پرورش قارچ مرحله به مرحله| 🤑 با این کار پول پاروکن

20,797 بازدید
بیشتر
Sepehr Raoufi
Sepehr Raoufi
تولید قارچ نیازمند آگاهی و آموزش‌های لازم در این زمینه می‌باشد.بدون داشتن تخصص در پرورش قارچ می‌تونید ضررهای زیادی بکنید.اما ...
تولید قارچ نیازمند آگاهی و آموزش‌های لازم در این زمینه می‌باشد.
بدون داشتن تخصص در پرورش قارچ می‌تونید ضررهای زیادی بکنید.اما کسی که علم این کار را داشته باشد می‌تواند به درآمد خوبی در این حوزه برسد.
در این ویدیو به تمام نکات مهم از صفر تا صد برای پرورش قارچ اشاره کردم.

طرز تهیه کمپوست:
کمپوست از کاه و کلش گندم، آب، کود مرغی و سنگ گچ تشکیل شده است. ابتدا کاه و کلش در آب خیسانده می شود.کود مرغی با سنگ گچ مخلوط می شود و اجزا به داخل میکسر (دستگاه مخلوط کن) هدایت می شوند، مخلوط به توده های بزرگ حرکت داده می شود.
یک واکنش شیمیایی که همان تخمیر هوازی است، در تولید کمپوست رخ می دهد. از آنجایی که دما افزایش می یابد، این مخلوط باید به طور مکرر زیرورو و آبیاری شود و این کار خیلی ضروری است زیرا دما می تواند تا بالای ۸۰ درجه هم برسد (خیلی داغ).
وقتی ترکیبات کمپوست آماده شد، در ردیف هایی برای پاستوریزه شدن آماده می شود، بعد از ۱۲ روز، کاه و کلش نرم تر شده و به رنگ قهوه ای شکلاتی تغییر رنگ می دهد.
کمپوست به چندین تونل مخصوص جهت تیمار گرمایی منظور همان پاستوریزه کردن انتقال داده می شود، تیمار گرمایی (پاستوریزه کردن) حشرات و باکتری های ناخواسته را حذف می کند، هوای کنترل شده ای که برای گرم کردن و خنک نمودن توده استفاده می شود آن را استریل می کند.
در نهایت کمپوست آماده است که با میسیلیوم (اسپان) مخلوط شود، بذرهایی که شامل میسیلیوم هست با کمپوست مخلوط می شود و این شروع رشد در مخلوط خواهد بود و پایه های قارچ شکل می گیرد. در آخر به صورت بلوک و یا بار فله ای از مزرعه خارج می شود.

روش تولید بذر قارچ خوراکی:
کیسه های پلی پروپیلن مقاوم به حرارت در سایزهای ۲۰ در ۵۰ و ۲۵ در ۵۰ ریخته می شود.درب کیسه ها ابتدا لوله گذاری و سپس پنبه گذاری می شود،سپس داخل دستگاهی به نام اتوکلاو قرار می گیرد. معمولا 2/3 فضای اتوکلاو از کیسه های بذر پر می شود.
گندم پس از خیساندن و پخته شدن برای تنظیم PH با مقداری کربنات کلسیم و سولفات کلسیم مخلوط می گردد و درون کیسه های پلی پروپیلین مقاوم به حرارت داخل دستگاهی به نام اتوکلاو می شود .
اتوکلاو در پزشکی ، داروسازی ، صنایع غذایی و ... استفاده می شود .
این دستگا ها طی فشار و بخار عمل استریل کردن را انجام می دهد.
پس از خنک شدن گندم ، زیر دستگاهی بنام لامینار ایر فلو گندم با ریسه قارچ ( ریسه یا میسلیوم که بر روی پلیت حاوی محیط کشت PDA پرورش یافته است.)مخلوط می شود و به اتاق نگهداری منتقل می گردد.
این اتاق فاقد پنجره اما دارای ورودی هوای تازه است.
دمای نگهداری بذر 25 درجه سانتیگراد می باشد . هر چه این اتاق خشک تر باشد احتمال بروز الودگی ثانویه که معمولا از انواع کپک سبز است کمتر می شود .
بعد از 7 الی 10 روز کیسه های بذر آماده بر زدن یا اختلاط  می شوند . پس از بر زدن 7 روز دیگر در همین شرایط نگهداری می شوند.
لازم به ذکر است که بذر قارچ صدفی نیازی به بر ثانویه ندارد اما بذر قارچ دکمه ای بهتر است یک بر ۷ روز بعد از تلقیح و بر دوم ۱۲ الی ۱۳ روز بعد از تلقیح بخورد که ریسه های بذر آگاریکوس به خوبی با تمام دانه های گندم مخلوط شوند.بذر قارچ دکمه ای معمولا روز ۱۶ الی ۱۷ آماده ارسال به واحد های کمپوست قارچ دکمه ای است.
بذر قارچ دکمه ای سالم کاملا سفید ، فاقد لکه های پودری رنگی است.
دانه دانه می باشد و با استشمام آن بوی قارچ به مشام می رسد در این شرایط می توان بذر را با کمپوست مخلوط کرد تا نهایتا میوه قارچ ظاهر شود .
اما اگر بذر قارچ تولیدی ما بذر قارچ صدفی باشد کاملا سفت و سفید است و اگر بر روی آن ضربه بزنید صدایی شبیه هندوانه رسیده و طبل تو خالی می دهد. بذر قارچ سالم باید فاقد بوی ترشیدگی و لکه های پودری به رنگهای مختلف (سبز، سیاه ، نارنجی) باشد.

پلی لیست پرورشگاه:
پرورشگاه🌱

(اگه فکر میکنی ی روز این کانال به دردت میخوره دکمه سابسکرایب بزن)
https://bit.ly/3IbpP9S

اینستاگرام:
Instagram: sepehrraoufii

ایمیل کاری:
[email protected]

Music:Audio Library YouTube

زمان بندی ویدیو:
00:00 سرفصل ها
00:18 معرفی خودم
00:48 صنعت رو به رشد و پردرآمد
01:16 تهیه کمپوست
02:22 بذر پاشی
02:43 تهیه بستر قارچ
03:05 پین دهی
03:36 برداشت محصول
04:25 هزینه های پرورش قارچ
06:40 انواع قارچ های خوراکی پرورشی
07:34 درآمد از پرورش قارچ
08:16 کسب مهارت برای پرورش قارچ
08:51 فروش محصولات
09:48 پیشنهاد ویدیو
10:00 تمام

#پرورش_قارچ#تولیدی#کسبوکارشخصی

همه توضیحات ...