ولاگ سفر به جزیره خارگ

Amir Travels
Amir Travels
1.2 هزار بار بازدید - 10 ماه پیش - جزیره‌ای که آخرین گذشته‌ی مشهورش
جزیره‌ای که آخرین گذشته‌ی مشهورش پناه دادن به زندانیان سیاسی بود، ناگهان مرکز جنب و جوشی شد و بزرگترین بندر صادرات نفت خام‌ ایران در آن بنا شد.
پلین، در قرن اول پیش از میلاد نوشته بود این جزیره متعلق به نپتون (خدای دریا) است. فرزدق در قرن اول هجری سرود که در این جزیره اسب را نمی‌توانی به بند بکشی ولی کشتی‌های بزرگ را به بند می‌کشند. چند قرن بعد نویسنده‌ی حدود العالم نوشت این جزیره خرم و آباد است و جای بازرگانان.در قرن پنج، ابوریحان‌ بیرونی با تردید گفت که از خارک دُرّ یتیم بیرون‌ می‌آید. یاقوت حموی در قرن هفت نوشت: بارها به آنجا سفر کرده‌ام. در آن قبری یافته‌ام منسوب به محمد حنفیه هرچند تاریخ از پذیرش آن سر باز می‌زند. دو قرن بعد حمدالله مستوفی گفت: خارگ جزیره‌ای است فرسنگی در فرسنگی با زرع و نخل و میوه و غله‌ی نیکو. در اواسط قرن‌ نوزده میلادی جیمز اوترام، فرمانده نظامی انگلیس گفت: اینجا بهترین نقطه‌است. باید به طور کلی تصاحبش کنیم که نقطه‌ای باشد در شمار مستعمره‌های بریتانیای کبیر. در اواسط قرن چهارده شمسی جلال آل احمد با وساطت ابراهیم گلستان راهی خارگ شد و نوشت: حالا خارگ خودش دُرّ یتیمی شده در خلیج‌فارس.
و حالا ابتدای قرن پانزدهم شمسی است و این ویدیوی من از سفر به خارگ و سرک کشیدن به فرهنگ و طبیعت و تاریخش.

فهرست ویدیو:
00:00 سرآغاز
00:31 اسکله بوشهر
01:40 گورمعبدهای پالمیران
03:26 دوچرخه‌سواری دور تا دور جزیره
04:48 فرودگاه و تقسیم مناطق خارگ
09:39 مزار محمد حنفیه
10:29 توضیحات خادم‌ ارامگاه به زبان خارگی
12:19 جزیره خارگو
14:50 کلیسای نسطوریان در خارگ
15:47 قنات خارگ
16:57 اسکله‌های صادرات نفت
18:18 پای صحبت یکی از بومیان خارگ

توضیحی درباره‌ی نام صحیح جزیره:
اسم این جزیره در آثار قدیمی مانند معجم البلدان (قرن هفتم) خارک بوده‌است. در یک شعر قدیمی از فرزدق (شاعر عرب قرن اول) باید خارک را خارَک بخوانی تا وزن درست باشد. ولی در متون قرن دهم به بعد اغلب به صورت خارگ (با گاف و رای ساکن) ثبت شده‌است. امروز هم اغلب مردم محلی به آن خارگ می‌گویند، هرچند در اسناد مکتوب خارک نوشته می‌شود.

حال و هوای خارگ:
در جزیره درخت کهور و لیل (انجیر معابد) زیاد می‌بینی. فلرها همیشه روشن هستن. از اسکله قایق‌های کوچک عمدتاً برای ماهی‌گیری می‌روند. مخازن بزرگ ذخیره پروپان، بوتان و پنتان هر گاهی به چشم می‌خورد.

اگر ویدیوهای من برایتان جالب است، چنل را سابسکرایب و به دیگران معرفی کنید. در این چنل من قصه‌های کشورها و شهرهای مختلف جهان رو روایت می‌کنم.

لینک حمایت مالی از چنل (داخل ایران):
https://idpay.ir/amirtravels
لینک کانال من در تلگرام:
http://t.me/AmirTravels
لینک اینستاگرام من:
Instagram: seyedam.ir

#خارگ #خارک #خلیج_فارس #جزیره #سفر #جزیره_خارگ #بوشهر #دریا
10 ماه پیش در تاریخ 1402/06/02 منتشر شده است.
1,242 بـار بازدید شده
... بیشتر