🍕 پیتزا پپرونی با سس جادویی 🍕Pepperoni pizza with magic sauce 🍕

big tasterr
big tasterr
follow me on Instagram: @big.tasterr⬇️👨🏻‍🍳بریم سراغش👨🏻‍🍳⬇️چه موادی لازم داریم؟!🤔 )برای ۳ تا پیتزا)۳۰۰ ...
follow me on Instagram: @big.tasterr
⬇️👨🏻‍🍳بریم سراغش👨🏻‍🍳⬇️

چه موادی لازم داریم؟!🤔 )برای ۳ تا پیتزا)

۳۰۰ گرم آب داغ
عسل ۱ ق م
روغن معمولی یا روغن زیتون ۳ ق غ
زرده تخم مرغ ۱ عدد
نمک نصف ق م
پودر خمیر مایع ۱ ق م
آرد سفید ۴۲۰ گرم
پنیر پیتزا ۱/۵ تا ۲ لیوان
پپرونی ۱ بسته (حدود ۲۰ حلقه)
ظرف پیتزا سایز ۳۰ سانت
مارینا سس (مواد لازم: گوجه له شده ۵ عدد، سیر ۳ حبه، پونه خشک ۱ ق چ، پیاز رنده شده کوچک، ریحون کاردی شده ۱ ق چ، روغن زیتون ۲ ق غ بریزشون تو ظرف و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه شعله متوسط بذار تا کاملا غلیظ شه (سس برای ۵-۴ تا پیتزاس اگه دوس داشتی اضافشو بذار یخچال توی ظرف در دار و تا ۱۵ روز میتونی استفاده کنی)

________________

چطوری درستش کنیم؟!🤔

1️⃣نمک و عسل و بریز تو آب داغ خوب میکس کن و پودر خمیر مایع اضافه کن هم بزن بعد ۱۰ دقیقه بذار کنار

2️⃣بعد تو یه ظرف آرد هارو الک کن و وسطشو چال کن و خمیر مایع که آماده شد یه هم بزن و بریز رو آردها و با یه قاشق چوبی خوب قاطیشون کن بعد ۳ ق غ روغن بریز روش

3️⃣بعدش ۵ الی ۷ دقیقه با دست خوب ورز بده (با دستکش بهتره) و سلفون بکش و ۲-۳ ساعت بذار یه جای تاریک و گرم تا سایزش ۲ برابر شه

4️⃣بعد آرد بریز خمیر و بنداز روش و به ۳ قسمت مساوی تقسیم کن و هر کدومو ۸ تا ۱۰ بار تا کن (مثل فیلم) اگر لازم بود یکم آرد بریز که به دستت نچسبه

5️⃣تو ۳ تا کاسه روغن زیتون بزن و خمیرهارو بذار توش و یکم روغن بریز روش و سلفون بکش و ۲۴ ساعت بذار یخچال و تا ۵ روز هم میتونی بذاری بمونه تا هر وقت دوس داشتی استفاده کنی (اگه عجله داری ۲ ساعت بذار یه جای گرم و تاریک فقط)

6️⃣خمیر و در بیار پهنش کن و سس مارینا بزن لبه دورشو با فرچه زرده تخم مرغ بزن و پنیر پیتزا بریز و پپرونی هم بذار روش

7️⃣فر ۱۰ دقیقه گرم کن بعد ۸ تا ۱۰ دقیقه با دمای ۲۵۰ درجه بذار بپزه (اگه دوس داری برشته شه خمیر قبل اینکه مارینا سس اضافه کنی ۲ دقیقه بذار فر بعد مواد و بریز روش)

با نوشابه و سس کچاپ میل کن و حالشو ببر🥰

👨🏻‍🍳نوش جان👨🏻‍🍳

✅✅✅لطفا با لایکهاتون حمایت کنید و نظرتون و پیشنهادتون و برام کامنت کنید

#بیگ_تیستر #غذای_ایرانی #غذای_محلی #نوشیدنی #خوشمزه #ایران #تهران #آموزش آشپزی #پیتزا #پپرونی #پیتزا_پپرونی
#iran #cooking #big.tasterr #big_tasterr_cooking #food #cook #tehran
.....................................................................
___________

⬇️👨🏻‍🍳 Let’s get started👨🏻‍🍳⬇️

What ingredients do we need ?! 🤔) For 3 pizzas)

300 grams of hot water
Honey 1 dessertspoon
oil (or olive oil) 3 tbsp
1 egg yolk
Salt half a dessertspoon
Yeast powder 1 tbsp
420 grams of white flour
Pizza cheese 1.5 to 2 glasses
1 pack of pepperoni (about 20 rings)
Pizza dish size 30 cm

Marina sauce (Ingredients: 5 crushed tomatoes, garlic 3 cloves, dried pennyroyal 1 tsp, 1 small grated onion, chopped fresh basil 1 tbsp, olive oil 2 tbsp.
Put them in a bowl and put on a medium heat for 20 to 30 minutes until it is completely thickened (sauce for 4-5 pizzas, if you like, pour it in a container with lid and leave in the refrigerator, then you can use it for up to 15 days)

____________

How to make it?! 🤔

1️⃣Add salt and honey to the hot water, mix well then add yeast powder, stir, then leave it aside for 10 minutes.

2️⃣Then sift the flour in a bowl and dig in the middle of it and mix the prepared yeast liquid and pour in the flour and mix them well with a wooden spoon, then pour 3 tablespoons of oil.

3️⃣ After that, knead well for 5 to 7 minutes (preferably wear gloves) and cover with cellophane and leave it in a dark and warm place for 2-3 hours until it doubles in size.

4️⃣Then spread a surface with flour, knead the dough and divide it into 3 equal parts and fold each of them 8 to 10 times (like in video). If necessary, add some flour that does not stick to your hands.

5️⃣ Grease 3 bowls with olive oil and put the dough in them, add some oil, cover it with cellophane and leave it in the refrigerator for 24 hours, and you can keep it for up to 5 days to use it whenever you like (if you are in a hurry, leave it in a warm and dark place only for 2 hours)

6️⃣Take the dough and spread it in a saucepan and add marina sauce. Brush the edge of it with egg yolk and add pizza cheese and pepperoni.

7️⃣ Preheat the oven for 10 minutes, then cook for 8 to 10 minutes at 250 degrees (if you like, toast the dough before adding the marina sauce, leave it in the oven for 2 minutes, then add the ingredients and cook)

Serve with soda and ketchup sauce and enjoy 🥰

👨🏻‍🍳Enjoy your meal👨🏻‍🍳

Please support us with your likes and comment on your suggestions.

#Big_Taster #Iranian_food #local_food #drinks #delicious #Iran #Tehran #cooking training #pizza #pepperoni #pizza_pepperoni
#iran #cooking # big.tasterr #big_tasterr_cooking #food #cook #short  #Tehran

همه توضیحات ...