آموزش بهداشت و ایمنی مواد غذایی – بخش یکم

FaraDars | فرادرس
FaraDars | فرادرس
FaraDars: آموزش بهداشت و ایمنی مواد غذایی – بخش یکم - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید) ...
FaraDars: آموزش بهداشت و ایمنی مواد غذایی – بخش یکم - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/9gmk

0:00:00 درس یکم: تعاریف و اهمیت بهداشت و سلامت مواد غذایی
0:09:33 درس دوم: ارکان ایمنی و کیفیت مواد غذایی
0:18:13 درس سوم: انواع ارزش‌ها، استانداردها و اصول زنجیره مواد غذایی
0:28:39 درس چهارم: ایمنی مواد غذایی و منابع آلوده‌ کننده آن
0:37:04 درس پنجم: پاتوژن‌های غذایی و مدیریت خطر

ایمنی مواد غذایی در واقع همان اطمینان پیدا کردن از عدم وجود هرگونه آلاینده‌ها در غذای مصرفی است که این مساله از نظر سلامتی بسیار اهمیت دارد. اگرچه علم و فناوری امروزی که ما از آن بهره می‌بریم صدها سال پیش وجود نداشته است اما مردم از دیرباز نگران کیفیت و ایمنی مواد غذایی بوده‌اند، به طوریکه شیوه‌های ایمنی مواد غذایی در بسیاری از فرهنگ‌های باستانی پایه‌گذاری و ذکر شده است. این در حالی است که در سال 1906 کنگره ایالات متحده آمریکا اولین مقررات ایمنی و برچسب‌گذاری مواد غذایی را وضع کرد.

با توجه به افزایش روز به روز جمعیت جهان و با در نظر گرفتن مساله توسعه شهرها و واحدهای صنعتی، میزان توقعات در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی نیز افزایش یافته، چرا که گسترش صنعت باعث افزایش میزان آلاینده‌های شیمیایی و سموم مختلف شده که باعث آلوده شدن محصولات کشاورزی گشته است و در نتیجه سلامت افراد جامعه را تحت شعاع قرار می‌دهد.

به دلیل اهمیتی که خوردن یک غذای سالم برای انسان دارد، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خوار و بار و کشاورزی (FAO) توجه به بهداشت غذا و تولید یک غذای سالم را در اولویت کارهای خود قرار داده‌اند و به مساله بهداشت و ایمنی مواد غذایی توجه ویژه دارند.

مصرف غذاهای ناسالم و ناایمن منجر به افزایش بیماری‌های زیادی گردیده است که از جمله آن‌ها می‌‍توان به چاقی، دیابت، انواع سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی و... اشاره کرد. کشور ما نیز در این زمینه وضعیت مناسبی ندارد به طوریکه درصد بالایی از افراد جامعه فقط با تغذیه نامعقول خود را سیر می‌کنند و به اهمیت موضوع مصرف ریزمغذی‌ها و مواد غذایی ناسالم توجهی نشان نمی‌دهند.

عواملی که می‌توانند ایمنی مواد غذایی را تحت‌الشعاع قرار دهند عبارتند از وجود هرگونه تغییر در شرایط تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، هرگونه تغییر در شرایط زیست‌محیطی، وجود عوامل فساد و بیماری‌زا و عدم رعایت بهداشت از مرحله برداشت تا فرایند بسته‌بندی و مصرف. اهمیت تغذیه سالم و ایمن را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

جلوگیری از بروز بیماری‌های کبدی، تنفسی، ناهنجاری‌های مادرزادی و...
جلوگیری از تجمع فلزات سنگین سرب و کادمیوم که از طریق سموم و کودها وارد چرخه غذایی می‌گردند.
تغذیه سالم که علاوه بر سلامت جسم در سلامت روح و روان نیز تاثیرگذار است.
باعث افزایش طول عمر می‌گردد.
در رشد سلول‌ها و تامین نیازهای بدن برای ترمیم و عملکرد بهتر بسیار ضروری است.
لذا با توجه به اهمیت بهداشت و ایمنی مواد غذایی و مصرف غذاهای سالم، توجه به این امر بسیار ضروری و با چالش‌های زیادی رو به رو است. بنابراین رعایت اصول بهداشتی می‌تواند تا حدی شانس ایجاد مسمومیت‌ها و عفونت‌های غذایی را کاهش داده و یا تا مقدار زیادی از آن‌ها جلوگیری کند.

در همین راستا سعی بر آن شده است که در این آموزش، دانشجویان ضمن آشنایی با تاریخچه، کلیات بهداشت و ایمنی در مورد سیستم‌ها و برنامه‌های کارساز در زمینه ایجاد امنیت و بهداشت مواد غذایی، خطرات بالقوه این مقوله، اصول درست نگهداری مواد غذایی، نقش استانداردها در ارائه مواد غذایی ایمن و پیشرفت‌های مربوط به آن بیشتر آشنا شوند.

آموزش بهداشت و ایمنی مواد غذایی – بخش یکم - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/9gmk

همه توضیحات ...