چرا باید به‌طور منظم خون اهدا کنیم؟

Taxon TV
Taxon TV
سلام همراهان تکسون تی وی.خیلی خوشحالیم با یه ویدئو ی دیگه میبینمیتونیادتون نره کانال رو سابسکرایب کنبد و با ما سفر هیجان انگ ...
سلام همراهان تکسون تی وی.خیلی خوشحالیم با یه ویدئو ی دیگه میبینمیتون
یادتون نره کانال رو سابسکرایب کنبد و با ما سفر هیجان انگیزتون به دنیای علم و تکنولوژی رو شروع کنید
@taxontvchannel

دانستنی های علمی
دانستنی های علمی
آشنایی با فضا و کهکشان ها
آشنایی با فضا و کهکشان ها
تکنولوژی
تکنولوژی
دانشمندان جهان
دانشمندان جهان

چرا باید به‌طور منظم خون اهدا کنیم؟
انتقال خون و فرآورده‌های آن نجات دهنده زندگی خیلی از بیماران هستش. همه روزه در سراسر جهان خیلی از افراد به خون و فرآورده های خونی سالم نیاز پیدا می کنند، بارزترین مثال اینه که توی حوادث و سوانح گوناگون نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی‌ها و اعمال جراحی نظیر جراحی قلب باز  به خون نیازه و بعضی افراد نیز برای ادامه زندگی عادی خود به دریافت منظم خون یا محصولات آن نیازمند هستند، مانند بیماران تالاسمی ماژور یا هموفیلی.
سلام. به کانال تکسون تی وی خوش اومدین. میدونید چرا باید به‌طور منظم خون اهدا کنیم؟ اگه دوست دارین راجع به این موضوع کامل بدونید، با ما این ویدیو رو تا پایان همراه باشین ولی لطفا قبلش، گانال رو سابسکرایب و زنگوله رو هم روشن کنید تا از آپلود ویدیوهای جدید ما با خبر بشین.
آیا اهدای خون دردناک است؟
سازمان انتقال خون در پاسخ به اینکه، ایا اهدای خون دردناک است تاکید کرده است، عمل خونگیری، فقط در زمان فروکردن سوزن به داخل پوست ناحیه بازو باعث ایجاد درد و سوزش مختصر در همان ناحیه می کند که آنی و گذرا است و در ادامه فرآیند درد و سوزشی وجود ندارد.
در سال چند نوبت می‌توان خون اهدا کرد؟
حداکثر تعداد مجاز اهدای خون در سال بسته به نظر پزشک اهدای خون و تمایل اهداکننده  برای مردان ۴ بار در سال و برای زنان ۳ بار در سال است
آیا اهدای خون به طور منظم، مفید است؟
محققین آزمایش‌های منظمی روی ۲۸۵ آتش‌نشان استرالیایی انجام داده‌اند. دو گروه از این آتش‌نشانان به‌مدت ۱۲ ماه هم خون و هم پلاسمای خودشونو اهدا کرده بودند. آتش‌نشانان معمولاً در معرض مواد شیمیایی محتوی پرفلورو آلکیل هستند و معمولاً موجوی این مواد شیمیایی در خون آتش‌نشانان بیشتر از افراد معمولی است. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان داده است که اهدای منظم خون و پلاسما باعث کاهش سطح پرفلوروآلکیل‌ها در خون می‌شود. هر چند اهدای خون و پلاسما هر دو اثر مثبتی در این کاهش دارد، ولی اهدای پلاسما کارایی بیشتری در این کاهش مواد شیمیایی دارد. اهدای پلاسما باعث کاهش ۳۰ درصدی موجودی مواد شیمیایی در خون می‌شود.توی این مطالعه ۹۵ آتش‌نشان هر ۱۲ هفته یک بار خون اهدا کرده بودند، ۹۵ آتش‌نشان هر ۶ هفته یک بار پلاسما اهدا کرده بودند و ۹۵ نفر نیز هیچگونه اهدای خون یا پلاسمایی نداشته‌اند. بررسی‌ها نشان داده است که موجودی مواد شیمیایی در خون افراد گروه آخر که هیچ اهدای خون یا پلاسمایی نداشته‌اند ثابت باقی مانده است. این نوع مطالعات هنوز در ابتدای مسیر خود قرار دارد و لازم است مطالعات گسترده‌تری بر روی افراد بیشتری انجام شود تا بتوان نتیجه‌ی قطعی گرفت. پرفلوروآلکیل‌ها فقط مشکل آتش‌نشانان نیست، زیرا این مواد را می‌توان به‌عنوان مثال در رنگ‌ها نیز پیدا کرد و به همین دلیل می‌تواند مشکلات سلامتی مانند چاقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان را در همه‌ی افراد ایجاد کند.
آیا دست چپ و راست در اهدای خون تفاوت دارد؟
بنابر اعلام سازمان انتقال خون،  رگ و بازویی که از اهداکننده که برای انجام فرآیند اهدا انتخاب می‌شود در عمل تفاوتی ندارند و کارشناس خونگیر با توجه به قضاوت و تجربه خود رگی را که مناسب تر تشخیص دهد، انتخاب می کند، هر چند در صورتی که رگ های هر دو بازو مناسب خونگیری باشند، به نظر داوطلب نیز توجه خواهد شد.

حالا شما به ما بگین، شرایط اهدای خون چگونه است؟ چه کسانی نمیتوانند خون بدهند؟ خوشجال میشیم نظراتتون رو برامون کامنت کنید و اگه این ویدیو رو دوست داشتین فراموش نکنید لایک کنید و با دوستانتون به اشتراک بذارید. ممنون که با ما همراه بودین










#taxon #taxontv

همه توضیحات ...