پخت شیرینی سنتی (باقلوای) قزوین Baking traditional sweets (baklava) of Qazvin

اورنگ
اورنگ
In the not so distant years, Qazvini women made most of the sweets they used, many of them still make sweets for special occasio ...
In the not so distant years, Qazvini women made most of the sweets they used, many of them still make sweets for special occasions such as weddings, Eid al-Adha and Eid al-Fitr, one of the most important and delicious. Qazvineh baklava, a layer of plain ground almonds, a layer mixed with saffron, a layer mixed with cardamom and a layer of ground Qazvini pistachios are placed on top of each other and covered with a thin layer of dough below and on top. And he puts it in the oven and after it is cooked, they pour his syrup on it. .
Special thanks to Mr. Jafar Mir Ashrafi for registering the culture and customs of different ethnic groups

در سال‌های نه چندان دورخانم های قزوینی بیشتر شیرینی های مورد استفاده شون رو خودشون درست می کردند، هنوز هم خیلی از آنها برای عیدها و مناسبت های خاص مثل عروسی ها و عیدنوروز و عید فطر شیرینی درست می کنند، یکی از مهم ترین و خوشمزه ترین‌شون باقلوای قزوینه، یک لایه بادام آسیاب شده ساده، یک لایه مخلوط با زعفران یک لایه مخلوط با هل و یک لایه پسته قزوینی آسیاب شده را روی هم قرار می دهند و زیر و روی آن هم با یک لایه نازک خمیر می پوشانند، برش می زنند و در اجاق می گذراند بعد از پخته شدن شربتش را روی آن می ریزند. .
🙏تشکر ویژه از جناب آقای جعفر میر اشرفی بابت ثبت فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف

همه توضیحات ...