این چاشنی زهتر ترکی معجزه میکنه،فقط میگم کاش زودتر با این چاشنی آشنا شده بودم 😋😍🤩

آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
دست نوشته دل یک مادر بزرگ:نه اشتباه نیامدید؛ اینجا عطاری نیست و این هم یک ترکیب دارویی توصیه شده در طب ابن سینا یا یک ترکیب ...
دست نوشته دل یک مادر بزرگ:
نه اشتباه نیامدید؛ اینجا عطاری نیست و این هم یک ترکیب دارویی توصیه شده در طب ابن سینا یا یک ترکیب جادویی دوران فرعونیان نیست.
زعتر که نام این ترکیب (به نظر جادویی) یکی از محبوب‌ترین، رایج‌ترین و پایه‌ای‌ترین خوراکی‌های سفره‌های سواحل مدیترانه است؛ همان سفره‌ای که گفته می‌شود سالم‌ترین رژیم غذایی دنیاست!
زعتر را به تقویت حافظه و مغذی بودن می‌شناسند..

داستانش چیست؟
امروز علم ترکیب‌شناسی یا همان میکسولوژی، به عنوان یک هنر در آموزشگاه‌های آشپزی حرفه‌ای در دنیا تدریس می‌شود و اساسا یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌های یک کافه یا رستوران حرفه‌ای، داشتن یک میکسولوژیست کاربلد است؛ کسی که به هنر ترکیب طعم‌ها تسلط داشته باشد!
مطمئنا یکی از اسطوره‌های این هنر، هنرمند ناشناسی است که اولین بار این چند گیاه به ظاهر ناهمگون را با هم مخلوط کرد و این طعم دلچسب و دوست‌داشتنی را آفرید.
من دوست دارم این‌طور فکر کنم که آن هنرمند، مادربزرگی دانا و باتجربه‌ در یک قصر عربی بوده که پادشاه را از کودکی بزرگ کرده و تربیت کرده است. آن شب پادشاه بی‌حوصله بوده و طعم‌های چرب و غذاهای اعیانی دلزده‌اش کرده بوده است و از مادربزرگش می‌خواهد یک غذای ساده و سالم و مغذی برایش فراهم کند. دلش یک طعم جدید و خاص می‌خواسته که اعیانی نباشد و خیلی زود و ساده آماده شود.
مادربزرگ شبانه به آشپزخانه قصر می‌رود. آن موقع شب، خبری از شور و هیجان روز نیست و آرامش خسته‌ای بر آشپزخانه سایه انداخته است. مادربزرگ می‌تواند با حوصله و آرامش بین قفسه‌های مختلف آشپزخانه بچرخد و بدون مزاحم، تحفه‌های پیش‌کشی دربار را جست‌وجو کند.
اولین چیزی که جدا می‌کند کمی دانه رازیانه است. رازیانه را در جشن عروسی دختر پادشاه از آندلس یا همان اسپانیای امروز پیش‌کشی آورده‌اند. رازیانه را بیشتر در شیرینی‌های مخصوص عیدها و مراسم دربار استفاده می‌کنند. طبعش بسیار گرم است و طبیبان دربار خواص بی‌شماری برایش ذکر می‌کنند. برای سوی چشم و درمان گلودرد و مشکل بوی بد دهان و دفع سنگ کلیه و ... بسیار اثربخش و مفید است.

ب چندی پیش، وقتی پسر ارشد پادشاه قصه ما، به سردردهای شدیدی مبتلا شده بود و همه اطباء از مداوایش عاجز شده بودند، طبیب سرشناسی از چین دم‌کرده یانسون را تجویز کرده بود و بالاخره پسر پادشاه از شر سردردها رها شده بود! از آن به بعد پادشاه دستور داده بود همراه چای عصر جمعه‌اش یانسون دم کنند.

کمی تخم گشنیز هم برمی‌دارد. تخم گشنیز را اولین بار پدربزرگ پادشاه از یونان سوغات آورده است و الان دیگر در تمام سرزمین‌های تحت قلمرو پادشاه قصه ما مردم گشنیز را در همه غذاهایشان استفاده می‌کنند.

