازم
طرز تهیه :
در این غذای اصیل میزان گوشت و پیاز داغ مهم می باشند.
گوشت را باید بصورت قورمه ( نمک سود کردن= یعنی نمک گوشت زیاد باشد ) درست کنیم. به این صورت که گوشت را بهمراه آب کافی در قابلمه روی حرارت بگذارید تا بجوش بیاید و کف گوشت را بگیرید.
حالا گوشت و یکعدد پیاز پوست گرفته سالم را ( برای گرفتن زخم گوشت یکعدد پیاز را با گوشت می گذاریم بپزد و در انتهای کار پیاز را دور می ریزیم ) بهمراه ادویه نمک و فلفل سیاه بمیزان لازم بگذارید تا بپزد. بعد پخت کامل گوشت آنرا بهمراه کمی روغن سرخ نمایید. این گوشت باید کمی خوش نمک باشد.
یک کیلو پیاز را حلقه نمایید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آبش گرفته شود و بمیزان لازم روغن اضافه نمایید و سرخ نمایید. زرد چوبه را به پیاز داغ اضافه نمایید تا تفت بخورد.
کشمش را شسته و کمی تفت دهید.
هسته خرما را جدا نمایید.
سیب زمینی را پوست گرفته و حلقه نموده و دو طرف آنرا سرخ نمایید.
برای یکاوه باید برنج را کته نماییم ، پس به ازای هر پیمانه برنج ، یک پیمانه و نیم آب لازم است.
750 گرم برنج بود پس 4 پیمانه و نیم آب لازم داریم.
بعد از تمیز کردن برنج و شستن آن آب اضافی را خوب خالی کنید و چهار پیمانه و نیم آب اضافه نموده و روی آن روغن و نمک بمیزان لازم بریزید. بگذارید 3 تا 4 ساعتی خیس بخورد.
بعد روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوش آید و کاملا آب ان گرفته شود و سوراخ سوراخ که شد وسط برنج را کنار بگذارید و گوشت ، پیاز داغ ، کشمش و خرما را وسط کته گذاشته برنج را رویش بریزید و دم کنی بگذارید حدود 35 دقیقه کافسیت تا دم بکشد.
سپس مواد را به دلخوا مخلوط یا جدا در دیس بکشید و سیب زمینی حلقه را هم دورچین بگذارید.
اگر دوست داشتین سیب زمینی نرم باشد آنرا هم داخل برنج بگذارید ، در غیر اینصورت جدا نگه دارید بعد پخت برنج دور آن بچینید. نوش جان

.
Instagram: cookerybook2
.
اگر دوست دارین آموزش های این پیج را دنبال کنید لطفا
کلیک کنید  SUBSCRIBED روی
و زنگوله را فعال کنید تا آموزش های ما برای شما ارسال شود از همراهیتان سپاسگزارم

همه توضیحات ...