جهان آرا | مرور مقاطع مهم سیاست خارجی پس از انقلاب

6,747 بازدید
بیشتر
Iran Documentary
Iran Documentary
+👈 ابوالفضل ظهره‌وند (سفیر سابق ایران در افغانستان و ایتالیا) 🔰  تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، یک نقطه عطف در تح ...
+
👈 ابوالفضل ظهره‌وند (سفیر سابق ایران در افغانستان و ایتالیا)

🔰  تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، یک نقطه عطف در تحولات سیاسی بعد از انقلاب به شمار می‌رود و نقطه خوداتکایی جامعه ایرانی بود و امام راحل نیز آن را به یک فرصت تبدیل کردند و آمریکا هم نشان داد ضعیف‌تر از آن است که جهان فکر می‌کند.
🔰امام خمینی(ره) در مناسبت‌های مختلف از یوم‌الله یاد می‌کردند و بعد از قرارداد الجزایر هم فرمودند اگر قرار است آمریکا، دیپلمات‌های خود را پس بگیرد باید به ازای انجام هر بند، یک سری از آنها آزاد شوند.
در عین حال همیشه دیده‌ایم امام و رهبر چیزی می‌گویند ولی در عرصه دیپلماسی، چیز دیگری رخ می‌دهد و مثلا در همان زمان، همه دیپلمات‌های آمریکایی، بدون اینکه دستاوردی داشته باشیم، آزاد شدند.
🔰اگر سکولار باشیم و شعار انقلابی بدهیم، موجب دوگانگی خواهد شد و گمان می‌کنیم آرمان‌های انقلابی، موجب هزینه‌زایی برایمان شده است.
🔰 دیدار مرحوم هاشمی با چائوشسکو و سفر رئیس جمهور وقت رومانی به ایران، دردسرهایی را به وجود آورد و البته یک دیپلمات، باید به تحولات منطقه‌ای و جهانی واقف باشد تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد.
وزارت امور خارجه باید از شخص مورد نظر می‌خواست که در چه شرایطی، دارد آن رئیس جمهور را به ایران می‌آورد.
🔰  برخی کسانی که در واقعه #میکونوس درگیر بودند الان دارند توپ را به زمین دیگران می‌اندازند.  
نگاه انقلابی و موضع رهبر معظم انقلاب در این قضیه، نقشه اروپایی‌ها را خنثی کرد.
محیط داخلی ایران برای اروپایی‌ها ظرفیت و سرمایه است به همین دلیل آن موقع باز هم برگشتند و در اتفاقات اخیر هم ایران را ترک نکردند.
🔰  دوم خرداد با شعار «نه» به هاشمی رفسنجانی و سیاست تعدیل و با گفتمان توسعه سیاسی شکل گرفت و به دنبال تنش‌زدایی و تعامل با جهان برآمد.
سوال ما این بود که مگر می‌شود کشوری با همه دنیا تنش‌زدایی کند، آیا ما با همه جهان تنش داریم؟
🔰ایران مبتکر صلح در افغانستان شد البته بیم این می‌رفت که کشورمان را متهم به حمایت از جنگ در این کشور کنند.  
این مسئله به پتانسیلی برای ایران شد که به کنفرانس بُن انجامید و راه حل ایران با حضور همه افغانستانی‌ها پذیرفته شد.
ربانی و مرحوم مسعود معتقدند کنفرانس نهایی باید در کابل برگزار شود و ما هم طرفدار همین موضع بودیم ولی کنفرانس را به آلمان بردند تا حرف خودشان را بزنند.
🔰در مذاکرات سعدآباد در واقع هر چه داشتیم را به طرف غربی دادیم به حدی که می‌گفتیم حداقل یک سانتریفیوژ در دانشگاه تهران به عنوان نمونه و برای نسل آینده بگذاریم!
وزیر امور خارجه آلمان گفته بود به طرف اسرائیلی خبر دادیم که به ایرانی‌ها گفته‌ایم بساط هسته‌ای خود را جمع کنید؛ آیا این حرف به مذاکره‌ کنندگان ایرانی برنخورد؟
🔰دولت نهم و تیم آقای جلیلی در مذاکرات هسته‌ای، این گفتمان را ترویج می‌کرد که ایران می‌خواهد در تولید و غنی‌سازی در سطح جهانی مشارکت کند و پادمان‌های جدیدی را به وجود بیاورد، اگر محدودیتی می‌پذیریم، مزایایش را هم ببریم.
🔰در قضیه برجام می‌گفتیم چرا مسیر رفته را دوباره می‌روید؟ البته همه اینها از نگاه به غرب بر می‌آید، اینکه رهبری جهان با آمریکاست.
🔰 همواره گفته‌ام برجام یک پروژه بود نه یک توافق، و به همین دلیل است که بایدن هم می‌گوید برجام مرده است البته فشار می‌آورد تا پروژه را اجرایی کند زیرا برجام یک، بدون برجام دو و سه ارزشی برای آمریکا ندارد.

همه توضیحات ...