حالا زیره سبز! مادربزرگ یادش می‌آید وقتی پادشاه شیرخوار بود، دل‌دردهای رنج‌آوری می‌گرفت. پدر پادشاه آن روزها درگیر جنگ‌های سخت با همسایه غربی بود و گریه‌های گاه و بیگاه فرزند ارشد، ملکه را آشفته‌تر می‌کرد و به اضطراب و تشویق خاطر او می‌افزود. مادربزرگ همان‌طور که از مادرش یاد گرفته بود با جوشانده زیره، دل‌درد شاهزاده را درمان کرده بود.
مادربزرگ یادش می‌آید پادشاه یک خوراکی ساده ولی خاص خواسته است! کمی نخود برمی‌دارد. نخود پرمصرف‌ترین گیاه این سرزمین است و در بسیاری از سفره‌های روزمره رعیت دیده می‌شود. ولی پادشاه گفته بود ساده و خاص! پس نخودها را برمی‌گرداند و می‌رود سراغ نخودچی. نخودچی را اولین بار در سفر به ترکیه و در ضیافت عصرگاهی پادشاه عثمانی دیده بودند. برایشان جالب بود که همین نخودی که به انحاء مختلف مصرف می‌شود را می‌توان تفت داد و از قضا چه ترد و خوشمزه می‌شود!
مادربزرگ …

پودر آویشن؛
گیاه آویشن دارای عطر ویژه‌ای است و خواص درمانی زیادی دارد.:
ضدعفونی کننده قوی سیستم گوارشی بدن؛
بالا برنده سیستم ایمنی بدن؛
درمان سرفه؛
جلوگیری از سرطان سینه؛
درمان گرفتگی عضلات؛
کند کردن عملیات انعقاد خون؛
کاهش فشار خون و کلسترول؛
برای تهیه ادویه زعتر 2 پیمانه پودر آویشن لازم است.

2. پودر تخم گشنیز؛

گشنیز از خانواده گیاه جعفری بوده که پودر تخم آن در آشپزی، طعم دهندگی فوق‌العاده‌ای ایجاد می‌کند.:
کنترل کلسترول؛
کنترل دیابت؛
درمان التهاب مفاصل؛
تقویت سیستم عصبی بدن؛
بهبود مشکلات تیروئید؛
بهبود قاعدگی نامنظم؛
بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا؛
مؤثر در درمان اگزما؛
برای تهیه ادویه زعتر 2 قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز کفایت می‌کند.
3. کنجد بو داده؛
کنجد یکی از انواع دانه‌های روغن خوراکی بوده که منبع خوبی از پروتئین است. کنجد بو داده علاوه بر اینکه داری مزه خوبی ،
سرشار از فیبر و کمک کننده دستگاه گوارش؛
جلوگیری از پوکی استخوان؛
بهبود عملکرد متابولیسم بدن؛
درمان کم خونی؛
کاهنده قند خون؛
بهبود علائم آرتروز؛
کاهش علائم یائسگی در بانوان؛
آرام بخش طبیعی؛
برای تهیه ادویه زعتر نصف پیمانه کنجد بو داده لازم است.
4. پودر سماق؛
سماق محصول درختچه کوچکی است
سم زدایی کبد چرب؛
کاهنده قند خون؛
کاهنده کلسترول و چربی خون؛
کاهش خونریزی در دوران قاعدگی؛
مفید برای درمان بواسیر؛
بهبود و درمان زخم معده؛
درمان اسهال خونی؛
از پودر سماق به‌اندازه یک چهارم پیمانه در تهیه ادویه زعتر استفاده می‌شود. طعم ترش زعتر به دلیل وجود سماق در ترکیبات آن است.
5. پونه کوهی؛
پونه کوهی نیز مانند آویشن از گیاه خانواده نعناع بوده و طعم و عطر ویژه‌ای دارد. :
آرام بخش؛
کمک به رفع گرفتگی بینی؛
تقویت کننده لثه‌ها؛
کمک کننده هضم غذا؛
از پونه کوهی به‌اندازه یک قاشق غذاخوری در ادویه زعتر استفاده می‌شود.
6. روغن زیتون؛
روغن زیتون که یکی از فرآورده‌های زیتون بوده، یکی از روغن‌های پرخاصیت در جهان است. روغن زیتون کاربردهای آشپزی زیادی در جهان و ایران دارد.:

کاهش ابتلا به سرطان؛
جلوگیری از لخته شدن خون؛
درمان یبوست؛
جلوگیری از دیابت نوع دوم؛
کاهش افسردگی؛
جلوگیری از بروز زخم معده؛
#آشپزخانه_غذاهای_ترکیه_ایی
#چاشنی
#ادویه_زعتر_زهتر

همه توضیحات ...